prokluzuje spojka zx9r
- 21hopperfun
prokluzuje spojka zx9r
ahoj, mam drobny problem se spojkou na zx9r . Loni mi parkrat proklouzla spojka na 5 a 6 rychlosti pri plnym plynu .....rikal sem si dobry zkounu to az budu menit olej ... vymena probehla zkouknul sem lamely a zmeril toleranci ma byt 2.75 - 2.88 mm tloustka v pumeru maji 2.84 mm tak sem to prisoudil vymackanym pruzinam objednal sem nove a vse s novym olejem sesadil zpet ... kupodivu nove pruziny byli o 1cm delsi ..problem je ze kdyz se oteplilo rekl sem ze to prubnu a vysledek na 5 pri plnym to zas proklouzlo.... tak nevim jestli tam nekdo predemnou dal nejaky shit lamely ktery to neudrzej nebo blbej olej nebo uz nevim ... jedine snad jeste plechovy lamely me napadaj .... nevite nekdo cim to jeste muze byt ?
ZX9R 99 modrouš
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: prokluzuje spojka zx9r
Devítka ma kapalinovou spojku, takže me napadá jediné... Nemáš v nadobce moc kapaliny? Když je ji tam moc, tak teplem ještě nabyde a tlačí na pistek. Nemělo by ji tam byt víc jak do půlky mezi rysky, v tomto případě znamená méně více 

----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
- 21hopperfun
-
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Pokud tam je lanko, nastav vůli. Je- li kapalinová, platí, jak píše KankX, hladina mezi rysky, funkční odvzdušnění prostoru nad hladnou v nádobce. Nové pružiny jsou super, je potřeba ještě zajistit volný axial. posuv lamel a plechů v drážkách (vnitřní i vnější), drážky musí být hladké, bez otřepů a vyklepaných nerovností. Zkontroluj taky plechy mezi lamely, musí být absolutně rovné, kontroluj na příměrné desce, ne jenom pravítkem v jednom směru. Klouzání může způsobit i spálený povrch lamel, většinou bývají vyhřáté i plechy.
ZRX 1200 R
Skutečně začni nastavením vůle na lanku. Ta by měla být u nového motoru 2mm což je na konci páčky cca 2cm volného chodu( teďka jsem to byl změřit) Já mám vůli ještě větší protože už mám dost najeto a v té spojce už jsou nějaké vůle a při plném tahu se ta vůle dost zmenší. Mám ještě původní spojku, lameli v dobrém stavu, najeto 102 000 km a stále neklouže. 

NINJA ZX 9R 2000 červená na negativu zelená=kawakamufláž woe
CKC#068
Řečník z aragonitových jeskyní
CKC#068
Řečník z aragonitových jeskyní
- 21hopperfun
Dekuju vam za rady vyzkousim tu vuli na lanku ... Kos sem kontroloval i lamely a nikde to vysekany neni je to jak novy ... Zkusim a dam vedet .... Teda az bude pocasi prece jen na kalup to ted moc neni ..
ZX9R 99 modrouš
Známý zažíval něco podobného na Hondě.
Výsledek-blbmajitelpředchozí využil nabídku firmy, která jim dodává oleje s příměsí teflonu a šoupnul to tam v množství asi na autobus. Že prý mu to zvýší výkon snížením třením.
Všechno vyhodit, mooooooc pečlivě vyčistit, nové lamely a už roky funguje
Výsledek-blbmajitelpředchozí využil nabídku firmy, která jim dodává oleje s příměsí teflonu a šoupnul to tam v množství asi na autobus. Že prý mu to zvýší výkon snížením třením.
Všechno vyhodit, mooooooc pečlivě vyčistit, nové lamely a už roky funguje

od 49,9 do 1199 ccm
- 21hopperfun
jzs jenom zazracne primesi ne snad
dnes sem zkousel zvetsit tu vuli na lanku a zatim dobry zkusim to jeste ve dvou az bude cas

ZX9R 99 modrouš