problem se startovanim KLR

Odpovědět
radek
Kontaktovat uživatele:

problem se startovanim KLR

Příspěvek od radek » stř čer 06, 2007 21:26:37

mam problem se startovanim sve KLR600 , koupil sem ji s motorem po go tet ma najeto 1000 km po go a prestava chytat.Rano treba prydu k motorce zmacnu tlacitko a po par otoceni motoru starterem chytne ale jak jezdim nekde zastavim tak to za boha nejde nastartovat akorat na roztlacko ale kolykrat sem se us zapotil a zanadaval při roztlacovani dokonce aj z kopce to je fuška nakopnout a musim tomu pomoct spojkou a plinem nemuze byt problem v elektryce? To je us druha motorka co mi to udelala sice predtim to byla 125dt ale ta us nejde ani na roztlacko a taky s motorem po go prosim poradte

Ninja
Easy rider
Easy rider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ninja » stř čer 06, 2007 21:38:20

Mohlo by to být v elektrice, nějaká cívka, ale nevím to jistě. Známý měl podobný problém u KTM, vše bylo gut.
Ninja ZX9r 99, Versys 1000 12
ckc - 386

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Z. » stř čer 06, 2007 22:03:26

elektrika to být může, ale napadá mě i karburace - karbce - zanesené, neseřízené, špatné seřízení bohatosti směsi ... může to být spousta věcí. Na dálku se blbě radí.
Pokud se v motorech nevyznáš, obrať se na nějakého zkušenějšího ...
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

Anti
Easy slider
Easy slider

Re: problem se startovanim KLR

Příspěvek od Anti » čtv čer 07, 2007 20:03:51

Krásná čeština....
Může to být cokoliv.Jestli studená chytá a teplá ne,tak bych to vidšl:
1Nastavení karburátoru-moc bohatá směs
2Elektrika-něco se někde zahřeje,a pak se tomu nechce(jakákoliv cívka to ráda dělá)
Tak jako tak to chce,aby se na to koukl někdo kdo tomu hoví...
Je taky možné,že domnělé GO má nějakou drobnou chybičku...
Jeden stačí....na všechno....

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » pát čer 08, 2007 00:47:56

Jediný rozumný-nechytá?proč?
1.kontrola jiskry
2. kontrola koncovky kabelu a jiskry v ní (může být prasklá, probíjet za tepla)
3. kontrola svíčky-sucho, není benzin (vadnej kohout , zasraný sejtko, voda, trysky atd)
mokro černo, je ho moc (směs, hladina, zaseklej sytič...)
Nejdřív urči co tomu chybí, že nejede (elektrika nebo benzin) a pak dál po trase...
Postupuj systematicky, jinak to nenajdeš. Držím palečky.
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*

Anti
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Anti » sob čer 09, 2007 16:16:55

misak39 píše:Jediný rozumný-nechytá?proč?
1.kontrola jiskry
2. kontrola koncovky kabelu a jiskry v ní (může být prasklá, probíjet za tepla)
3. kontrola svíčky-sucho, není benzin (vadnej kohout , zasraný sejtko, voda, trysky atd)
mokro černo, je ho moc (směs, hladina, zaseklej sytič...)
Nejdřív urči co tomu chybí, že nejede (elektrika nebo benzin) a pak dál po trase...
Postupuj systematicky, jinak to nenajdeš. Držím palečky.
Ano,tohle se dá použít jako zásadní postup,ale bohužel u techto strojů je toho mnohem víc.
Já bych to rozdělil na tři skupiny:
1Kontrola Komprese
2Kontrola Jiskry
3Kontrola karburátoru
A tyhle tři skupiny se dále větví,ale rozepsat vše není v mých silách...
Kdyby ten dotyčný bydlel ode mne v rozumné vzdálenosti,jsem ochoten se na to přijet podívat...

dworakmirek
Easy rider
Easy rider

Příspěvek od dworakmirek » pon čer 11, 2007 20:44:59

viděl bych to v karburátoru, přece s toho co píšeš tak normálne zastavíš a potom to nenahodíš, néé že to zastaví, takže bych pošteloval smes aby při té vysoké teplotě byla funkční směs, mě jednou dělal 4T aprilia tuareg 350 že na nakopávačku chytala pořád ale na starter ani tuk , po seřízení bylo vše v pořádku
KLR 650 ,,98" no problem

radek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek » úte čer 12, 2007 07:41:56

Anti kdiby ses na to přijel podivat to by si byl moc hodnej ale pochybuju ze ta vydalenost bude rozumna takove štěsti zas nemam jinam bydlim kousek od Noveho Jičina přesneji Fulnek jinak jsem skousel rozdelat karbec a vyčistit ho se šroubkem bohatosti sem netočil nechtel jsem si to rozhazet ještě vic a taky jsem odpojil kabel vedouci ke svičce jen pro kontrolu jinak mislim ze tady nekde sem na to narazil protoze to nechyta vubec.ale karbec neumim seřidit a civku s kabelem ke svičce bych projistotu taky vyměnil ale nevim co s tim jak to nepomuže zas tak se v tom nevyznam.

radek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek » úte čer 12, 2007 07:47:34

jo taky jsem zapoměl napsat že jak to běži normalně jezdim tak na neutral zatahnu za plin tak dlouho trva než spadnou otačky taky nevim čim to protoze jsem promazal všechny lanka v bovdenech sontroloval jestli nejsou nekde skřipla nebo přelomana a nic jsem nenašel mozna v karburatoru je takove šoupatko a trochu dil pada dolu ale je tam membrana s pružinou a ta klapka za ni je taky v pohodě bez zasekavani.

Anti
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Anti » stř čer 13, 2007 20:19:59

Sem z druhého konce Moravy...
Začni tím,že vyzkoušíš jikru.Sundej fajku a zatoč.Jiskra z káblíku by měla přeskočit i při vzdálenosti cca 1cm o masy.Jestli háže,natoč fajku,strč do ní kus železa a zkus to znovu.Pokud je to v pořádku,zkus kompresi.Sundej(vytoč) tu větší plastovou krytku na boku motoru vezmi 19 klíč a toč proti směru hodinových ručiček.Sice je tam dekompresor ale měl bys cítit solidní odpor.
A napiš jak jsi dopadl.Jestli bude tohle v pořádku,tak to bude asi karbec...

radek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek » čtv čer 14, 2007 17:10:43

tak sem na to přišel a byla to blbinka koupil jsem svičku taky civku s kabelem a je to v klidu zas vesele krosim akorat ty otačky dlouho padaj když pustim plin.Dik za pomoc :D

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Z. » čtv čer 14, 2007 20:39:41

radek píše:Anti kdiby ses na to přijel podivat to by si byl moc hodnej ale pochybuju ze ta vydalenost bude rozumna takove štěsti zas nemam jinam bydlim kousek od Noveho Jičina přesneji Fulnek jinak jsem skousel rozdelat karbec a vyčistit ho se šroubkem bohatosti sem netočil nechtel jsem si to rozhazet ještě vic a taky jsem odpojil kabel vedouci ke svičce jen pro kontrolu jinak mislim ze tady nekde sem na to narazil protoze to nechyta vubec.ale karbec neumim seřidit a civku s kabelem ke svičce bych projistotu taky vyměnil ale nevim co s tim jak to nepomuže zas tak se v tom nevyznam.
Hele, pošli mi na PM (soukromé zprávy) číslo mobilu. Z NJ do Fulneku je kousek, dohodneme se kdy bych se stavil. Zbyněk
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

Odpovědět