Na vědomost se dává, že Elvis. se zbláznil. Chtěl zkusit i jinej adrenalin než padání na okruhu, tak si objednal let akrobatickym letadlem Extra 330LC (podobny nebo stejny stroje litaj redbull air race). V sobotu jsme s Anetkou (jako fotografem) vyrazili směr letiště Hradec Králové.
Nejdřív jsem okoukl, jak to vůbec vypadá (i s efekty -dýmovnice):
Pak udělat pár posledních fotek -před odletem:
A pak už se jen snažit nepozvracet se a možná si to i užít

:
A konečně přistání:
Musim říct, že to byl neskutečnej nářez. Sem rád, že jsem si to objednal sám, protože dát mi to někdo jako dárek, tak ho asi zabiju

Let vzhůru nohama byl asi ten nejpohodovějši prvek z celý sestavy.

Než jsme vyletěli, dozvěděl jsem se, že padák nedostanu, protože při vejšce, kde se lítá ani padák nestihnu otevřít, takže je zbytečnej. Další důležitý info bylo, že se mám spíš koukat do strany a hlídat si zem, protože jak tělo ztratí info o tom kde je země, udělá se mi zle

Start byl celkem mazec. Docela to táhne -maximálku to má nad 400, ale o rychlost tu tolik nejde. Spíš o tu příšernou obratnost

Leťet střemhlav dolu a chvíli nad zemí to vybrat s přetížením kolem 6G člověka rve do tý plastový sedačky tak neskutečnou silou, až se mu zatmívá a padaj mu ti blbý sluchátka z hlavy

Mezi nohama mně pritom kvrdlala jedna páka, pod nohama dva pedály a vedle levý nohy další táhlo. Hlídat si zem při otočkách kolem osy postupně o 90, 180, 270 a 360 stupňů je taky celkem sranda. Nevěděl sem co dřív. Hlídat sluchátka, co mi pořád někam utíkali a nebo se držet.

Když s tim letadlem jebnul o 90 doprava hlava mě lítala od jedný strany kabiny ke druhý. Nejhorší je, že člověk nevěděl vůbec, co přijde aby se na to připravil. Taky super sranda byla letět kolmo nahoru a vypnout motor

pak to překlopit dolu, nastartovat a hurá kolmo proti zemi a zas vybrat

a nebo otočka proti všem osám -tj. jak kolem osy letadla (kolem křídel do strany) tak i jakoby přes čumák... to se poloha země měnila asi tak 20x za vteřinu.

No musim říct, že těch 10 minut bylo až až a po přistání sem odcházel značně vyklepnej, ale vysmátej jak lečo.

Zvládnul sem to, nepozvracel se a díky Anetce mám i pár pěkných foteček na památku.
Takže bláznům zdar

a užívejte léta