Jakej Olej?
- Tibor Kolozsi
- Easy rider
- Tibor Kolozsi
- Easy rider
- Bosik
- Easy rider
- Kontaktovat uživatele:
Ja mel od predchoziho majitele v motoru plnotuk Valvoline (udajne po vymene)ale jeho barva a smrad me presvedcila o zmene.Nikomu bych Valvoline nedoporucil ptal sem se na nej u nas v servisu a rekli me ze tam meli 2scootery se zadrenym motorem co na nej jezdili.Ted si koupill Motul 5100 15w-50 a motor je i o hodne tissi nez predtim
Kawasaki GPZ500S,r.v.92,US verze
Prave jsem kupoval CASTROL GPS 10W-40, protoze tam predtim taky byl... Ona pry zmena znacky vadi hlavne mineralum. Jina aditiva v jine znacce rozpusti usazeniny v motoru,atd. Docela me prekvapilo, ze nemeli Castrol v autorizovanem servisu, kdyz ho Kawa doporucuje...
A na zaver jeste jedna vec: prodejce, u ktereho jsem olej kupoval (ma Varadero a na nem asi 80.000 km) mi rikal, ze vymena oleje po 6.000 km je u dnesnich "modernich" oleju (polo a plna syntetika) neopodstatnena. On sam meni po 10.000 km. Asi na tom neco bude, nekomu se nechtel prepisovat manual a servisy maji taky vetsi kseft. Nicmene toto je doporuceni pro ty, kteri za sezonu najedou vice nez 6.000, ze nemusi striktne menit olej 2x za sezonu. Pokud najede pouze 4.000 a pres zimu mate motorku ve studene garazi, stejne ten olej musite vymenit (nejlepe na zacatku sezony). Co se tyka olejoveho filtru, Kawa doporucuje vymenu co 12.000, cili az pri kazde druhe vymene oleje. Toto naopak nedoporucuje ani servis ani prodejce oleju...
A na zaver jeste jedna vec: prodejce, u ktereho jsem olej kupoval (ma Varadero a na nem asi 80.000 km) mi rikal, ze vymena oleje po 6.000 km je u dnesnich "modernich" oleju (polo a plna syntetika) neopodstatnena. On sam meni po 10.000 km. Asi na tom neco bude, nekomu se nechtel prepisovat manual a servisy maji taky vetsi kseft. Nicmene toto je doporuceni pro ty, kteri za sezonu najedou vice nez 6.000, ze nemusi striktne menit olej 2x za sezonu. Pokud najede pouze 4.000 a pres zimu mate motorku ve studene garazi, stejne ten olej musite vymenit (nejlepe na zacatku sezony). Co se tyka olejoveho filtru, Kawa doporucuje vymenu co 12.000, cili az pri kazde druhe vymene oleje. Toto naopak nedoporucuje ani servis ani prodejce oleju...
Chceš bejt všude a nejseš nikde.
To mě poslední dobou nějak vystihuje...
Zephyr 550
To mě poslední dobou nějak vystihuje...
Zephyr 550
- Bosik
- Easy rider
- Kontaktovat uživatele:
S tou vymenou jenze si vem ty mas starou GPZtu ktera je karburatorova,ma vetsi emise atd tim padem i olej driv starne nez na Varaderu ktere ma strikacku a temer nulove emise.Podle me je tech 6tis u starsich motorek plne opodstatnene.Jinak oleje kupuji zde http://www.madoil.cz/index_cz.php?id2=menu maji tam Motul 5100 10w-40 za 205,- coz je velkoobchodni cenarudormi píše:Prave jsem kupoval CASTROL GPS 10W-40, protoze tam predtim taky byl... Ona pry zmena znacky vadi hlavne mineralum. Jina aditiva v jine znacce rozpusti usazeniny v motoru,atd. Docela me prekvapilo, ze nemeli Castrol v autorizovanem servisu, kdyz ho Kawa doporucuje...
Naposledy upravil(a) Bosik dne ned čer 04, 2006 11:35:49, celkem upraveno 1 x.
Kawasaki GPZ500S,r.v.92,US verze
- čoud
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak! U starsich motorek je treba menit olej po tech 6ti, olej jako takovy by vydrzel i 15tis. , ale ne olej.filtr! A Kawa doporucuje menit olej i filtr az po 12tis, ale u novych modelu se vstrikovanim....(co se tyce silnic, ostatni nevim) 

Ninja 1000SX AKA Saxana
ex: ZX-10R 2016, KLX230 2020, ZX-6R 2005, Z900 2019
ex: ZX-10R 2016, KLX230 2020, ZX-6R 2005, Z900 2019