GPS Navigace
GPS Navigace
Cau, poradte jakou mate.
Premyslim o nejake v cenove relaci 10 000kc
Mate zkusenosti s auto gps na motorce,nebudou vydit vybrace atd?
Diky
Premyslim o nejake v cenove relaci 10 000kc
Mate zkusenosti s auto gps na motorce,nebudou vydit vybrace atd?
Diky
zx6r 98
- pavelik_cz
- Easy slider
- Kontaktovat uživatele:
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na moto je podle mě PDA na nic. V tankvaku na to není vidět, v rukavicích se to zle ovládá.
Šel bych cestou Garmina - buď Quest 2 - je sice pomalý, ale má už slušnou paměť anebo Zümo, ale to je šílená pálka.
Musíš taky počítat s hodně drahýma mapama.
Zümo má v balení už profi udělanou montáž s napájením, všechno uděláš jako nic. Na Questa to musíš dokoupit. Quest má obrovskou výdrž baterie - kolem 20 hodin a skutečně tolik vydrží. Nemá ale dotykový displej.
Šel bych cestou Garmina - buď Quest 2 - je sice pomalý, ale má už slušnou paměť anebo Zümo, ale to je šílená pálka.
Musíš taky počítat s hodně drahýma mapama.
Zümo má v balení už profi udělanou montáž s napájením, všechno uděláš jako nic. Na Questa to musíš dokoupit. Quest má obrovskou výdrž baterie - kolem 20 hodin a skutečně tolik vydrží. Nemá ale dotykový displej.
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
- pavelik_cz
- Easy slider
- Kontaktovat uživatele:
Udělal jsem to stejně, jen mám SE.... Dokoupil jsem mapu západní evropy a na druhé MDA pořídil program a mapu Řecka.Jard4 píše:Koupil jsem si k mobilu GPS modul Nokia LD-3W cca 2000,- Z netu stahnul TomToma a jezdím![]()
Mám to za dáčo, žádnej paušál nic. Jediné co je potřeba je ten chytrý telefonek. Já mám N73...
V létě se bude hodit....

Jen mě dnes v Brně GPS modul vypekl. Jen tak mu došla baterka a já bloudil po Brně jak pako....
Uvažoval jsem že zkusím mojí navigaci na moto, ale nějak jsem se k tomu nedostal...

ZRX 1200R prototype BA-01
KX250X
pampeliška
Ať tě vozí, kdo tě šuká!
KX250X

Ať tě vozí, kdo tě šuká!
Byl jsem tam jen na otočku... Nechtěl jsem votravovat....DoktorZRX píše:Stačilo zavolat Kubovi, Markovi nebo Georgovi...to je spolehlivá navigace po BrněHonza-Zed píše:
Jen mě dnes v Brně GPS modul vypekl. Jen tak mu došla baterka a já bloudil po Brně jak pako....

ZRX 1200R prototype BA-01
KX250X
pampeliška
Ať tě vozí, kdo tě šuká!
KX250X

Ať tě vozí, kdo tě šuká!
Ja premyslim o tomhle, nechat si udelat nejakej drzak + to napajení.
http://www.gps-navigace-shop.cz/navigac ... 510-garmin
http://www.gps-navigace-shop.cz/navigac ... 510-garmin
zx6r 98
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na to zapomeň. Není to nepromokavé a nevydrží to vibrace které jsou na motorce mnohem vyšší.
Co se PDA na motorku týče tak budu stále kopat za to že je na hovno protože 1. musíš řešit dodatečný držák, nepromokavý obal a napájení 2. nemá to tu výdrž 3. nahovno se to ovládá 4. sluchátko do ucha tu zkoušel kolega s MIO a sám to odsoudil jako věc úplně na nic.
Když budeš mít GPS a bude špatně ovladatelná budeš se jí věnovat za jízdy mnohem víc a tím pádem budeš věnovat minimum pozornosti tomu co se děje kolem tebe = nebezpečí.
Co se PDA na motorku týče tak budu stále kopat za to že je na hovno protože 1. musíš řešit dodatečný držák, nepromokavý obal a napájení 2. nemá to tu výdrž 3. nahovno se to ovládá 4. sluchátko do ucha tu zkoušel kolega s MIO a sám to odsoudil jako věc úplně na nic.
Když budeš mít GPS a bude špatně ovladatelná budeš se jí věnovat za jízdy mnohem víc a tím pádem budeš věnovat minimum pozornosti tomu co se děje kolem tebe = nebezpečí.
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
V Supermotu nebo kde jsem četl recenze na navi na motorku a kromě Totom Rider a garmin Quest a Zumo nedoporučili prakticky nic. Mám Beckera a můžu ho vozit v obalu na nádrži, ale řešení to není.. Na řidítka bych nic nedoporučil (kromě navi přímo pro motorku) protože vibrace dosahují běžně +/- 10G
což vám vnitřnosti PDAčka rozemele za nějakou dobu na kaši
takže kdo chce vyhazovat peníze, směle do toho 
Asi bude nejlepší řešení koupit něco, co je vyrobené pro tenhle účel a ne to lepit z něčeho, co postačí v autě, ale na motce to bude mít krátký život (cena nového PDA, mapy, držák, napájení + cena dalšího nového PDA, možná držák + možná další díly = cena nové navi pro motorku), např Totom Rider se sice nevyrovná novému Garminu Zumo, ale zase cena je dnes už docela fajn a myslím že se vyplatí

Asi bude nejlepší řešení koupit něco, co je vyrobené pro tenhle účel a ne to lepit z něčeho, co postačí v autě, ale na motce to bude mít krátký život (cena nového PDA, mapy, držák, napájení + cena dalšího nového PDA, možná držák + možná další díly = cena nové navi pro motorku), např Totom Rider se sice nevyrovná novému Garminu Zumo, ale zase cena je dnes už docela fajn a myslím že se vyplatí

ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa!
CKC # 209
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa!

CKC # 209
- NRG
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
No nemůžu tak úplně souhlasit, znám několik lidí, co už několik let s úspěchem používají jak PDA, tak autonavigace a bez jakýchkoliv problémů. Myslím, že vibrace se dají do značný míry vyřešit právě vhodným držákem a vodotěsnost vhodným pouzdrem. Otázka je jen hlasová navigace. Mít celou cestu špunt v uchu fakt není to pravý ořechový a Bluetooth helma je zase pěkně mastná.
Karosa ZZ-R 1100
:::: CKC#016 ::::
:::: CKC#016 ::::