spojka

Odpovědět
kumstikf

spojka

Příspěvek od kumstikf » čtv úno 21, 2008 10:00:57

Jak poznám, že je v háji spojka? Sice neklouže, ale páčka spojky se nevrací (jen do půlky). Zkoušel jsem doladit bowden šroubem na páčce, ale tím to nedoženu. Když se kouknu na spodek motoru (na táhlo spojky), tak to vypadá jako by bylo lanko o cca 0,5cm delší. Myslím tím že tam je docela vůle mezi dorazem bowdenu a bowdenem samotným. Já jen doufám že to je věc nějakého doladění někde jinde a že nebudu muset dávat dělat celou spojku. Díky

MICHALIS TSIOLAS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MICHALIS TSIOLAS » čtv úno 21, 2008 10:43:14

Mě se to taky jednou stalo a byl to roztřepený bowden právě v páčce tam kde se nejvíc ohybá a namáhá. Je třeba skouknout bowden po celé délce kterou prochází páčkou. Snad jsem ti poradil dobře a je to jen tím........
všechno je jinak! VN1500 DRIFTER '02 o τρελός
CKC#305

kumstikf

RE

Příspěvek od kumstikf » čtv úno 21, 2008 11:59:21

Určitě to skouknu, ale myslim si, že kdyby byl někde bowden porušenej (třebe zlomenej apd) tak by v něm lanko hůř jezdilo, ale tady neni znát žádnej odpor. Lanko v něm běhá v celku volně. V odstatě jde o to, že kdyby byl bowden delší, tak by se páčka napružila. Takhle se po puštění páčky vrátí zhruba do poloviny což mi přijde divný. Normálně bych to řešil tím štelovacím šroubem na páčce, ale je téměř na doraz vytočenej

MICHALIS TSIOLAS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MICHALIS TSIOLAS » čtv úno 21, 2008 18:24:41

Jasně, jenže jak je v místě největšího tření namáhanej tak se roztřepí, malinko se tím pádem prodlouží a jak je roztřepenej, tak klade odpor vůči stěnám právě v průchodu páčkou za místem kde je upevněný v lůžku a nevrací se do původní polohy. Ještě jednou doufám, že je to tím a proto nenáročné na opravu. :wink:
všechno je jinak! VN1500 DRIFTER '02 o τρελός
CKC#305

Milan X
Easy rider
Easy rider

Příspěvek od Milan X » čtv úno 21, 2008 21:24:07

Já měl jen povolený spojkový koš, shodil jsem dekl dotáhl spojkový koš a bylo hotovo. Nějaký mechanik to při výměně nedal pořádně dohromady.
VN 800 ( 98 )
GPX 600 R ( 88 )
CKC # 283

Dak
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dak » pát úno 22, 2008 06:10:38

Vydělej bowden vedoucí lanko spojky z dorazů a uvydíš jestli se páka spojky vrátí na doraz. Pokud ne tak je to buď spojkový koš nebo nějaká další chyba. Sice budeš zas hledat, ale víš že to není bowden. Toš tak
Dak
CKC -015-

Odpovědět