Posun polohy snimaca zapalovania ZX9R 2000
- milos ZX9R
- Easy rider
Sem nevěděl,že ZX9R je takový slabý náčiní že potřebuje tunit...Jaký je percetuální nárůst výkonu po této úpravě?Jaký percetuální nárůst se dá poznat?
Teoreticky by tam neměl mít problém,při použití benzínu s vyšším oktanovým číslem to znamená krapet větší tlaky na kliku.Rozdíl 4 stupňů by snad neměl mít vliv na rozvody.Ale osobně bych tuto úpravu spojil s programovatelnou řídící jednotkou třeba od Ignitechu,jelikož posunutím výstupku se mění (zvětšuje) předstih v celém spektru a na nižší otáčky to naprosto zbytečně zatěžuje motor.Ale když něko potřebuje koně navíc...
Teoreticky by tam neměl mít problém,při použití benzínu s vyšším oktanovým číslem to znamená krapet větší tlaky na kliku.Rozdíl 4 stupňů by snad neměl mít vliv na rozvody.Ale osobně bych tuto úpravu spojil s programovatelnou řídící jednotkou třeba od Ignitechu,jelikož posunutím výstupku se mění (zvětšuje) předstih v celém spektru a na nižší otáčky to naprosto zbytečně zatěžuje motor.Ale když něko potřebuje koně navíc...
Jeden stačí....na všechno....
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
...ja bych to tedy nenazval kompromisem, ja si spis myslim ze je to udelano pomer vykon/vydrz/spolehlivost ...kdyz neco delam na baraku tak to take radeji predimezuju aby to na me nespadlo, nez pak resit proc to tady praska pada mi to na hlavu. Takze v serii je to naladene tak aby z toho vymackli nejvetsi rozumnej vykon, pri rozumne spotrebe a predevsim aby jim to tam nechodili lidi za rok reklamovat ze se to rozbiloDargas píše:jj, podpis Mildova prispevku dole na str.1, seriova vyroba je vzdycky kompromis!

P.S.:... a klid jen jsem napsal co si o tom myslim ja... nesnazim se nikoho presvedcit ze jedine tak je to spravne... tak me nebijte, kazdy jsme original

----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
- milos ZX9R
- Easy rider
tuto motorku mam od Maja 2006 a dufam ze este zopar Prvych Majov spolu oslavime ...
ucelom upravy nebolo vytunit do neba ....
ide o vyuzitie kvalitnejsieho paliva nez na ake bola stavana
predpokladom je pouzivanie okt. c 95 a viac
snimac som posunul pretoze som si precital niekolko hodnoteni ludi na fore, kt. - podla ich slov - maju tuto upravu uz par rokov (bud vymeneny rotor alebo posunuty snimac) k svojej velkej
spokojnosti - na verziach B,C, E, F
navod na posun snimaca pochadza od:
Thanks to Taffy
West Wales Motorcycles
The Old Kingswood Works
London Road
Pembroke Dock
SA72 4RS
01646 685900
takze smelo volajte, faxujte, telefonujte, posielajte postove holuby .....
myslim ze niekedy trosku cezhranicneho know-how (hau-hau
) nezaskodi ...
toz PEACE & LOVE

ucelom upravy nebolo vytunit do neba ....
ide o vyuzitie kvalitnejsieho paliva nez na ake bola stavana
predpokladom je pouzivanie okt. c 95 a viac
snimac som posunul pretoze som si precital niekolko hodnoteni ludi na fore, kt. - podla ich slov - maju tuto upravu uz par rokov (bud vymeneny rotor alebo posunuty snimac) k svojej velkej

navod na posun snimaca pochadza od:
Thanks to Taffy
West Wales Motorcycles
The Old Kingswood Works
London Road
Pembroke Dock
SA72 4RS
01646 685900
takze smelo volajte, faxujte, telefonujte, posielajte postove holuby .....

myslim ze niekedy trosku cezhranicneho know-how (hau-hau

toz PEACE & LOVE

..... a uz su zase dve - cervena 9 '00 a zelena 7 '96 - BORN TO BE WILD !!
Re: Posun polohy snimaca zapalovania ZX9R 2000
Ahoj lidi. Narazil jsem na toto starší vlákno a docela mě zaujalo. Zkoušel někdo z vás tuto úpravu? Nemyslím tím autora článku.
Mě to prostě nedalo a musel jsem to zkusit. Snímač jsem posunul proti směru otáčení cca o 1,5mm. Víc jak 2mm to určitě nebylo.
Moje postřehy: mírně se mi zvýšil volnoběh. Do 4000ot/min celkem beze změny. Od 4000 vejš živější celkem znatelně.
A vůbec se mi zdá že jde motorka líp za plynem.
Tak se vás chci zeptat zda ste jiš někdo tuto úpravu provedl a pocítil nějaké změny. Snad to není jen ten klasickej pocit "ty jooo s tou úpravou to ale jede a přitom to vůbec není pravda" určitě to znáte
Mě to prostě nedalo a musel jsem to zkusit. Snímač jsem posunul proti směru otáčení cca o 1,5mm. Víc jak 2mm to určitě nebylo.
Moje postřehy: mírně se mi zvýšil volnoběh. Do 4000ot/min celkem beze změny. Od 4000 vejš živější celkem znatelně.
A vůbec se mi zdá že jde motorka líp za plynem.
Tak se vás chci zeptat zda ste jiš někdo tuto úpravu provedl a pocítil nějaké změny. Snad to není jen ten klasickej pocit "ty jooo s tou úpravou to ale jede a přitom to vůbec není pravda" určitě to znáte

Zx9-R r.v.99 105kw*Lucifers Czech "devítka je super, ale chci desítku"
- 666S999
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Re:
S "ignition advancerem" jezdím sezónu a půl... a jde do otáček hezkypěkně, spotřeba pěkná, ventily necvrlikají, motor má dokonce kultivovanější běh v malých otáčkách.milda píše:milos ZX9R píše:obrazok upravy snimaca, trosku "jawacka" uprava, pilnik ............
Já ti držím palce,jmenovče,ať motor maká co nejlíp a nejdýl!!
Tady na fóru je plno zpátečnickejch lidí,co uznávají jen origo stav a bojí se vylepšování ( a třeba i rizika a experimentování).Prej jenom origo stav je ten správnej a ve fabrice ví nejlíp!!![]()
Ještě,že už je svoboda projevu i v CZ!!!!
A graf z brzdy je rovný jak "elektromotor". V KHI to prostě navrhli, aby to jezdilo i na "Mogul". (keď olej, tak Mogul, keď kopnůť, tak do gul).
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
- milos ZX9R
- Easy rider
Re: Posun polohy snimaca zapalovania ZX9R 2000
tak len pre ozivenie tohto vlakienka ....
je koniec roku 2013, moja 9tecka ma este stale posunuty snimac a motor este stale zivo cvrlika
je koniec roku 2013, moja 9tecka ma este stale posunuty snimac a motor este stale zivo cvrlika

..... a uz su zase dve - cervena 9 '00 a zelena 7 '96 - BORN TO BE WILD !!