zx9r 2000 Nesvítí,
- Mates 24
- Babyrider
- Kontaktovat uživatele:
zx9r 2000 Nesvítí,
Pánové opět potřebuji poradit, nesvítí mi světla, všechny blinkry jdou, i pozička která je nad světlama , ale světla nee, relátko vždycky sepne, ale proud k žárovkám nedojde, všiml jsem si že od relátka co je pod tacho. se dráty ještě vrací asi někde pod airboxem spátky, tak se chci zeptat jestli je tu nějaká kulišárna na kterou si mám dát pozor. díky za rady
zx-9r 2000
- Mates 24
- Babyrider
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak Tome bylo to ono, pojistka ok, ale neměl jsem k nim přivedený proud od + ted už svítí, ještě mám dotaz, pod tachometrem jsou dvě relátka, to spodní spíná dálkové, a to nad ním by mnělo spínat potkávací že? protože ted mi svítí jen dálkové, a to druhé relé které je výš nespíná, myslím že by mnělo pří první poloze, relé je v pořádku, jak to máte vy?
zx-9r 2000
Musel jsem prohledat celej barák, abych našel schéma k modelu 2000, páč v PC mám jen na 98-99, protože jsou téměř stejná, tak to nové jsem už dlouho nepoužil, ono je v podstatě špatně použitelné, protože je barevné a špatně se v něm hledá, ani ty barvy moc nesedí. Ale ten hlavní rozdíl je právě v těch světlech. Bohužel jediná možná závada je, že ti od přepínače k relátku a nebo od relé na kostru neprotéká proud.
Ale není mi moc jasné co myslíš tím, že v první poloze, by mělo svítit potkávací světlo. Z tohoto důvodu si myslím, že máš na mysli, spínač světel (pravé řídítko), který v první poloze zapne parkovačky a v druhé poloze světla, ale dálkové a potkávací se však přepínají na druhém (levém) řídítku. Možná, že jsi to jen napsal jinak, než jsi to původně myslel a nebo jsem si to jen blbě vysvětlil, tudíž neber tento odstavec vážně.
Měj se Tom
Ale není mi moc jasné co myslíš tím, že v první poloze, by mělo svítit potkávací světlo. Z tohoto důvodu si myslím, že máš na mysli, spínač světel (pravé řídítko), který v první poloze zapne parkovačky a v druhé poloze světla, ale dálkové a potkávací se však přepínají na druhém (levém) řídítku. Možná, že jsi to jen napsal jinak, než jsi to původně myslel a nebo jsem si to jen blbě vysvětlil, tudíž neber tento odstavec vážně.
Měj se Tom
NINJA ZX 9R 2000 červená na negativu zelená=kawakamufláž woe
CKC#068
Řečník z aragonitových jeskyní
CKC#068
Řečník z aragonitových jeskyní
Re: zx9r 2000 Nesvítí,
Mám ten isty problém s Kawasaki ZXR750. Nesvietia mi predné svetlá, rele spínajú len nejde do svetiel "šťava". Nie je tam niekde podobna externá poistka ako v pripade zx9r. Poradte pls
Tak vyriešené. Má takisto poistku - vypálenu
ale je pod štartovacím relé hned vedľa baterky naľavo, aby niekto nemusel najbližšie hľadať.....

- Blacky
- Easy slider
- Kontaktovat uživatele:
Ahojky,
neřešil někdo nějaký "svítivější" žárovky do hlavních světel? Origo je ošklivě žlutý, tak bych tam dal rád aspoň něco bělejšího.
neřešil někdo nějaký "svítivější" žárovky do hlavních světel? Origo je ošklivě žlutý, tak bych tam dal rád aspoň něco bělejšího.
proces výběru - RS???
EX - K Vulcan S 2016 Willi
EX - K Z750R 2012 spark black
CKC#1597
CKC#1597
Blacky píše:Ahojky,
Bělejší resp. modřejší jsou žárovky typu "Cool Blue", "Night Breaker" a ostatní hrůzy, k dostání u každé lepší benzinky. (vždy na úkor životnosti, protože vyšší svítivosti je dosaženo přežhavením vlákna a modrý efekt zabarvením baňky namodro) Celkový světelný tok je povětšinou menší než u klasiky, lidi mate ta namodralá barva.
Já osobně do budoucna doporučuji novinku od Osram-u H7SL (Super Longlife) ... proti klasické H7 long life má o 26% delší životnost, o 10% vyšší svítivost. Má "stříbrnou čepičku" na baňce, ale bohužel pro "fajnšmekry" svítí stále "žlutě".
Pak jedině Xenon, tady jde o papíry. Není to legální.
Z.
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
Jak píše Z ty modrý a bílý žárovky svítí hezky, ale živitnost je strašná. V autě mi teď odešly obě potkávací najednou..
ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa!
CKC # 209
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa!

CKC # 209
- Blacky
- Easy slider
- Kontaktovat uživatele:
No právě. V autech mám bez výjimky xenon, což tady nejde. Barva světla je druhá v pořadí důležitosti. Jde mi o to jak svítí. A obyčejná osram žárovka je prostě nic moc. Na tu SL se juknu. Co Philips? Ty jejich ultry svítí taky docela slušně. Asi si to nakoupim do práce a budu postupně testovat. 

proces výběru - RS???
CKC#1597
CKC#1597
Osram H7SL půjde na trh v dubnu 2014! Nikde prozatím není v prodeji.Blacky píše:No právě. V autech mám bez výjimky xenon, což tady nejde. Barva světla je druhá v pořadí důležitosti. Jde mi o to jak svítí. A obyčejná osram žárovka je prostě nic moc. Na tu SL se juknu. Co Philips? Ty jejich ultry svítí taky docela slušně. Asi si to nakoupim do práce a budu postupně testovat.
Co na to odpovědět - prvovýroba celeho koncernu VW jede na Osramech, BMW pokud má halogen tak má Osram, Daimler pokud jede s halogenem má Osram. Ale souhlasím s tím, že jsou i jiní výrobci Halogenových žárovek např. Philips (ti taky dělají televize a holící strojky nebo topinkovače), GE - General Electric, nebo Tesla aj Stanley dělá žárovky.
Ještě pár věcí je spojeno se svítivostí:
- napětí (jmenovitě 12V, běžně 13,5V, někdy (hlavně u Fábky I. generace a všech japonců až 14,7V, ale taky 10V a níž v závislosti na stavu sítě vozidla. Pod 9V už neběží halogenový cyklus žárovka stejne rychle umírá na podpětí jako přepětí)
- stáří žárovky - zase ten halogenový cyklus - zhruba po 100 provozních hodinách klesne propustnost baňky žárovky na 60-70%, u H7, když se o ni bavíme je střední doba života 1000-1100 hodin. V tomto čase, pokud neodejde vlákno je baňka viditelně černá a propouští tak 40-50% světla.
Vnímání světla je subjektivní vjem, který naštěstí dokážeme přesně měřit. Pokud chceš, můžu v práci vytáhnou srovnávací měření Osram, Philips, GE jenom mám pocit, že nebudu nic mít o těch namodralých blbostech určených tunerům. Tím se seriozní byznys o světlech prostě nezabývá.
Takže testuj a vyber si, co ti nejvíc vyhovuje.

15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
-
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Zbyňku, Philips dělají řadu eko, která by měla umět vzdorovat zvýšenému napětí až do 14,8V, které se dnes na vozidlech běžně vyskytuje. Máš nějakou zkušenost s těmito žárovkami?
ZRX 1200 R
Každá žárovka vydrží řekněme do 20 - 23 V otázka je jak dlouho. Loni touhle dobou jsme takhle blbli a z rozmařilosti zkoušeli co to vydrží.Pavel ZRX píše:Zbyňku, Philips dělají řadu eko, která by měla umět vzdorovat zvýšenému napětí až do 14,8V, které se dnes na vozidlech běžně vyskytuje. Máš nějakou zkušenost s těmito žárovkami?
Zkušenosti. Moc ne, protože já žárovky nekupuju už 30 let, ja si je beru z regálu ve skladu. Jsou tam ruzne značky, většinou sáhnu po osramu - respektive, co mi ti, kteří tomu rozumí ještě víc než já říkají ... Jestli chceš něco vidět, vezmi O.
Jakou uvádí u Philipse Eco, co snese 14,8V dobu životnosti?
Neberte mě, jako že dělám někomu reklamu. Ono je principielně úplně jedno jakou od jakého výrobce. Laikovi diskutuicímu blackovi vadí, že seriové žárovky svítí žlutě, mě je to zase docela buřt, já do světel před lety narval úplně normální H7 - ale pravidelně je měním a snažím se mít v cajku světlo jako takové (čisté zvenku i zevnitř!), jiní borci tam rvou Xenon s tím, že svítí krásně modře. Inu každý na to jdeme po svém. A to je dobře.
Máme docela seriozním průzkumem ověřeno, že skoro nikoho při koupi vozidla nezajímá "jak" to světlo svítí, ale zajímá je "jak je pěkné". Maximálně ještě tak jestli chce halogen nebo Xenon nebo LED-ky, jaké to má vyfikundanosti. Různé ty natáčení, Kurvenlicht, Schlechwetterlicht, follow home, neoslňující dálkové a tak.
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
> silver shadow <
>> CKC #304 <<