Slabší brzdy - destičky ?
Slabší brzdy - destičky ?
S přibývající odvahou a rychlostí si začínám myslet, že brzdy nejsou takové jaké mají být. Nedovedu si popravdě představit, jak moc bych musel páčku zmáčknout aby jsem kolo bloknul (zkoušet to vážně nechci), ale prostě se mě zdá, že jsou nějak málo ostré, zabrzdit dokážu, ale nikdy jsem ještě nemusel řešit nějakou velkou krizovku. Může to být destičkama? Zdá se mě že mě dokonce pískly, ale bylo to v křižovatce, takže nevím, jestli to nebyl někdo druhý. A jaký rposím patří typ destiček na ZRX 1100 (mluvím celou dobu o předních), chtěl sjem se mrknout na cenu na yacomi.cz, ale mají to podle tipu a ne podle značek
ZX-12R naked
Tak už jsem si o vyhledal, měl by to být tip FA188 (nebo FA188HH). U těch prvních je pro mě rozhodující cena, ale v popisu píšou, že pro většinu lehkých a středních sportovních motorek a ZRX bych rozhodně nedal ani do jedné kategorie.
Ještě dotaz, cena se dává za jeden kus nebo za pár? Cena za práci snad velká nebude, budu to nechávat dělat s tlumičama.
Ještě dotaz, cena se dává za jeden kus nebo za pár? Cena za práci snad velká nebude, budu to nechávat dělat s tlumičama.
ZX-12R naked
- MadMax
- Easy rider
- Kontaktovat uživatele:
sezenes je i levneji nez na yacomi. treba jeste tady http://shop.motomarket.cz/advertisement ... 30&idk=196
a doporucuju koupit ty s oznacenim HH. jsou ze sintrovanych kovu a brzdi trochu lip nez ty organicky...
brzdovy desticky zvladnes vymenit sam. na to nepotrebujes servis zabere ti to napoprvy tak pul hodiny.
Jo a desticky se prodavaj v sade na jeden kotouc. ty mas dva kotouce ve predu, tak potrebujes dve sady.
a doporucuju koupit ty s oznacenim HH. jsou ze sintrovanych kovu a brzdi trochu lip nez ty organicky...
brzdovy desticky zvladnes vymenit sam. na to nepotrebujes servis zabere ti to napoprvy tak pul hodiny.
Jo a desticky se prodavaj v sade na jeden kotouc. ty mas dva kotouce ve predu, tak potrebujes dve sady.
ZX-6R ´98
dík, ale sám si do toho napoprvé netroufnu a když už mě bude měnit gufera na předních vidlích, tak to má zmáklé hned. Ani nevím jestli to je jima, když jsem to kupovali, tak se na ně chosé díval a prý by měli ještě něco vydržet (a dle minulého majitele měli být měněné v roce 2005). Na zpáteční cestě jsem je zkoušel a nepískaly. Možná že byli jen hodně zahřáté...fakt nevím, nechám to zkontrolovat..
Ty HH nevím nevím, přece jen je to 100% rozdíl v ceně.
Ty HH nevím nevím, přece jen je to 100% rozdíl v ceně.
Naposledy upravil(a) MMKS dne pon kvě 07, 2007 18:58:07, celkem upraveno 1 x.
ZX-12R naked
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
a teď bezprdele, čím je vyčistit? Myslím, že motorku mám celkem v cajku (přece jen je doma jen pár dní tak se leští pořád) to platí i o kotoučích aspoň vzhledově. Takže čím.
A měla by na to kapalina vliv pokud by se nejednalo o vření? Já brzdy zatím moc nepoužívám, vystačím si s ubíráním plynu a podřazováním, všechno dělám dost dopředu, takže to že by dostávali nějak moc zabrat - v tom to být nemůže.
není to ani nějaký měkký pocit, že bych je zmáčknul a nic se nestalo. Spíš pocit, že bych za ně musel dost zarvat, aby se zakously.
Prostě po tom co jsem o těch brzdcáh četl v recenzích jsem čekal něco víc jedovatého, ale buď jsem čekal moc, nebo je něco špatně. Asi zajedu na letiště a tam je v klidu testnu, ale z tohoto mám vzhledem k mým zkušenostem strach.
Nevím jak to prostě líp popsat, nemám to ani s čím srovnat, kamoš má SV 650, tam se mě zdají ostřejší, ale taky je to o 50 kg lehčí motorka.
A měla by na to kapalina vliv pokud by se nejednalo o vření? Já brzdy zatím moc nepoužívám, vystačím si s ubíráním plynu a podřazováním, všechno dělám dost dopředu, takže to že by dostávali nějak moc zabrat - v tom to být nemůže.
není to ani nějaký měkký pocit, že bych je zmáčknul a nic se nestalo. Spíš pocit, že bych za ně musel dost zarvat, aby se zakously.
Prostě po tom co jsem o těch brzdcáh četl v recenzích jsem čekal něco víc jedovatého, ale buď jsem čekal moc, nebo je něco špatně. Asi zajedu na letiště a tam je v klidu testnu, ale z tohoto mám vzhledem k mým zkušenostem strach.
Nevím jak to prostě líp popsat, nemám to ani s čím srovnat, kamoš má SV 650, tam se mě zdají ostřejší, ale taky je to o 50 kg lehčí motorka.
ZX-12R naked
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
bez prdele něčím co je pro to čistění brzd určené. Ano i Muc-Off něco dělá 
Brzdová kapalina tahá vlhkost, pak se snižuje účinek brzd. Bývá dobrým zvykem při nákupu nového stroje ať auta tak motorky vyměnit provozní kapaliny jako je olej, chladící kapalina a brzdovka.... Hadice časem puchří a měknou.. To má vše vliv...
Tloušťka kotoučů je ok? nejsou na hraně použitelnosti?

Brzdová kapalina tahá vlhkost, pak se snižuje účinek brzd. Bývá dobrým zvykem při nákupu nového stroje ať auta tak motorky vyměnit provozní kapaliny jako je olej, chladící kapalina a brzdovka.... Hadice časem puchří a měknou.. To má vše vliv...
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
- MadMax
- Easy rider
- Kontaktovat uživatele:
sorry VW, musel sem si rejpnout
a ted bez prdele. pokud si motku koupil a na brzdy se jenom dival, tak pro jistotu vymen brzdovku a zkoukni hadice, jestli nejsou nekde poskozene.
potom vycisti brzdice jeden valecek po druhym, pekne je rozhejbej a odmasti i kotouce. je jedno jakej pripravek ne to pouzijes, jen to nedelej jarovou vodou. potom zkontroluj desky. vetsinou maji takovou kontrolni drazku v "mase". pokud tam je drazka videt, jsou jeste OK. pokud tam drazka neni, tak je vymen, nebo mas GoldFren bez drazky a v tom pripade kup jiny
S jinym typem motorky nemuzes brzdy moc srovnavat. Tohle je vic o zkusenostech. hodne se da dohnat vyberem smesi brzdovejch desek, ale to uz si musis rozhodnout sam. takovy desticky byvaji vetsinou drazsi nez organickej zaklad, ale rozdil je znatelnej. Pic

a ted bez prdele. pokud si motku koupil a na brzdy se jenom dival, tak pro jistotu vymen brzdovku a zkoukni hadice, jestli nejsou nekde poskozene.
potom vycisti brzdice jeden valecek po druhym, pekne je rozhejbej a odmasti i kotouce. je jedno jakej pripravek ne to pouzijes, jen to nedelej jarovou vodou. potom zkontroluj desky. vetsinou maji takovou kontrolni drazku v "mase". pokud tam je drazka videt, jsou jeste OK. pokud tam drazka neni, tak je vymen, nebo mas GoldFren bez drazky a v tom pripade kup jiny

S jinym typem motorky nemuzes brzdy moc srovnavat. Tohle je vic o zkusenostech. hodne se da dohnat vyberem smesi brzdovejch desek, ale to uz si musis rozhodnout sam. takovy desticky byvaji vetsinou drazsi nez organickej zaklad, ale rozdil je znatelnej. Pic

ZX-6R ´98
- milda
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych chtěl připomenout tu možnost,že brzdový kotouč ošetřený olejem z tlumiče vypadá stále velmi dobře,ale už ne tak dobře brzdí...volkswagen píše:bez prdele něčím co je pro to čistění brzd určené. Ano i Muc-Off něco dělá

To jen,že budeš měnit ta gufera,tak to úplně netěsní a kotouč není daleko....
Ale takhle na dálku jsou prognózy obtížné...
ZRX 1200 hybrid S/R-DAEG
CKC # 576
CKC # 576
- milda
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší je nevěřit nikomu a spoléhat se jen na sebe!!Až si rozbiješ držku a motorku,bude už pozdě!!!MMKS píše:neztraš, snad ne. Jo tu brdovku teda vyměním. Olej měl být měněný (a maník je zatím hodně korektní tak mu věřím) a chladící kapalina si o to řekla sama prasklým chladičem.
To,že je všechno O.K. a měněný Ti řekne každej,aby dobře prodal,ale jen v 50% je to pravda!!!
Mě taky nakrmili!!
A postupným rozebíráním a analyzováním jsem dospěl k poznání....
Dokud to stojí jenom prachy,tak je to v pohodě.
Teda,pokud je máš.....

Ať Ti to jezdí!!
ZRX 1200 hybrid S/R-DAEG
CKC # 576
CKC # 576