ZXR 750 r.v. 91
- shorad
- Babyrider
- Kontaktovat uživatele:
ZXR 750 r.v. 91
Hojky vsichni. S velkou slavou jsem si poridil kultovni stroj, ZXR 750. Vzdycky jsem ji chtel. Je to sice bábuška ale ja uz taky nejsem nejmladsi
. Bohuzel jsem na starence ujel cca 100 km a zacala zhasinat. Jedu si po Sumave a najednou podivny zvuk z vyfuku, vibrace do riditek, zajel jsem ke kraji, vymackl spojku a kawka zdechla. Startuju a nic. Cely zdeseny jsem slezl, koukam skrz diry v plastech na motor, ničehoš nevidim. Po cca 5 minutach civění jsem brnkl o starter a kawka okamzite naskocila. Jupííííí. Pojedu jak vítr. PRD. Po 20 km zdechla. Po 5 minutách natocena a po dalsich 20 km zdechla. A takhle 180 km az domu. Skoro jsem zesilel. Nechal jsem ji za trest 14 dni stat (nee, musel jsem sluzebne mimo bydliste) a v pondeli ze se svezu. Uz jsem ji nenadlabl. Ani prd. Uz kolem ni lezu 4 dny a jedine na co jsem dosel je ze nehazi jiskru. Svicky jsou tam 3 mesice, kabely ke svickam take. Kdyz do fajfky strcim zkousecku, neco tam tece ale na jiskru to asi nestaci. PROSIM, NAPADA NEKOHO NECO? Dikes. Milda z Písku.

-
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Napětí v koncovce vysokonapěťového kabelu zkoušečkou asi nezměříš. Pokud na vyšrobovaných svíčkách nejdou pří točení starterem jiskry, je něco špatně. Postupoval bych následovně: vyzkoušej jiné svíčky, zkontroluj odpor zapalovacích kabelů, proměřit odpor primárního a sekundárního vinutí zapalovacích cívek. Je potřeba ještě upřesnit, jestli nejdou jiskry vůbec, nebo jen některé. Závada může být také na primárním obvodu zapalování, tj. snímač otáček, řídící jednotka nebo problém v napájení nebo ukostření.
ZRX 1200 R
Kdyby ti nešla šťáva nejede to vůbec - nemáš ucpanou nádrž? Za předpokladu že se do nádrže nedostává vzduch, podtlak z karburátorů vycucne část benzínu a když je podtlak v nádrži stejný jako v karbcích, tak už to nemá na co jet. Když to nespotřebovává benzín (motor nejede) tak se tlaky pomalu vyrovnají a tradá pojede to zase než se ti udělá podtlak v nádrži.. a pořád dokola a dokola...
ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa!
CKC # 209
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa!

CKC # 209
-
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nejde jiskra na žádné svíčce, tak bude problém někde na primární straně. Byla by náhoda, kdyby současně odešli zapal. cívky. Zkontroluj napájení a ukostření zapal. cívek a ř. j. Podle projevu závady se někde něco prohřívalo, až se to přerušílo. Může být vadná řídící jednotka zapalování nebo snímač otáček.
ZRX 1200 R
- shorad
- Babyrider
- Kontaktovat uživatele:
Vim ze se to nema ale byl jsem bezradny, tak jsem cakl pod svicky trochu benzinu a startoval a nic. Ani prd. Ale taky mne to napadlo. Diky, bude to nekde v elektrice.ZdrahyZX9R píše:Kdyby ti nešla šťáva nejede to vůbec - nemáš ucpanou nádrž? Za předpokladu že se do nádrže nedostává vzduch, podtlak z karburátorů vycucne část benzínu a když je podtlak v nádrži stejný jako v karbcích, tak už to nemá na co jet. Když to nespotřebovává benzín (motor nejede) tak se tlaky pomalu vyrovnají a tradá pojede to zase než se ti udělá podtlak v nádrži.. a pořád dokola a dokola...
- shorad
- Babyrider
- Kontaktovat uživatele:
ZXR 750 R
Tak a je to tady. To jsem neveril. Byla to fajfka na druhe svicce. Myslel jsem si ze kdyz nejede ani jeden valec tak to musi byt neco spolecneho pro vsechny ctyri. Omyl. Lita zase jako fik. Uz jsem ji dal do garaze. Dekuji vsem za rady.