Zvládnu to prosím nějak seřídit sám, nebo to nechat na někom pověřenějším? Jak se to vůbec dělá?
Děkuju.
OT: Já to říkal, začne sezóna, a zase ze mě bude hypochondr

MMKS píše:Jak se prosím nastavuje bohatost směsi? Zdá se mě, že se mrška trošku přechlastává. Vyměnil jsem svíčky a staré měli i přes to, že jsem je pár desítek km před výměnou vyndával a čistil sametově černý povlak. Motorka naskočila krásně na první nahození, ale zvuk se mě nezdál úplně pravidelný. V nižších otáčkách (do 2-3 tisíc ot/m) se jakoby dusila, když jsem nepřidal rychle plyn, jakoby se motor kuckal (jak když v autě vrazíte příliš vysokou rychlost). Ve vyšší otáčkách ale jela krásně. Když jsem ale zastavil, zdálo se mě že cítím nespálený benzín. Taky spotřeba (bráno jen hodně orientačně podle ukazatele) se mě zdála dost vysoká.
Zvládnu to prosím nějak seřídit sám, nebo to nechat na někom pověřenějším? Jak se to vůbec dělá?
Děkuju.
OT: Já to říkal, začne sezóna, a zase ze mě bude hypochondr
Ten schell Vpower 95 můžu doporučit, opravdu rozpustí v palivovém systému všechny usazeniny, stačí vyjet tak tři nádrže. Dokonce dokáže vyčistit motor od karbonu, ale k tomu je nutné najezdit s tímto palivem nejméně 20.000km, však potom bude jako novej. Snížení spotřeby a zvýšení výkonu je téměř neprokazatelné, po tak dlouhé době si toho majitel nevšimne a měření na brzdě to také těžko prokáže.PajaZR píše:To mě po zimě dělává taky,to zakuckávání a mám dojem nepravidelnýho chodu.Prostě start po zimě.Nechám to delší dobu hrčet a pak je to dobrý.
Ještě jsem ji nestartoval a jsem na to zvědav.Každopádně ještě je čas na jarní start.![]()
Jinak sezonu liju Vpower a je to znát,samozřejmě ne na výkonu ale na chodu,je jemnější a tišší.