mám problém, i přes provedený celozimní servis se mi nepodařilo vyřešit jeden problém a to, že mám velmi tuhou spojku. Když mačkám spojkovou páčku tak je to slušná posilovna a dnes jsem najel cca 50 km a měl jsem toho plnou ruku tak, že jsem to musel vzdát. Lanko jsem kontrololoval a to běhá v pouzdře v pohodě. I spojka funguje dobře. Dovnitř jsem se teda nekoukal, ale nevykazuje žádné abnormality. Napadlo mě jestli nemám přiliš tuhé vratné pérko u spojky, a tak bych stím potřeboval poradit. Spojka byla tuhá už když jsem si motku nechal přivést a tak nevím. Mám ZX 636 R Ninja 2003. Díky předem za rady co stím.
Tuhá spojkovová páčka
Tuhá spojkovová páčka
Ahoj kamarádi,
mám problém, i přes provedený celozimní servis se mi nepodařilo vyřešit jeden problém a to, že mám velmi tuhou spojku. Když mačkám spojkovou páčku tak je to slušná posilovna a dnes jsem najel cca 50 km a měl jsem toho plnou ruku tak, že jsem to musel vzdát. Lanko jsem kontrololoval a to běhá v pouzdře v pohodě. I spojka funguje dobře. Dovnitř jsem se teda nekoukal, ale nevykazuje žádné abnormality. Napadlo mě jestli nemám přiliš tuhé vratné pérko u spojky, a tak bych stím potřeboval poradit. Spojka byla tuhá už když jsem si motku nechal přivést a tak nevím. Mám ZX 636 R Ninja 2003. Díky předem za rady co stím.
Rychlá rota už nejezdí na Kawasaki ZX636R, ale nyní zkouší Honda CBF 1000
- volkswagen
- Site Admin

- Kontaktovat uživatele:
Zkus si od někoho půjčit ducati 916-999, ať víš zač je toho tuhá spojka.
Myslím, že po třetím zařazení to rovnou vzdáš a půjdeš k doktorovi se zánětem šlach. Já měl tento problém loni, po prvních dvou 200km vyjížďkách a byl jsem nucen 14dní nejezdit, kvůli hrozný bolesti šlach na zápěstí. Ruce přes zimu velmi ochabnou, poučen z předchozích omylů, už od vánoc cvičím s gumovým kroužkem.

NINJA ZX 9R 2000 červená na negativu zelená=kawakamufláž woe
CKC#068
Řečník z aragonitových jeskyní
CKC#068
- KankX
- Site Admin

- Kontaktovat uživatele:
co to mate za motorky, to snad ani nemuzou byt KAWY
... muj Rexik jde uplne z lehonka, normalne prstenickem jako prd. Faktem je ze na Zetku mam co delat abych tu packu zmackl celou rukou, kdyz pak skocim na Rexika tak pri prvnim zmacknuti se leknu ze se mi pretrhlo lanko jak to jde lehce, ze by byl ten rozdil v tom ze na Rexovi je spojka kapalinova???
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
Tužší spojka u supersportů, je daň za nižší hmot= méně lamel menšího průměru, které potřebují silnější pružiny, REXův motor je od přírody cesťák, na hmotnost a setrvačné hmoty se nehraje a samozřejmě je hydraulika o chlup lepší.
Ale abych pravdu řekl, spojka u ZX-9R jde skutečně pořád velmi lehce, oproti jiným mašinám. 
NINJA ZX 9R 2000 červená na negativu zelená=kawakamufláž woe
CKC#068
CKC#068