Jak už bylo zmíněno, měl jsem tu čest mít zapůjčenu Z1000 v zelené barvě na víkend. Začnu od začátku. Když jsem motorku přebíral a prvně na ní sednul, byl jsem mile překvapen že dosáhnu oběma chodidlama na zem (jsem celkem prcek cca 172cm). Pak přišel malinko šok, když jsem se podíval na zrcátka, která jsou prostě znatelně blíž u řidiče než u mé motorky a byl to celkem nezvyk, ale seřídit celkem šly, jen přímo za sebe jsem neviděl, takže když jel někdo v zákrytu, musel jsem malinko hnout hlavou. No teď malinko o jízdě. Měl jsem trochu obavy, aby stříkačka moc necukala, ale toto se vůbec neprojevovalo, mají to celkem dobře poladěné, takže reakce na plyn jsou bezproblémové. Musím pochválit podvozek, motor, brzdy, prostě celou motorku. Jízda byla velice jistá, do zatáček nebyla nervózní a výkonu mi motor poskytoval dostatek a jeho nárůst byl pěkně plynulý a celkem od nízkých otáček. Brzdy jsou z mého pohledu opravdu hodně dobré, chvilku jsem si na ně zvykal, ale netrvalo to dlouho, na pěkné věci si člověk zvykne rychle. Jak psal KankX že sedí jako by na motorce a ne v motorce, tak měl pravdu. Malinko bych to upřesnil, pokud sedím u nádrže (což sedím většinu cesty) je sedlo měkčí a kontakt s motorkou je dobrý, pokud si sednu dozadu, tak přichází to co píše KankX, je to malinko jako na lavici a tvoří to dojem zvýšeného posezu. Jako celek na mne ta motorka zapůsobila velice pozitivně, není to motorka na dlouhatánské cestování ve vysokých rychlostech, ale při kličkování mezi auty a v zatáčkách si s ní člověk užije hodně zábavy a to si myslím asi konstruktéři chtěli. Další velké plus této motorky je design. Kam jsem přijel, všem se moc líbila, hlavně zadek, ty výfuky a široké kolo. Nejsem žádný jezdec závodník, tak jsem motorku netestoval v žádných krajních situacích, což potvrdí i průměrná spotřeba 5.7L/100km. Jízda na Z1000 se mi opravdu moc líbila a občas jsem se chechtal do přilby, ale tento typ motorky bych si asi nekoupil, jsem totiž zhýčkaný plexištítkem a na Z1000 mi jízdu ve vyšších rychlostech znepříjemňoval proudící vzduch. Je to prostě síla zvyku. Byl to moc příjemný víkend s novou motorkou a nájezdem 1000km. Škoda že to nevyšlo Karlovi, aby se na ní také projel, když si brousí zuby na tu bílou. Kdo přijede k Havrdovi na testovačku 24.5.08, může si jí tam vyzkoušet, dneska jsem mu jí tam vrátil a můžeme si pokecat, jestli nekecám