Repase předních tlumičů + polepy

Co se nevešlo jinam, manuály, foto a tak...
Odpovědět
Jirka K.

Repase předních tlumičů + polepy

Příspěvek od Jirka K. » pon led 14, 2008 12:07:28

Vážení,

rád bych využil vašich znalostí a zkušeností s motocykly Kawasaki. Loni jsem koupil motocykl Kawasaki ER-5. Odjezdil jsem s ní pěknou sezónu, ale zjistil jsem že mi "bouchají" přední tlumiče. S motocyklem jde jezdit, ale přeci jen bych ho měl rád v pořádku. Toto bouchání však za správné nepovažuji. Navíc mě to začíná rozčilovat. Nevíte, kde se v okolí Kolína někdo zabývá takovými opravami?
No a dále bych vás chtěl požádat, zda nevíte, kde by se dali koupit kompletní polepy na ER-5? Jelikož se mi podařilo můj stroj několikrát (decelntě :? ) položit, budu na něm dělat nový Lak a rád bych měl i originální polepy.

Za jakoukoli radu velice děkuji.

S pozdravem,

Jirka K.

Elvis.
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis. » pon led 14, 2008 12:34:18

Co se servisu týká znám kousek od kolína jednoho člověka který dělá většinu běžných oprav motorek. Nevim co s těmi tlumiči máš, ale na tom toho asi moc neopravis.... daji se max. rovnat nebo vyměnit pružiny vevnitř nebo vyměnit olej. Teda aspoň myslim :-) Můžou ti na to třeba kouknout a říct čim to je, pak je otázkou jak to budeš řešit dál -jestli se vyplatí objednat náhradní díl origo nebo shánět radši vidlice, které jsou v pořádku -nějaké jeté. Co se laku týká, tak tam lakovnu nemají, ale lak by neměl být problém si někde nechat udělat. Co se týká polepů, tak origo sou nechutně předražené. Spíš zkus na netu pohledat repliky origo polepů. Většinou se dají sehnat hodně podobné a pokud nebude tvoje mašina stát vedle jiné v origo stavu nikdo to nepozná.
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L

ZX6R rv04 (sloužilas dlouho a dobře, diky)

Jirka K.

Příspěvek od Jirka K. » pon led 14, 2008 12:46:39

Díky moc za radu. Mohl bys ještě upřesnit, kde najdu toho člověka, co dělá ty "běžné opravy" na moto? Co se týká těch tlumičů, tak si myslím, že bude stačit zkontrolovat olej v nich a případně vyměnit těsnění. Jestli ne, tak budu muset sehnat jiné. Co stojí nové nemám tušení.
Na lak už člověka mám, to je v pohodě, jen mi schází ty polepy. Tak já se tedy podívám ještě na netu.

V každém případě ještě jednou díky.

Jirka K.

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » úte led 15, 2008 02:31:21

Guferka tak cca 250 / ks, olej podle kvality 180-400 kč/litr. Gufera jsem kupoval u http://www.yacomi.cz
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » úte led 15, 2008 02:33:11

Jo, a výměnu oleje a gufer zvládneš při troše šikovnosti sám, jen je dobrý si nechat vysoustružit trubku na naražení gufer, abys je necpal křivě nebo nerozmlátil kladivem...
*CKC 102*

Jirka K.

Příspěvek od Jirka K. » úte led 15, 2008 09:52:05

Ahoj Misaku39,

díky za typ, jak na tlumiče. Uplný nešika sice nejsem, ale tohle raději nechám na někoho zkušenějšího. Ale rád mu při tom budu koukat pod ruku... Jo a ty ceny jsou super, abych si mohl udělat představu o náročnosti...

Zatím cau,

Jirka K.

Honza-Zed
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Honza-Zed » úte led 15, 2008 15:10:28

Jirka K. píše:Ahoj Misaku39,

díky za typ, jak na tlumiče. Uplný nešika sice nejsem, ale tohle raději nechám na někoho zkušenějšího. Ale rád mu při tom budu koukat pod ruku... Jo a ty ceny jsou super, abych si mohl udělat představu o náročnosti...

Zatím cau,

Jirka K.
Neboj to zvládneš, Pavlinka si taky u své první motorky měnila gufera sama.... :)
ZRX 1200R prototype BA-01
KX250X
:duckie: pampeliška :toothy4:
Ať tě vozí, kdo tě šuká!

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » úte led 15, 2008 16:05:01

Jj, na Zdenové GPZtce jsme to dělali i s lahváčema a semtam cigárkem necelý tři hoďky... Toho se neboj :wink:
*CKC 102*

Jirka K.

Příspěvek od Jirka K. » úte led 15, 2008 20:42:23

Tak vam reknu panove, ze jste me pekne nahlodali. Kdyz vas tak posloucham, tak se do toho mozna i pustim. Pak dam vedet, jak jsem dopadl. Jen ty pivka si dam asi az potom, o to toho pak bude vic... :twisted:
Mozna se uvidime nekdy na srazu, tak si dam i s vama :wink:

Odpovědět