rad bych trochu bike a tak me jen napadlo se poptat - neco na co by si clovek mel dat fakt bacha kdyz chce devitku 00-02, kdyz pominu to co clovek bezne zkoukne nez koupi??
Diky za rady, zkusenosti

P.S. Stesti, zdravi a hodne km v r. 2008
Jojo, na jednu devítku 00-01 mám doma papíry a klíčky, zbytek je nejspíš někde na prodejNRG píše:A taky pečlivě zkontrolovat čísla, jestli všechno sedí s TP, když jsem sháněl ZZ-R, tak ze čtyř, na který jsem se byl kouknout, tak dvě měly v nepořádku VIN
Tak o tom, že by se někomu jinému na ZX-9R zkroutila hlava slyším poprvé. Nebo spíše fouklý těsnění vyměnil a jezdí dále, a že by někdo zjišťoval, jestli má zkroucenou hlavu? Od koho máš tu informaci? Tvůj případ je zajímavý. To že foukne těsnění se občas stává a postihuje snad každou značku motocyklu na trhu. To těsnění je tam proto, aby utěsnilo případné nerovnosti dosedacích ploch a pak je nutné jej správně podle pořadí jednotlivých šroubů rovnoměrně dotáhnout nejlépe ve dvou etapách a na správný utahovací moment. To pro tebe určitě není žádná novinka. Ale já tím chci vyjádřit, že dotahovací moment cca 47Nm je skutečně vysoký a závit toho šroubu vyvine opravdu hovadskou přítlačnou sílu, kterou nízká torzní tuhost hlavy prostě nevydrží. To znamená, že když dáš nové těsnění a na uhlopříčku na kraje hlavy umístíš dva šrouby a dotáhneš je předepsaným momentem, tak tu hlavu snadno zkroutíš do vrtule. Pokud ty šrouby přehodíš do opačných rohů tak tu hlavu zkroutíš na druhou stranu a proto je nutné dodržovat správné pořadí dotahování šroubů, obvykle to bývá od středu hlavy ke krajům, aby hlava dobře sedla na těsnění a rovnoměrně ho rozmáčkla a tím také dosednou obě plochy ideálně rovnoběžně. A pokud je ta hlava zkroucená, tak si po dotažení sedne dobře. A pozor celou dobu mluvím o setinách, max. desetinách milimetrů.Kozel ZX10 píše:Před desinou jsem měl devítku rok 01,měl jsem ji asi 3 sezony a neměl jsem žádný problém,až na to že se mi přetlačovala voda z chladícího systému pořád do expanzky.Po rozebrání jsem zjistil,že byla lehounce pokroucená hlava.Přebroušení na magnetce to spravilo a po usazení do nového těsnění pod hlavu už to bylo v pohodě.Slyšel jsem potom,že se to občas u těchle modelů stávalo.