Bod 1 - cena není úplně nejdůležitější. Berme to tak že pořádnou helmu dnes není problém koupit třeba za 30000,- (Arai) ale i za 8000 (Vemar). Shrnuto, od nějakých 5000,- jsou přilby střední střídy a ty jsou už velice slušné
Bod 2 - tuhle jsem kouil za 9t (sleva ze 14) ale jak říkám, cenové rozpětí v jedné kvalitativní třídě je poměrně veliké
Bod 3 - Motorka mě po highsideru kopla a já šel přes čenich a dopadl jsem na hlavu s rukama za zády (ruce mi naštěstí srazila kapotáž, jinak jsem si je nejspíš zlomil) - takže odpověď zní ano, dopadl jsem na hlavu

a rychlost byla něco nad 100Km/h Vím že každý může říct, že takovýhle pád není v provozu obvyklý (bylo to na okruhu) ale v provozu jsou stromy, auta, obrubníky...
Potom jsem chvíli klouzal a kutálel se - takže kombi je v opravě (pár prodřených míst, nějaké rozbroušené švy - klouzal jsem kus po asfaltu), ale oprava za pár stovek a na okruh bude ještě dobrá
Co mi hodně pomohlo byl páteřák - koupil jsem ho den před pádem a při pohledu na modřiny které lemovaly jeho obrys bych řekl, že to bylo velice rozumně uložených necelých 1500,-
Chtěl jsem tímhle článečkem říct, že člověk nemusí mít nejdražší značkové vybavení (to je nesmysl a nerad bych aby to tak vyznělo), ale že šetřit na některých místech je nebezpečné. Slušná helma a oblečení můžou zachránit hodně moc.