řetězová sada

Co se nevešlo jinam, manuály, foto a tak...
Odpovědět
ZX--7R

řetězová sada

Příspěvek od ZX--7R » pon úno 18, 2008 18:28:41

Ahoj.
Dosluhuje mi řetězovka a na jaře ji budu muset vyměnit. Mám kawu ZX-7r a chci se vás optat zda už to někdo měnil doma sam (na koleni). Jsem tech typ,ale nekdo mi rikal ze by se musela sundavat kyvka. Na spojení řetězu nemám načiní,tak jsem takový bezradny. Poradite??? Diky

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » pon úno 18, 2008 19:15:16

vsechny retezy co jsem kdy mel, byly v rozpojenem stavu a musely se snytovat... takze zadna kyvka dolu, jen stary retez rozpojit (treba flexou) a pokud nemas nytovacku tak treba pujcit a novy snytovat, rozhodne zadne nytovani kladivem a dulcikem !! :)
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

Dak
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dak » pon úno 18, 2008 20:18:20

No pokud mně pamět nemate tak to máš asi stejné jak sem mněl já na ZX6r, tudíš jen sundáš kolo, odděláš kryt pastorku a vymontuješ pastorek a vyděláš řetěz. Pak jen odmontuješ zbylé ozubené kolo ze zadního unašeče a máš to. Potřebuješ jen stojan pod zadní kolo.
Dak
CKC -015-

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » úte úno 19, 2008 00:04:23

Asi před půl hoďkou jsme dokončili výměnu řetětu-brnkajda, ale bez přípravku může vzniknout problém. Demontáž-nejdřív sundat kryt malýho kolečka, povolit kolečko, povolit matky na rozetě, rozbrousit dva čepy na řetězu, sundat jednu destičku, vyndat řetěz, namontovat nový kolečko, vyměnit rozetu, nasadit řetěz, spojit spojkou (spojka :arrow: o kroužek :arrow: řetěz :arrow: o kroužek :arrow: destička) a teď nastane ten problém-bez přípravku tu destičku na čepy spojky nenarveš, bo jsou o nějakou desetinku čepy větší než díry ve spojce. Pokud se Ti to podaří, musíš dost velkou silou (opět bez přípravku velikej problém) stáhnout spojku na předepsanou rozteč (utahujou se tím O kroužky) a když se i to podaří, roznýtovat měděný konce spojek na průměr min 5,6 mm (opět velkou silou) My měli přípravek udělanej podle montážního přípravku, co prodávaj na www.motořetězy.cz asi za 2.800, takže bez tohoto přípravku to bud jednak o nervy, a taky výsledek nemusí být dobrý. Takový ty "levný" montážní přípravky za cca 800 Kč bych neriskoval, neboť na utažení i roznýtování musí být vyvinuta opravdu dost velká síla, takže není záruka, jak to ty levný montovadla přežijou. Tudíž, pokud se do toho pustíš sám bez vercajku, napiš jak to dopadlo. Zdar dílu :wink:
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*

Odpovědět