Hledám práci/radu

Opravdu o všem - od špendlíku po lokomotivu
Odpovědět
MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Hledám práci/radu

Příspěvek od MMKS » čtv říj 14, 2010 16:29:52

Dřív jsem se styděl za svého zaměstnavatele. ale byl jsem hrdý na svou práci. Teď už nemůžu ani to a do toho spousta sraček o kterých nemá cenu psát. Stejně tak jako spousta ostatních chci z toho vraku vyskočit, ale nevím kam. Mám 7 let policejních škol + 11let praxe ve světe, který (snad) spousta z vás nezná a nemá o něm ani tuchy. Problém je, že zase neznám ten váš. Když se dívám na nabídku prací, tak ani nevím, co ta práce obnáší a co bych já mohl nabídnout.
Další problém je, že domácí rozpočet je nastaven na současný plat a není to v kilech kaviáru, ale klasicky v půjčkách a účtech, které se musí každý měsíc platit, takže nemůžu jít s penězma ani moc dolů. Bohužel nemám známého strýčka, který by mě zaměstnal a dal rok hájení, abych se otrkal.
Může mě někdo doporučit po čem se dívat? Co zaměstnavateli nabídnout atd?
Myslím si, že s lidma jednat umím, ale asi bych neuměl klepat na dveře a vnucovat knížky nebo nižší tarif. Stejně tak si myslím, že bych uměl něco prodávat, ale to si myslí asi většina zákazníků, kteří jsou nespokojení s prodavačem. Co o sobě taky vím, že řemeslně teda zručný určitě nejsem, max. tak bourat s kangem :-D.
ZX-12R naked

Majdinka
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Majdinka » čtv říj 14, 2010 19:17:09

Jestli můžu radit, všichni mý kolegové, chlapi z přestupků jsou bývalí policisté. A můžu říct, že při výběrových řízeních se k tomu dost přihlíží, protože i když by tě čekali státní zkoušky z přestupkového práva a správního řádu, máš o zákoně č. 200/1990 Sb., přehled, nemluvě o 361/2000 Sb., a dalších souvisejících. Nevím, zda máš VŠ titul, to by jsi měl šanci i na vedoucí pozici. Takže tip na poohlídnutí bych dávala na referenta na přestupcích na úřadě. Ovšem pokud ti bude stačit cca 9. platová třída, což taky není žádný zázrak. Pracovní doba jen přes den, pouze ty dlouhé úřední dny... Bližší info ti můžu vypovídat na Skalce, pokud tam jedeš, nebo najdem jiný způsob "intimnější" komunikace :lol: Tak takhle... :lol:
Majdinka ER-5
život je snění a sny se občas plní

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » čtv říj 14, 2010 19:22:09

Dík, popravdě přestupkový zákon jde mimo mě, ale myslím, že těch pár §§ bych si dokázal osvěžit. Stejně tak ten správní řád, i když to je už dost na palici (pokud si dobře pamatuju z PA), ale popravdě nechci už mít nic společného se státní správou, protože by to bylo z deště pod okap. Je mě jasné, že tam spousta bývalých kolegů skončila, ale většinou těch, co si k to spočítali s výsluhou a relativně čistou hlavou a dělají v podstatě podobnou práci.
Já výsluhu nemám a všeho co je řízené státem mám plné zuby.
Ale přesto děkuju.
Na peníze si nestěžuju (zatím), svou práci mám moc rád, ale já už ji skoro nedělám, v těch podmínkách nevím jak.
ZX-12R naked

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » čtv říj 14, 2010 19:28:30

ja tedy do toho nevidim... v praci te budou srat asi vsude, je to o lidech a nadrizene si nevyberes nikde. Ja jako spravny prizdisrac bych se drzel toho jisteho co mas, dnesni doba nenabizi prilis pracovnich prilezitosti... ikdyz jiny kraj... ja to beru podle toho naseho a tady hleda zamestnani kazdy treti tak asi tak :-( Jo a neznam spokojeneho zamestnance, doba kdy clovek chodil do prace rad uz je asi definitivne pryc, ted musis makat tak aby graf neustale stoupal a stoupal a stoupal... a budes nestale dusen a dusen a dusen ze stoupa malo :?
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » čtv říj 14, 2010 19:54:40

jasný, všude je něco a zrovna jižní Morava není kraj, kde by si o práci zakopával. Pro pochopení budu přesnější.
Chtěl jsem tady původně napsat konkrétně v čem vidím problém a co mě štve, ale je to veřejné forum a nerad bych tady vše filtroval.
Nevím čím se živíš (Kanx), ale řekněme, že si třeba profesionální fotograf. Tvým úkolem je focení krajiny, respektive po tobě chce tvůj zaměstnavatel fotky krajiny. Problém je, že ty máš kancelář uprostřed města, kde toho moc k focení není a to co je, už fotí x dalších fotografů, kteří ty místa znají líp než ty. Jenže na to aby si jel vyfotif krajinu nemáš prachy na benzín. Sice jednou za týden můžeš vyjet, ale nemáš ho dost na to, aby si našel co hledáš, chytil dobré světlo atd. Takže sedíš na prdeli, kopeš se do prdele a čekáš, že někde na netu v tom počítači co máš v kanclu najdeš nějakou pěknou fotku, jenže ji tam nikdo nedá, protože ostatní fotografové jsou na tom stejně.
A když už náhodou něco vyfotíš, tak ti to buď vůbec nevyvolají, nebo ti to dojde po roce, když už to nikoho nezajímá.
Takže si připadáš k hovnu a ještě do toho čekáš, že dojde tvůj zaměstnavatel a řekne, že si k ničemu, protože si žádnou pořádnou fotku nepředal.
ZX-12R naked

Elvis.
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis. » čtv říj 14, 2010 20:27:53

KankX píše:ja tedy do toho nevidim... v praci te budou srat asi vsude, je to o lidech a nadrizene si nevyberes nikde. Ja jako spravny prizdisrac bych se drzel toho jisteho co mas, dnesni doba nenabizi prilis pracovnich prilezitosti... ikdyz jiny kraj... ja to beru podle toho naseho a tady hleda zamestnani kazdy treti tak asi tak :-( Jo a neznam spokojeneho zamestnance, doba kdy clovek chodil do prace rad uz je asi definitivne pryc, ted musis makat tak aby graf neustale stoupal a stoupal a stoupal... a budes nestale dusen a dusen a dusen ze stoupa malo :?
lip bych to nenapsal... nespokojenej nejsem... porad si neco vydelam, ale na ty casy kdy sem chodil do prace hodne rad a opravdu si to uzival a neplnil jen ty statistiky aby dopadli grafy uz je opravdu bohuzel pryc :-(
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L

ZX6R rv04 (sloužilas dlouho a dobře, diky)

Pavel ZRX
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel ZRX » čtv říj 14, 2010 22:44:07

MMKS píše:jasný, všude je něco a zrovna jižní Morava není kraj, kde by si o práci zakopával. Pro pochopení budu přesnější.
Chtěl jsem tady původně napsat konkrétně v čem vidím problém a co mě štve, ale je to veřejné forum a nerad bych tady vše filtroval.
Nevím čím se živíš (Kanx), ale řekněme, že si třeba profesionální fotograf. Tvým úkolem je focení krajiny, respektive po tobě chce tvůj zaměstnavatel fotky krajiny. Problém je, že ty máš kancelář uprostřed města, kde toho moc k focení není a to co je, už fotí x dalších fotografů, kteří ty místa znají líp než ty. Jenže na to aby si jel vyfotif krajinu nemáš prachy na benzín. Sice jednou za týden můžeš vyjet, ale nemáš ho dost na to, aby si našel co hledáš, chytil dobré světlo atd. Takže sedíš na prdeli, kopeš se do prdele a čekáš, že někde na netu v tom počítači co máš v kanclu najdeš nějakou pěknou fotku, jenže ji tam nikdo nedá, protože ostatní fotografové jsou na tom stejně.
A když už náhodou něco vyfotíš, tak ti to buď vůbec nevyvolají, nebo ti to dojde po roce, když už to nikoho nezajímá.
Takže si připadáš k hovnu a ještě do toho čekáš, že dojde tvůj zaměstnavatel a řekne, že si k ničemu, protože si žádnou pořádnou fotku nepředal.
Tak to je hezký popis a přirovnání, opravdu jsi to trefil.
ZRX 1200 R

MICHALIS TSIOLAS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MICHALIS TSIOLAS » čtv říj 14, 2010 22:51:06

Je mi lito, ze mate i tam tyhle problemy. Muj nazor - zustan tam kde to mas jiste, kdyby to bylo nekde lepsi, stejne uz by tam byli jini a neni doba na husarske kousky. Vsude je to ted hodne na nic. Nemej depku, zase bude lip :!: :wink:
všechno je jinak! VN1500 DRIFTER '02 o τρελός
CKC#305

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » pát říj 15, 2010 08:03:53

MICHALIS TSIOLAS píše:Je mi lito, ze mate i tam tyhle problemy. Muj nazor - zustan tam kde to mas jiste, kdyby to bylo nekde lepsi, stejne uz by tam byli jini a neni doba na husarske kousky. Vsude je to ted hodne na nic. Nemej depku, zase bude lip :!: :wink:
presne tak jsem to myslel :)
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

ZRX 1984
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od ZRX 1984 » pát říj 15, 2010 08:40:28

Přihodil bych taky rád pár písmenek. První budou určitě ta, že ZÚSTAŇ KDE JSI!!!!!!! Já scháněl práci 3/4 roku, aby to bylo aspoň malinko adekvátní k minulé práci a věř mi, že do státní správy bych vlezl úplně hned, i kdyby ze mě měli dělat tuplovaného blba, protože, kdo nemakal pod nějakou firmou, která ho tlačí do čísel, jak píše KanX, tak to nepochopí, ale každej svého štěstí strůjce. Nechceš-li zůstat ve státní správě, pak zapomeň na nějakou praxi a školy, všude Tě budou brát, jako naprostého nevzdělance....Toť můj názor, mám jen malý titul a co jsem prošel výběrových řízení, byl mi úplně k ničemu a kámoška Ing. to samé. V dnešní době všude smlouva na dobu určitou, nejlépe na půl roku, bo všichni vědí, že na ten půl rok mají práci a pak???? Myslím, že to nad čím přemýšlíš, je dobré tak v Praze s výsluhama jít dělat hlídače a mít pohodu, ale bez výsluhy TO URČITĚ NEOPOUŠTĚJ....

PS: Taky mám nutné měsíční výdaje a opravdu to není prel sehnat něco co bude každej měsíc jistý. Nehledě na to, že spousta zaměstnavatelů platí pozdě, nebo po částech a to banku ani moc nezajímá. OSOBNĚ SI MYSLÍM ŽE JSI BLÁZEN JESTLI TO UDĚLÁŠ
ZZR 1400
ZRX 1200 R Edie Lawson 05
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » pát říj 15, 2010 12:53:06

bez ničeho zajištěného bych pryč nešel. Mám zodpovědnost k rodině, moje osobní pocit a spokojenost je tady druhořadá.
ZX-12R naked

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » sob říj 16, 2010 15:02:52

já jsem ta vyjímka (spokojenej zaměstnanec :D ) ale hledal jsem dost intenzivně 3/4 roku, a to jsem si myslel, že si budu vybírat, kam jít... Když půjdeš do soukroma, nemáš jistý pravidelný výplaty, když do státního, budeš no tom stejně jako teď, bo se tam drží větší % neschopnejch vysíračů než jinde... Moje rada-zůstaň a řiď se heslem - stát dělá že mě platí a já dělám že pracuju... :wink:
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*

farmář
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od farmář » sob říj 16, 2010 19:34:52

komerční bezp. služby....pokud bys někde nědělal šéfa u solidní firmy, co má právníky a postaví se za tebe, pryč od nich!
Jinak asi vážně různé úřady. Jenže to máš strach, že je to z louže pod okap.
Pokud sám nevymyslíš něco, co by tě opravdu živilo, nemáš na to, aby jsi něco rozumného rozjel a fungovalo to, tak si taky myslím, že máš ještě slušnej flek.
Nestyď se za to, kde děláš. To, že to zrovna vypadá, jak to vypadá není tvoje vizitka,ale vizitka toho, co si o potřebě KS myslí politici. Vydržet a sem tam konkurzy. Ale veselé to moc není, pokud nechceš přejít na druhou stranu, tak peníze natož rozum nikde nejsou. :roll:
Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic
CKC #1060

Odpovědět