Kdo by chtěl vědět víc tak může napsat do PM.
ZRX IV.
Re: ZRX IV.
Stojan tu.. http://_lu-k-as_.motorkari.cz
ZRX1200R
ZRX1000RR
Don't drink and drive, but smoke and fly
#399#
ZRX1000RR
Don't drink and drive, but smoke and fly
#399#
uff
spadl mi kamen ze srdce že nejsem na světě s problemem sám..viz zajímavé čtení:
http://www.zrxoa.org/forums/showthread. ... OW-TO-FIX-.
doporučuji se mrknout dirou na nalivaní oleje a posvitit na přitlačák spojky..možna se někteří budou divit
tím to samozřejmě nikomu nepřeju.
cena za napínák 3617.-
řetěz 453.-
přítlačák 838.- (ten bude stačit obrousit, masa má dost)
některým Rexum začíná problém již kolem 40 tis km...
taky mě zaujalo že oddeklovanej motor startujou jak dyby se nechumelilo, ja teda zjistil pouhym pohledem co je špatně, a nikdy bych motor bez oilu nestartoval(je teda fakt že nenastartoval) co vy na to?
Tak sem to jkž takž přelouskal a borci mají hned dvě řešení za pár kaček(Americkejch:-))
a je to buď nainstalování ¨rukávu" kdy se na tyčku navlékne trubička(nějak se tam možná musí navařit nebo co, ten gogle překladač to nedává), která nedovolí napínáku takové povolení aby zasáhl do přítlačáku, a nebo předělat na napínák manuální(použití hlavně na závody atd.)
hyyyr rukávek

a hýýr štelovák manuální

spadl mi kamen ze srdce že nejsem na světě s problemem sám..viz zajímavé čtení:
http://www.zrxoa.org/forums/showthread. ... OW-TO-FIX-.
doporučuji se mrknout dirou na nalivaní oleje a posvitit na přitlačák spojky..možna se někteří budou divit
cena za napínák 3617.-
řetěz 453.-
přítlačák 838.- (ten bude stačit obrousit, masa má dost)
některým Rexum začíná problém již kolem 40 tis km...
taky mě zaujalo že oddeklovanej motor startujou jak dyby se nechumelilo, ja teda zjistil pouhym pohledem co je špatně, a nikdy bych motor bez oilu nestartoval(je teda fakt že nenastartoval) co vy na to?
Tak sem to jkž takž přelouskal a borci mají hned dvě řešení za pár kaček(Americkejch:-))
a je to buď nainstalování ¨rukávu" kdy se na tyčku navlékne trubička(nějak se tam možná musí navařit nebo co, ten gogle překladač to nedává), která nedovolí napínáku takové povolení aby zasáhl do přítlačáku, a nebo předělat na napínák manuální(použití hlavně na závody atd.)
hyyyr rukávek

a hýýr štelovák manuální
rex je náš, dělá dobře mně i tobě
ZRX1200R
2006
ZRX1200R
2006
to video mi nejde pustit.nějak se v tom neorientuju.
- 666S999
- Ghostrider

- Kontaktovat uživatele:
1)Tenhle upgrade už mám doma, jak se bude měnit spojka, tak to tam dám.
2)"samoštel" rozvoďáku se taky nahrazuje "handy" napínákem - při zaklapnutí plynu, se může setrvačností "sypaného" řetězu rozčasovat některá vačka a je vymalováno. Dává se to u víckompresních sad, kde je větší pravděpodobnost potkání pístu s ventilem. (APE manual tensioner tamer)
Úpravu napínáku řetězu altu a startéru nabízí Pete Kwick Aronson.
2)"samoštel" rozvoďáku se taky nahrazuje "handy" napínákem - při zaklapnutí plynu, se může setrvačností "sypaného" řetězu rozčasovat některá vačka a je vymalováno. Dává se to u víckompresních sad, kde je větší pravděpodobnost potkání pístu s ventilem. (APE manual tensioner tamer)
Úpravu napínáku řetězu altu a startéru nabízí Pete Kwick Aronson.
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
tequila -- -- toš s tím ti neporadím...
666S999 -- -- wau to čumím, si připravenej na všechno že ano
teď sem čuměl že je tam ještě jedna varianta krom rukavku, nebo teho handy.
Je jednoduchá přesně jak jsem si představoval
sem si říkal že hned čtverku do staryho verku není třeba cpát
ta je hýr
esli to dobře chápu tak stačí trubička ze solidniho matroša a na konci trochu zvětšit díru, nebo co to píše kdo ví??
Heres my fix for the tensioner back-lash problem. With the tensioner installed, I measured the length of the shaft and subtracted about 3/16" for a little freeplay. I went to the hardware store and found some small steel sleeves that fit snugly over the shaft, welded them togather, & cut down to length. The small bracket that the shaft goes thru had to be widened a little w/rotary file.
No more 'jump rope' chain while cranking I left 3/16" freeplay to allow for heat changes & ease of install. Minimal kickback & tensioner still takes out chain slack. Feel free to copy

666S999 -- -- wau to čumím, si připravenej na všechno že ano
teď sem čuměl že je tam ještě jedna varianta krom rukavku, nebo teho handy.
Je jednoduchá přesně jak jsem si představoval
sem si říkal že hned čtverku do staryho verku není třeba cpát
ta je hýr
esli to dobře chápu tak stačí trubička ze solidniho matroša a na konci trochu zvětšit díru, nebo co to píše kdo ví??
Heres my fix for the tensioner back-lash problem. With the tensioner installed, I measured the length of the shaft and subtracted about 3/16" for a little freeplay. I went to the hardware store and found some small steel sleeves that fit snugly over the shaft, welded them togather, & cut down to length. The small bracket that the shaft goes thru had to be widened a little w/rotary file.
No more 'jump rope' chain while cranking I left 3/16" freeplay to allow for heat changes & ease of install. Minimal kickback & tensioner still takes out chain slack. Feel free to copy
ZRX1200R
2006
ZRX1200R
2006
- 666S999
- Ghostrider

- Kontaktovat uživatele:
Ano, trochu jsem připraven, mám kompresní poměr už asi 500km... 12,0, takže zatím zajíždím mrdku co nejede... a klouže mi spojka, když to polechtám na kulích.zdenek píše:666S999 -- -- wau to čumím, si připravenej na všechno že ano![]()
Kwickovo napínák tady
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
-
Pavel ZRX
- Ghostrider

- Kontaktovat uživatele:
Zdenku, ty ten volný řetízek slyšíš? Nebo je jen osekaný přítlačák? Co jsem tu měl rexe na servis, tak žádný neměl přítlačák bez otěru, já mám 14 tis km, taky ojebaný přítlačák, vím, že už v 6 tis km měl tečky. Konstrukčně to nějak japončíkum nevychází. Ta trubička se jeví jako solidní řešení, možná by se dala nasadit na tu tyčku hodně tuhá pružina, aby to nebylo uplně natvrdo. Přešponování řetězu šroubem je blbý, u šroubového napínáku rozvoďáku, co jsme dávali na 666S999 rexe je dobré, že se dá řetěz za chodu motoru naladit na ucho.
ZRX 1200 R
666S999 -- -- heleď mně něco řikej o vydechlejch mrtkach po nahrkanejch 70-ti litrech
to je z minulyho roku

Pavel ZRX -- -- Pavle řetizek neslyším, to spíš rozvodák si sem tam cvakne po ránu za studena, to jo. přítlačák sem
zbrousil,trubička je na cestě od kamoša a věřim že varianta třetí bude fungovat.
S tou pružinou je to taky možnost....
ještě zajímavá věc,po vypuštění byl olej čistý a všechen ten hlinik byl zachycenej ve filtru, takže ten svou funkci plní dobře
to je z minulyho roku

Pavel ZRX -- -- Pavle řetizek neslyším, to spíš rozvodák si sem tam cvakne po ránu za studena, to jo. přítlačák sem
zbrousil,trubička je na cestě od kamoša a věřim že varianta třetí bude fungovat.
S tou pružinou je to taky možnost....
ještě zajímavá věc,po vypuštění byl olej čistý a všechen ten hlinik byl zachycenej ve filtru, takže ten svou funkci plní dobře
ZRX1200R
2006
ZRX1200R
2006
- 666S999
- Ghostrider

- Kontaktovat uživatele:
Jen glosuju, jak REXe tady "kawarádi" hezky umí pojmenovat.zdenek píše:666S999 -- -- heleď mně něco řikej o vydechlejch mrtkach po nahrkanejch 70-ti litrech :
P.S.: Na FB je pár skupin ZRX - tam je lepší sounáležitost
Let the good times roll.
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
jj sleduju a vim že sme tady s těma našema ignotama par lidem pro smích
nevadí
Let the good times roll
akorát trubička se dnes nepodařila ošefovat, stenak je to počasí spiš na blatovrhač
nevadí
Let the good times roll
akorát trubička se dnes nepodařila ošefovat, stenak je to počasí spiš na blatovrhač
ZRX1200R
2006
ZRX1200R
2006
To jsou věci 
Jaký to vydávalo zvuk, že jsi to rozebral...
ZZR 1400
ZRX 1200 R Edie Lawson 05
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
- milda
- Ghostrider

- Kontaktovat uživatele:
Nebyl slyšet laďák?ZRX 1984 píše:To jsou věci
ZRX 1200 hybrid S/R-DAEG
CKC # 576
CKC # 576
Tož to je pořádný bengál. Jak se nakonec podařilo napínák vyřešit?milda píše:Nebyl slyšet laďák?ZRX 1984 píše:To jsou věci
ZZR 1400
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909