Z750 převodovka
Z750 převodovka
zdravíčko, mám následující problém- Z750, r.v. 09, čerstvě zajetej, tzn cca 1500km. dokud jsem zajížděl a jezdil volnou, tak všechno v pohodě, ale jakmile jsem začal tahat tak se stává, na můj vkus docela často, že při razantní akceleraci nejde zařadit z trojky čtyřka a čtyřky pětka. ne vždycky, ale občas jo. je to dost nepříjemný, protože už se mi stalo, že při vytočený trojce jsem chtěl kopnout 4ku, ale zůstala tam trojka, lehce se mi kouslo kolo a bylo to trochu nebezpečný. mám pocit, že si převodovka nesedla tak uplně jak měla. každopádně příští víkend ještě vyzkouším a pokud to bude furt, jde do servisu. stát se to 1x, 2x, řeknu jsem lama a nemumím řadit, ale tohle už nejsou náhody a občas jsem i zvolnil a tlačil řadičku nahoru a nic, musím jí pustit, pustit spojku, znovu zmáčknout spojku a pak jde.
vím, že zed není na nějaký závodění, ale tohle asi normální není ne?
Z750 2009, Akrapovič, PC, KN
- 666S999
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
kontrolní otázka:
Jak řadíš???
Páč - nesrat se s tím, ťukec na spojku, cuk s plynem a mrd to tam!
Kawa není slečna, ta to tam chce "tvrdě na dělohu" jak baba kerá ví kudykam
(mluvím za Rexe...
)
Moc velké citové řazení není to pravé... ale raději to nech zkontrolovat - třeba soudruzi z KHI udělali na Tvé chybku...
že by moc novota...
Jak řadíš???
Páč - nesrat se s tím, ťukec na spojku, cuk s plynem a mrd to tam!
Kawa není slečna, ta to tam chce "tvrdě na dělohu" jak baba kerá ví kudykam

(mluvím za Rexe...

Moc velké citové řazení není to pravé... ale raději to nech zkontrolovat - třeba soudruzi z KHI udělali na Tvé chybku...
že by moc novota...
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
- Ladis
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Tohle se mi stávalo taky, ale nakonec se ukázalo, že jsem to jen neuměl...
Šlo o to, že jsem při přeřazení nahoru špičkou boty jakoby pořád lehce přidržoval řadičku nahoře. Když jsem pak chtěl jít s kvaltem výš, tak jsem s nohou cukal, ale rychlost jsem tam nedostal! Ona si prostě po zařazení musí o něco padnout, aby tam šel další kvalt stejně dobře, jako ten před ním. Takže zařadit, špičkou nohy jít dolů, aby se měla řadička kam "vrátit" a pak znovu pohodlně řadit...
Nechci tímto podrývat tvůj um ovládání motocyklu, ale kolikrát ta největší ptákost nadělá ty největší vrásky!

Šlo o to, že jsem při přeřazení nahoru špičkou boty jakoby pořád lehce přidržoval řadičku nahoře. Když jsem pak chtěl jít s kvaltem výš, tak jsem s nohou cukal, ale rychlost jsem tam nedostal! Ona si prostě po zařazení musí o něco padnout, aby tam šel další kvalt stejně dobře, jako ten před ním. Takže zařadit, špičkou nohy jít dolů, aby se měla řadička kam "vrátit" a pak znovu pohodlně řadit...
Nechci tímto podrývat tvůj um ovládání motocyklu, ale kolikrát ta největší ptákost nadělá ty největší vrásky!

ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********
*********CKC # 686*********
tohle jsem u sebe vypozoroval taky, že jsem neustále lehce tlačil na řadičku nahoru, nicméně i při neustálým lehkým tlaku a vymáčknutí spojky tam kvalt padne (při lážoplážo tempu) a na druhou stranu i když se soustředím tak pod plynem i když popustím špičku uplně dovzduchu, tak nic. ještě budu zkoušet a kdyžtak servis.
Z750 2009, Akrapovič, PC, KN
Re: Z750 převodovka
Moc netahám, ale tohle se mi nikdy nestalo ... je fakt, že převodovka snese hodně hrubé zacházení. Počkej pár tisíc kilometrů, všechno se uvolní ... přece jenom 1500 kilometrů je dobré zajetí málo.Luke288 píše:zdravíčko, mám následující problém- Z750, r.v. 09, čerstvě zajetej, tzn cca 1500km. dokud jsem zajížděl a jezdil volnou, tak všechno v pohodě, ale jakmile jsem začal tahat tak se stává, na můj vkus docela často, že při razantní akceleraci nejde zařadit z trojky čtyřka a čtyřky pětka. ne vždycky, ale občas jo. je to dost nepříjemný, protože už se mi stalo, že při vytočený trojce jsem chtěl kopnout 4ku, ale zůstala tam trojka, lehce se mi kouslo kolo a bylo to trochu nebezpečný. mám pocit, že si převodovka nesedla tak uplně jak měla. každopádně příští víkend ještě vyzkouším a pokud to bude furt, jde do servisu. stát se to 1x, 2x, řeknu jsem lama a nemumím řadit, ale tohle už nejsou náhody a občas jsem i zvolnil a tlačil řadičku nahoru a nic, musím jí pustit, pustit spojku, znovu zmáčknout spojku a pak jde.
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
- tomson
- Easy slider
- Kontaktovat uživatele:
Luke288 píše:tomson: jakože bych na něj byl při zajíždění moc měkkej a teď mě nenechá řadit rychle a tvrdě?to bych se na to podíval
zdenek: píšeš, že kokot dokurvil čtyřkový kolečko- jak se něco takovýho stane? předpokládám, že normálníkm užíváním Myslemo obrazne,,asik banalni zavada

KAWASAKI Z750 GREEN 2007
Zatim se ucim tahat.a pak mozna.....
Zatim se ucim tahat.a pak mozna.....