chcípá za jízdy

Sperkys
Kontaktovat uživatele:

chcípá za jízdy

Příspěvek od Sperkys » pát dub 01, 2011 19:46:18

Zdravim, mám problém se svojí nově koupenou Z1000. Nejdřív se mi stávalo, že při jízdě měla tendenci chcípat, ale jen jednou třeba za 100 km. Vrtalo mi to v hlavě a tak jsem kouknul na stojánej a čidlo. Stojan byl povolenej a zajišťovací matka tam neni, protože se někde vyklepla, předchozí majitel si toho ani nevšiml. Stojánek jsem dotáhnul, ale pořád zdechala. Dneska jsem si pošteloval páčku spojky aby měla správnou vůli a když jsem vyjel tak při přeřazení pokud podržim spojku a klesnou mi otáčky tak zdechne, pokud stihnu přeřadit než klesnou tak je to OK, ale jak jí podržim tak mi klesnou otáčky na nulu. Na volnoběh má studená 2000 otáček a zahřátá 1000, nevim jestli to je tim, ale asi ne. Na co je vůbec čidlo na spojce, napadá někoho čim to může být a co mám udělat/ vyzkoušet?
Kawasaki Z1000 r.v.2007

Pavel ZRX
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Re: chcípá za jízdy

Příspěvek od Pavel ZRX » sob dub 02, 2011 09:30:27

Hledej závadu ve spinačích spojky, stojanu a neutrálu. Sežeň schéma zapojení a měř stav na svorkách spínačů, sepnuto do 1 ohm, rozepnuto desítky megaohmů.
Měření odporu v odpojeném stavu, měření napětí na spínači po připojení konektoru - palubní napětí 12,6- 14,5V nebo kostra, 0- 0,8V MAX. Dále proměřit vodiče od spinačů.
Pokud ale nevíš o co jde, dej to do SERVISU
ZRX 1200 R

Sperkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sperkys » sob dub 02, 2011 11:18:35

Jasný dám to do servisu, dneska jsem se ale kouknul znovu k baterce, promazal a vyčistil stojánek a rozpojil a znovu zapojil to čidlo na tej spojce a seřídil jsem znovu tu páčku a když jsem to byl projet tak to nechcípalo, jsem z toho jelen, ale do servisu půjde tak jako tak, ale zatim je aspoň pojízdná
Kawasaki Z1000 r.v.2007

Sperkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sperkys » sob dub 02, 2011 14:47:20

Joještě jedna věc když dojedu tak ta motorka jakoby syčí, jako kdyby ucházel vzduch z nádrže, je to normální nebo by to s tim mohlo nějak souviset. Jinak chcípá pořád a pak dokonce nechce moc chytnout, jak kdyby vůbec nedržela volnoběh nebo co, radši to nebudu pokoušet abych vůbec dojel do toho servisu.
Kawasaki Z1000 r.v.2007

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » sob dub 02, 2011 20:52:56

Sperkys píše:Joještě jedna věc když dojedu tak ta motorka jakoby syčí, jako kdyby ucházel vzduch z nádrže, je to normální nebo by to s tim mohlo nějak souviset. Jinak chcípá pořád a pak dokonce nechce moc chytnout, jak kdyby vůbec nedržela volnoběh nebo co, radši to nebudu pokoušet abych vůbec dojel do toho servisu.
no vis cim by to mohlo jeste byt? ze mas ucpane odvzdusneni nadrze, tam pak vznikne podtlak a prestane tect benzin do karburatoru. Kdyz ti to chcipne zkus jeste prekontrolovat, co to udela kdyz otevres vicko nadrze, pripadne zkus pak jet s pootevrenym vickem...
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

Sperkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sperkys » sob dub 02, 2011 21:16:21

No ta motorka má vstřikování, ale zase kdyby my tam nešel benzín tak by na to snad neměla vliv ta spojka ne? To by mi zdechalo za jízdy třeba i kdybych neřadil snad. Každopádně to pootevřený víčko nádrže zkusim
Kawasaki Z1000 r.v.2007

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » sob dub 02, 2011 21:38:08

Sperkys píše:No ta motorka má vstřikování, ale zase kdyby my tam nešel benzín tak by na to snad neměla vliv ta spojka ne? To by mi zdechalo za jízdy třeba i kdybych neřadil snad. Každopádně to pootevřený víčko nádrže zkusim
jasne ze vstrikovani... nicmene jsem pochopil ze uz ti to chcipa ruzne a nejen kdyz manipulujes se spojkou, kdyz pak pises ze nechce chytnout a nedrzi volnobeh...
----- (W) -----
young oldtimer

Sperkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sperkys » sob dub 02, 2011 21:39:53

No chcípne jen pokud zmáčknu spojku, jinak se to zatim nestalo, pak jsem nastartoval, ale zdechla a až napodruhý zase šlapala a to se stalo dvakrát za 10km jízdy. Prostě zmáčknu spojku nestihnu přeřadit než klesnou otáčky a je hotovo.
Kawasaki Z1000 r.v.2007

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » sob dub 02, 2011 21:51:22

Sperkys píše:No chcípne jen pokud zmáčknu spojku, jinak se to zatim nestalo, pak jsem nastartoval, ale zdechla a až napodruhý zase šlapala a to se stalo dvakrát za 10km jízdy. Prostě zmáčknu spojku nestihnu přeřadit než klesnou otáčky a je hotovo.
...no zkus to vicko, jestli to nepomuze tak by to mohlo byt take spatne serizenym volnobehem, jake mas volnobezne otacky? Nejsem totiz z toho tveho popisu uplne moudry, ale skoro mi to pripada ze to nebude spatnym spinacem na spojce... spis ten volnobeh nebo tak neco :-(

DOPLN SI K NICKU ALESPON BYDLISTE.... a do podpisu pridej typ a rocnik motorky. Treba se ti na to muze nekdo v okoli mrknout ;-)
----- (W) -----
young oldtimer

Sperkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sperkys » sob dub 02, 2011 21:57:09

volnoběh mám tak těch 1100 otáček když je to zahřáté což by podle manuálu mělo být, tak jsem to nešteloval. Prostě když jedu tak je to v pohodě, doku nezačnu řadit, pokud zmáčknu spojku a přidržim jí, tak klesnou otáčky úplně, prostě to chcípne, pokud brnknu do plynu, nebo stihnu přeřadit než mi spadnou otáčky tak je to v pohodě. Vyndal jsem akorát baterku a nechal jí proměřit, ta je OK, předchozí majitel dával novou, pak jsem promazal stojánej a vyčistil znovu to čidlo a ještě jsem rozpojil a zapojil čidlo u tý spojky ( jen jsem na to koukal). Potom jsem jel dopoledne a nic se nedělo, nechcípala, ale odpoledne lehla dvakrát a ještě jsem nastartoval až napodruhý, napoprvý chytla, ale hned chcípla.
Kawasaki Z1000 r.v.2007

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » sob dub 02, 2011 22:05:02

zkus to vicko a uvidis... jsi dost z ruky :-(
----- (W) -----
young oldtimer

Sperkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sperkys » sob dub 02, 2011 22:08:37

To jo Velenice to je prdel v republice :) . To víčko zkusim, stejně to budu muset někomu dát aby to spravil, nevěřim že bych na to kápnul těmahle testama, ale díky za postřehy.....
Kawasaki Z1000 r.v.2007

Pavel ZRX
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel ZRX » ned dub 03, 2011 10:26:55

Já jsem se dočetl, že volnoběh drží 1000 ot a kolabuje po zmáčknutí spojky při řazení. Když motor drží volnoběh 1000 ot a zmáčkneš spojku, tak jede nebo zdechne?
Odvzdušnění nádrže zkontroluj, jak píše KanX, pokud by motorka neměla benzín, tak by nejela ani v tahu při vysokých ot., syčí každá druhá motorka.
Je to stříkačka, má paliv. čerpadlo, chtělo by změřit tlak paliva a dodané množství.
ZRX 1200 R

Pavel ZRX
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel ZRX » ned dub 03, 2011 10:27:04

Zkontroluj pod nádrží hadičky okolo vstřikování, jestli není netěsnost a nesyčí podtlak v sání. Dál mrkni na hadice odvzduš. nádrže, jestli není zlomená, nebo přimáčklá.
Naposledy upravil(a) Pavel ZRX dne ned dub 03, 2011 10:32:53, celkem upraveno 1 x.
ZRX 1200 R

Sperkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sperkys » ned dub 03, 2011 12:46:43

Ok pokusim se nato mrknout a něco otestovat
Kawasaki Z1000 r.v.2007

Odpovědět