Spínač u spojkové páčky
-
- Babyrider
- Kontaktovat uživatele:
Spínač u spojkové páčky
Čus,u GPX je u spojkové páčky zespoda spínač,který reaguje na pohyb páčky.Může mi někdo vysvětlit jaký má význam?Včera jsem ho opravil a při zmáčknutí spojky mi vypne motor.Díky za pomoc 

GPX600R-GSX400S
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No tos ho chlape opravil obráceně
Ten spínač je tam proto aby jsi mohl při zmáčknuté spojce nastartovat motor. Ergo když máš zařazený kvalt a zmáčkneš spojku aby motorka startovala. Tak je to aspoň u novějších modelů.
Např. u Suzuki musíš zmáčknout spojku při startování vždycky....

Např. u Suzuki musíš zmáčknout spojku při startování vždycky....
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No to asi bude mít, pokud ti ten spínač funguje
Teď přesně nevím jak má fungovat ten spínač na stojánku, jestli má být při stojánku dole rozpojený nebo spojený....
Ale ten spínač u spojky by měl fungovat obráceně. TJ při zařazeným kvaltu startovat při stisknutý spojce....

Ale ten spínač u spojky by měl fungovat obráceně. TJ při zařazeným kvaltu startovat při stisknutý spojce....
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
kdyz je dole bocni stojan, spinac na stojanu by mel rozpojit aby se ti nepodarilo odjet s bocnim stojankem a rozbit si hned v prvni zatacce hubu. Kdyz zmacnes spojku, mel by spinac na spojce premostit ten stojankovy spinac a motor by mel bezet... jakmile vsak zacnes poustet spojku a stojan mas sztale vyklopeny, musi ti motor chcipnout. To vse by melo fungovat tehdy, kdyz mas zarazenou nejakou rychlost, pokud tam mas neutral tak by motor chcipat nemel v zadnem z vyse zminovanych pripadu (neutral premosti jak spinac na spojce tak spinac na stojanku)....
...tak ted akorat nevim jestli to z toho meho psani jeste nekdo pochopi
(pripomina mi to babicky dcera je moje mama a jeji sestra je strejdy...
)
...tak ted akorat nevim jestli to z toho meho psani jeste nekdo pochopi

----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak mi to nedalo a radeji jsem se to pokusil nacrtnout. Snad to z tech dvou obrazku bude dobre pochopitelne. Jakmile nektery z tech spinacu bude blbe sepnuty nebo naopak rozepnuty, bude to delat veci jake by nemelo... takze motorka nepujde nastartovat nebo naopak motorka pojede i s vyndanym bocnim stojanem apod.

----- (W) -----
young oldtimer
young oldtimer
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nebudu tu schéma paralelních spínačů znevažovat. Každopádně k tomu bude svoje říkat také NRG. Jemu ten spínač odešel a jestli se dobře pamatuju tak při stojánku nahoře byl sepnutej a naopak.... nebo to vylo vobráceně? Každopáně to tehdá znělo nějak nelogicky 

Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
neznevazujvolkswagen píše:Nebudu tu schéma paralelních spínačů znevažovat. Každopádně k tomu bude svoje říkat také NRG. Jemu ten spínač odešel a jestli se dobře pamatuju tak při stojánku nahoře byl sepnutej a naopak.... nebo to vylo vobráceně? Každopáně to tehdá znělo nějak nelogicky

----- (W) -----
young oldtimer
young oldtimer
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak píšete.
Je to standardní systém používaný na všech mašinách,a dělá občas problémy.Já osobně sem se několikrát setkal s nefunkčním spínačem(rozpínačem
)na stojánku.Nastartuješ,ale neodjedeš.Což by mohl být hledaný problém.Takže tak jek to tu bylo psáno:Zkus rozpojit konektor co vede do stojánkového spínače,a stranu co jde do elektroinstalace přemostit kusem drátku.Pokud vše funguje,je to ono.Jinak,stejné problémy dělá i neukazující kontrolka neutrálu.Tu stačí pro kontrolu propojit se zemí.To celá ovládá diodový můstek zapletený v elektroinstalaci.I tam může být problém.
Je to standardní systém používaný na všech mašinách,a dělá občas problémy.Já osobně sem se několikrát setkal s nefunkčním spínačem(rozpínačem

Jeden stačí....na všechno....