Zx6R a E85
Zx6R a E85
Nazdar, má někdo zkušenosti s E85? Myslíte, že by se na to dalo jezdit? 

Naposledy upravil(a) mojky dne úte pro 07, 2010 10:15:04, celkem upraveno 1 x.
mojky ZX6R-98
Mojky, puvodne jsem chtel zareagovat a napsat ..."Dej si facku a styd se za takovou otazku!" , ale pak jsem si prece jenom uvedomil, ze nasi krajane, Valasi, by mohli zasvedcene pohovorit na tema jak jede spalovaci motor na slivovicu.
Prece bys takovou "sracku" nelil do motorky!
Sam jsem v otazce spalovani "bio"etanolu tezce konzervativni, přestože se bioetanol spaluje v motorch na celem světě. Třeba v Brazílii se ho prodá víc než normálního "ropného" benzínu. To co kupuješ u pumpy jako natural 95 stejně už obsahuje kolem 7% biolihu (pokud naši inteligentní poslanci náhodou mezitím neschálili větší podíl bio složek). Na E85 ti motoka asi pojede, bude asi potřebovat přeseřídit kvůli jinému oktanovému číslu. Bude ti to více žrát. Co to udělá s motorem, který na spalování lihu není konstruovaný po delším používání netuším, předpokládám nic dobrého.
Ber můj pohled jako pohled laika, osobně trpím, že jsem nucený spalovat český natural s příměsí biolihu. Do své motky bych v životě E85 nenalil ani kdyby "na chleba" nebylo.
http://www.rostlinnyolej.cz/cs/prestavb ... /index.php
Prece bys takovou "sracku" nelil do motorky!
Sam jsem v otazce spalovani "bio"etanolu tezce konzervativni, přestože se bioetanol spaluje v motorch na celem světě. Třeba v Brazílii se ho prodá víc než normálního "ropného" benzínu. To co kupuješ u pumpy jako natural 95 stejně už obsahuje kolem 7% biolihu (pokud naši inteligentní poslanci náhodou mezitím neschálili větší podíl bio složek). Na E85 ti motoka asi pojede, bude asi potřebovat přeseřídit kvůli jinému oktanovému číslu. Bude ti to více žrát. Co to udělá s motorem, který na spalování lihu není konstruovaný po delším používání netuším, předpokládám nic dobrého.
Ber můj pohled jako pohled laika, osobně trpím, že jsem nucený spalovat český natural s příměsí biolihu. Do své motky bych v životě E85 nenalil ani kdyby "na chleba" nebylo.
http://www.rostlinnyolej.cz/cs/prestavb ... /index.php
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
Zx6R a E85
Myslím si, že 1:2 nebo 1:3 by to mohlo jezdit. Právě zkouším na Mazdě 323f zmíněný poměr a jezdi to normálně. Ranní starty jsou horší, ale motor se zdá živější. Vím, že se na E85 nedá jezdit trvale. Ve SM dělali test na Fábii připustili poměr 1:2 jako max.. Právě nevím, co to udělá s karburátory, stříkačka si to přebere. Při jízdě na E85 je směs chudší!
mojky ZX6R-98
Petino clio na to jezdí už přes půl roku a nic neříká. Osobně si myslím, že to je palivo od ktrého víš co čekáš a myslím si, že kolikrát je ten natural 95 na tom mnohem kvalitově hůř než nějaké E 85. U nás ve vesnici na to lítá dost lidí, většinou ze strachu půl na půl, ale jeden típek to tankuje do feldy už tak rok a nepozoruje, jiné než servisní věci, jako seřízení ventilů po 30 tis a pravidelné výměny oleje po 6 tis bez dolívání... Pak si každej vzpomeňme komu všemu nejelo auto u EuroOil z důvodu přítomnosti vody atd..... Nechci tady nic obhajovat, nic s tím nemám společného, ale mám s tím jen kladné zkušenosti. Jestli tomu kámošoj ta felda, za dva roky dojezdí z důvodu zadření, nebo propálení hlavy, pak asi vymění motor za 2 tis Kč a bude se dál smát světu 

ZZR 1400
ZRX 1200 R Edie Lawson 05
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
ZRX 1200 R Edie Lawson 05
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909