ZR7 start na dlouhej plyn a i po zahřátí chcípá na volnoběh

Odpovědět
Dom

ZR7 start na dlouhej plyn a i po zahřátí chcípá na volnoběh

Příspěvek od Dom » sob dub 11, 2015 16:55:31

Zdravim, předem se přiznám že nejsem velkej kutil a v motorce se moc nehrabu(jen to základní.) :D
Ale potřeboval bych radu abych něco nezanedbal či dokonce neposral... Po zimě jsem do motorky dal novou baterku a na popatý jsem nastartoval přes sytič(to bylo ještě fajn). Pak následovala jízda cca 20km a 2 hodiny klid. Když jsem chtěl motorku znovu nastartovat nešlo to ani prd(ani přes sitič neškytla), až po delším držení plynu na plnej čoud začala žbrblat a pak i chytla ale nedrží volnoběh a to ani 5 s(bez plynu to okamžitě zdechne a sitič nereaguje ani to nedusí ani nedrží...) jsem vůl nebo je motorka kráva??? :D Dík za jakoukoliv radu.

Dom

Re: ZR7 start na dlouhej plyn a i po zahřátí chcípá na volno

Příspěvek od Dom » sob dub 11, 2015 18:05:43

Tak jsem něco zjistil jeden svod je po jízdě míň horkej než ty ostatní. Může to bejt svíčkou??
Jo a ještě jeden problém který není až tak závažný ale chci to vyřešit: Kape mi z aerboxu olej :( ,nevim kde se tam bere ale olej mi neubýva... tak kdyby někdo měl nějakej dobrej nápad co s tim tak sem s tim... dík

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » sob dub 11, 2015 23:54:05

vyhoď svíce....minulej tejden mi devítka chytla po zimě napoprvé, dnes, když jsem chtěl konečně vyjet, ani hovno. Dal jsem svíce z "archivu"(už jetý, ale dobrý) a žabka letí jako zamlada... s tím olejem-může to bejt z odfuku z klikovky, má tam bejt na přívodní hadici takovej jako filtr se sítkem, kterej kapice chytá. Jeslti tam není, může to bejt důvod oleje v boxu.
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*

Dom

Příspěvek od Dom » ned dub 12, 2015 17:03:40

Zkusim svíce ale asi to je horší než jsem čekal. zjistil jsem že mi močí benzín mixlej s olejem (teče to nad zadním tlumičem).olej neubýval protože se doplnoval benzínem. Přes kontrolní okínko je vidět že olej je světlej(takče mixelej s benzínem...) Doufám že jsem to nestačil přidřít. :( :( motorka stojí a asi půjde na velkej servis. :?

Dom

Příspěvek od Dom » úte dub 14, 2015 14:42:58

Tak prej to může byt odfoukly tesneni pod hlavou a do oleje mi tece voda ktera se po startu smicha s olejem(svetli olej) a nasledne se olej s vodou dostane nejakym zpusobem k benzinu a prebytek mi tece z odvadeci hadicky... Myslite ze je to mozny??? Jsem na montazi takze ani zatim nekouknu jestli mi ubyla chladici kapalina...

Zdrahy
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od Zdrahy » úte dub 14, 2015 17:46:31

ne.. kdyby ti šla voda do leje, udělalo by to emulzi. Vypadalo by to jako hnědý bláto. Jestli to tam jde benzín, tak patrně kroužky, píst..
ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa! :wink:
CKC # 209

Dom

Příspěvek od Dom » úte dub 14, 2015 18:22:05

kdyby to byly kroužky tak by to bylo slyšet nebo se mýlím(nějakej rachot,nešlo by to do otáček)? Když už jsem to nastartoval tak byl zvuk v poho(žádný netypický zvuk ani kolísání otáček) Krom toho že bez plynu to okamžitě zdechlo... Nevíte někdo dobrý a seriózní servis v okolí Českých Budějovic? Dík

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » úte dub 14, 2015 22:33:13

tvoje teorie je jaksi technicky nemožná... když je v prdeli těsnění pod hlavou, fouká tlak z válců do vody, ta pak následně vybleje ven, nejspíš přes expanzní nádržku. S benzinem to nemá nic společnýho, protože když jde tlak do vody, vezme ssebou sice trochu oleje, ale celkem zanedbatelný množství, takže je mastná smradlavá voda, a do oleje se může voda dostat tak leda v klidu zastudena(ale to by byla díra v bloku nebo v palici jak do prdele, případně by musela půlka těsnění chbět) Pokud Ti chčije benzin do oleje, znamená to, že je chyba v palivovým vedení (karburátory - ventil v plovákový komoře, u stříkajdy by to nemělo teoreticky dělat vůbec :?: ) a něco nezavírá, tudíž teče benzin do válců a pak přes píst (resp.okolo) dolů do vany. Jo, a pokud Ti řek mechanik cos tu napsal, tak jeď radši jinam...
*CKC 102*

Dom

Příspěvek od Dom » stř dub 15, 2015 07:15:38

Dik za odpovedi. Ted teda akorat najit spolehlivej servis... Tech je prej malo,nerad bych to sveril nejakemu fusherovi.:-)

Dom

Příspěvek od Dom » čtv dub 16, 2015 20:04:14

Tak tu mam další verzy které věřím asi nejvic, řekl mi to servisák hned po tom co jsem mu popsal příznaky. Prý mi netěsní kuželky. Mam vyčistit karbec na ultrazvuku, seřídit a budu zase lítat. Tak doufám, že má pravdu. Těšim se až to budu mit hotové... Píšu to sem kdyby měl někdo podobné problémy aby tolik zbytečně neplašil jako já... :D

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » čtv dub 16, 2015 23:38:11

tohle už zní o moc pravděpodobněji :)
*CKC 102*

Dom

Příspěvek od Dom » pon kvě 11, 2015 12:02:13

Tak kuželky to nejsou, vyčistil jsem celej karbec a nezdálo se mi, že by byl nějak zasr...., kuželky jsou jako noví a nebyly ani trochu špinaví,odřený či vymačkaný. Asi to opravdu budu muset předat do servisu. Nevíte někdo o nějakém solidním servisákovi okolo Českých Budějovic?? Díky za jakoukoliv další radu...

Odpovědět