Řazení bez spojky

rudormi
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od rudormi » stř bře 07, 2007 07:45:38

taky tak, nevidím v tom problém a myslím že moto mě má za to více ráda :D
Chceš bejt všude a nejseš nikde.
To mě poslední dobou nějak vystihuje...

Zephyr 550

mirek-cz
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirek-cz » čtv dub 05, 2007 20:51:29

:) Řadit bez spojky se dá (samozřejmě nahoru) bez problému, chce to jen najít trošku cviku. Převodovka (u vetšiny motorek) je poloautomat a je na to konstruovaná. Dá se řadit prakticky při jakýchkoliv otáčkách, chce to trošku citu, odlehčit motoru aby nebyl v zátahu (ale aby nebrzdil) ptostě tak akorat a skočí to tam jako pomásle. Když jedu normálně řadím se spojkou, ale při ostřejší jízdě určitě bez spojky...

Kolikrát řazení se spojkou je hlučnější , než bez spojky, když se dobře srovnaj otáčky....

Toť můj názor a kamenujte mě :)
Jsem zelený na zelené ZX7R

DEE
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEE » čtv dub 05, 2007 22:32:55

2mirek-cz: Poloautomat mela uz nekolikrat zminovana Jawa. Z dnesnich modernich motorek nema podobny system ani jedna. Radit bez spojky jde diky konstrukci prevodovky ne diky nejakymu poloatomatu. Prevodovka v motocyklu nema synchrony, tudiz i razeni se spojkou neni nic extra.
zx6-r 636 (02) + z750 (05)

Dak
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dak » pát dub 06, 2007 11:27:32

Jednou sem to skoušal. U trampa jezdí borec ukázkově po zadním a přitom řadí (Echt gold). Samozřejmně bez spojky. Tak sem se ho ptal jak na to a on mně řekl: Řadit jen nahoru , důle je to o hubu , srovnat otáčky tak aby mašina nebyla v "zátahu" a při řazení jen na okamžik povolit plyn. A trénovat a trénovat. Skoušal sem to , ale já su zvyklí řadit se spojkou (aspoň trochu zmáčklou) tak mně to nic neříkalo. Radši sem se učil rychlejc řadit, byť se spojkou , ale rychlejc.
Dak
CKC -015-

Zubr
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Zubr » pát dub 06, 2007 17:00:11

Řazení bez spojky je luxus, který si můžou dovolit jen závodníci. Každý kdo natrefil na takto dokurvenou převodovku, mi dá jistě za pravdu, že je sní hafo starostí a stojí to ranec.

Mluvím z vlastní skušenosti, koupil jsem ZZR600. Po prvních jízdách, jsem zjistil, že se ve vyšších otáčkách velmi špatně a hlučně řadí se spojkou, po více jízdách začalo ZZRo jakoby škubat při akceleraci na dvojku, později i na trojku, a bez žádných zvuků. Předchozí majitel ze mě dělal blbce, a tvrdil abych nahoru řadil bez spojky, že stím neměl problém. Šlo to o chlup líp,
ale jen o chlup. Takže po pár jízdách šel motor ven. Po rozebrání se zjistilo, že jsou na oknech a kolíkách ozubených kol, na straně při které jsou kola v tahu, silně omlácené a sražené hrany. Dále se přišlo na to, že je v důsledku proskakování kvaltů silně opotřebená kulisa a řadící vydličky, a že už se to někdo pokoušel opravit tím, že přidal do stromečku oz. kol nějaké vymezovací podložky, které tam vůbec nepatří. A začali mi neskutečný starosti s opravou. :evil:

Po neuspěšných opravách na CNC fréze, a po třikrát složeným,odskoušeným a znovu rozebraným motoru, už mě to přestalo bavit a na inzerát jsem koupil celou převodovku i z řadící kulisou a vidličkami ze stejného ročníku ZZR. Lidi nevěřili by jste, ale ta převodovka byla jako nová, a od té doby byl klid. Řadit šlo jako nůž do másla.(se spojkou) :P

Od té doby mě nikdo nepřesvědčí o tom, že řazení bez spojky neničí převodovku :!: :!: :!:

Těmito peripetiemi, jsem ale na druhou stranu získal docela slušné skušenosti o funkci převodovky. :lol:
NINJA ZX 9R 2000 červená na negativu zelená=kawakamufláž woe
CKC#068

Řečník z aragonitových jeskyní

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Souhlas se Zubrem,

Příspěvek od misak39 » pon dub 09, 2007 05:14:28

řadit bez kolečkům nepřidává...na krosině mi to šlo skvěle bez spojky, jenže tam se spojka spálí za chvilinku, u převodovky, po který chci bez repase najet 20 tisíc, bych to neriskoval...Schválně, o kolik je pomalejší řazení se spojkou? O pár desetinek, který na normální silnici nemůžou chybět, a v cíli to ocení tak nanejvejš bengo s radarem...
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*

Odpovědět