Na začátek chci říct, že pokud někdo chce nejlepší a bezchybnou sportovní motorku na trhu, tak budete muset do BMW. Naprosto sebekriticky, jako zapřísáhlý kawaman.
Moje dojmy z BMW S100RR :
1. perfektně ergonomický posez, když jsem na ni poprvé sedl, říkal jsem si, že už jsem na té motorce odjezdil tisíce km. Je pohodlnější než desítka, není tak moc nakoplá dopředu, nebolí tolik zápěstí.
2. motor je úžasný, motorka má se sériovým výfukem naprosto brutální zvuk, takový syrový. Motor ač má podobný výkon jak desítka táhne daleko líp, v nižším spektru otáček jde znatelně líp za plynem, vršek má ještě brutálnější než desítka ( do dneška jsem myslel, že nic lepšího než desítka není...). Je to možná i tím, že ten litr od bmw točí až 14500otáček, zatímco desítka jen 12500.
3. podvozek je geniální, tak ovladatelnou motorku jsem ještě neřídil. Krásně reaguje, jde ochotně do zatáček, hrozně hravá motorka
4. brzdy - u desítky jsem myslel, že jsou na vrcholu, bohužel oproti bmw jsou o třídu horší. Ten bavorák měl ABS, které mě dost sralo, protože zapínalo téměř vždycky, ale účinek brzd byl prvotřídní. Ještě, že to ABS jde vypnout.
5. BMW má jako jediná sérovka plnohodnotnou kontrolu trakce - bohužel jsem neměl odvahu to vyzkoušet, nerad bych jim šel místo motorky zaplatit cenu motorky ( 457tis kč

6. design - ta motorka zepředu vypadá hrozně divně, jedno světlo kulaté, druhé v takovém patvaru. Musím říct, že je tak škaredá, až je krásná. Na té motorce každý tuning bude krok zpět, je vyladěná v originálu naprosto do posledního detailu.
Jediné, co mi vadilo byla páčka blinkru, je tak blbě dole na levém řidítku, pořád jsem šahal po přepínači laptimeru, takže toto je jediná věc, která se mi na ní nelíbila.
Naprosto otevřeně přiznám, že kvůli této motorce bych prodal matku !
Ta motorka svým charakterem, chraplavým zvukem nutí točit plynem za každých okolností. Je to moc nebezpečné nářadí !!
Marty se možná taky vyjádří, protože měl taky tu čest v Buchlácích.
GEORG