Odpadnuty padak
Odpadnuty padak
Caute all,
mam takyto problem. Kupil som si padaky na ZX6R znacky LSL u Autorizovaneho Kawasaki Predajcu na SR. Nechal som si ich tam tiez aj namontovat.
Problem je ze padak na lavej strane my uz 2x odpadol.... je tam dlhsia skrutka ktora spaja vlastne ram s motorom. A tato skurtka je normalne akokeby uplne perfectne odrezana.
Predajca my tvrdi ze problem je asi v mojej moto, ze su tam asi nejake vybracie ktore tam nemaju byt. Kamos servisak od Hondy my povedal ze ta skrutka je proste z makkeho materialu a ze tam musi ist jednoznacne kalena tvrda skrutka. Co sa aj mne zda ako rozumna vec, ale v Kawasaki service my povedali ze Kalensa skrutka je sice tvrda ale krehka a urcite tam ist nemoze.
Tak a teraz babo rad, ze co mam kurnik robit.
http://img710.imageshack.us/img710/842/06082009068.jpg
http://img40.imageshack.us/img40/5672/06082009069.jpg
mam takyto problem. Kupil som si padaky na ZX6R znacky LSL u Autorizovaneho Kawasaki Predajcu na SR. Nechal som si ich tam tiez aj namontovat.
Problem je ze padak na lavej strane my uz 2x odpadol.... je tam dlhsia skrutka ktora spaja vlastne ram s motorom. A tato skurtka je normalne akokeby uplne perfectne odrezana.
Predajca my tvrdi ze problem je asi v mojej moto, ze su tam asi nejake vybracie ktore tam nemaju byt. Kamos servisak od Hondy my povedal ze ta skrutka je proste z makkeho materialu a ze tam musi ist jednoznacne kalena tvrda skrutka. Co sa aj mne zda ako rozumna vec, ale v Kawasaki service my povedali ze Kalensa skrutka je sice tvrda ale krehka a urcite tam ist nemoze.
Tak a teraz babo rad, ze co mam kurnik robit.
http://img710.imageshack.us/img710/842/06082009068.jpg
http://img40.imageshack.us/img40/5672/06082009069.jpg
Ninja ZX6R 2007/8
Pevnost šroubů pro padáky musí být podle specifikace (když tam dáš šroub, který je pevnější než by měl být, může padák při pádu nadělat víc škody než užitku). To že se šroub sám střihne je špatný a problém bych hledal určitě jinde - jestli nebyla motorka bouraná a křivý rám nedělá pnutí v místě tohoto uchycení? 

ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa!
CKC # 209
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa!

CKC # 209
- Jirka_Z
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Priznam se, ze setku nemam a padaky taky ne, ale jestli jsem to spravne pochopil a striha se ti sroub tlustej jako prst sam od sebe tak je neco hodne spatne a podle me v tom sroubu, protoze pokud jsi tam mel pred tim jinej sroub a ted je tam jenom delsi tak by to nemelo mit vliv, takze z toho podle me vypliva, ze je ze spatnyho materialu a to ti dovozce nebo ten "monter" neprizna...
Muj nazor - nic vic...
Muj nazor - nic vic...
JAWA 350 Style OilMaster
ZZR 1.4 - 010 - Metallic spark black
CKC#824
...pursuit is futile...
ZZR 1.4 - 010 - Metallic spark black
CKC#824
...pursuit is futile...
Nemělo by se to utahovat v tomto případě momenťákem? Já ho taky zatím nepoužívám, protože běžný šrouby utahuju krátkým imbusem, ale ráčna je dost velká páka.misak39 píše:tipuju to na nějakou osmičku, a tu ráčnou utrhneš jak prd, takže bych to viděl na přetaženej šroub, nic víc...
ZX-6R (636) 2005
Zlatý přepáčko
KLX 250S 2009
CKC#1148
Zlatý přepáčko
KLX 250S 2009
CKC#1148
- 666S999
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, že v manuálu jsou utahovací momenty!Pepa píše:Nemělo by se to utahovat v tomto případě momenťákem? Já ho taky zatím nepoužívám, protože běžný šrouby utahuju krátkým imbusem, ale ráčna je dost velká páka.misak39 píše:tipuju to na nějakou osmičku, a tu ráčnou utrhneš jak prd, takže bych to viděl na přetaženej šroub, nic víc...
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
no tak asi takto...
- moto som kupoval ako novu teda neni burana
- skontroloval som uz aj komplet uchytenie motora, vsade drzi tak ako ma, lebo v kawe my povedali ze to asi sposobuje motor kedze neni dobre uchyteny a teda su tam asi vybracie co tam nemaju byt
- na povodnej seriovej skrutke som nabehal cca 10tisic km a bez problemu a ta je kalena
- pri prvej vymene toho padaka to dotahovali momentovym klucom - bol som u toho
- kamos co robi servisaka moto v honde, tak my povedal ze tam musi ist jednoznacne kalena skrutka a nie to "blato" co som tam mal.
- moto som kupoval ako novu teda neni burana
- skontroloval som uz aj komplet uchytenie motora, vsade drzi tak ako ma, lebo v kawe my povedali ze to asi sposobuje motor kedze neni dobre uchyteny a teda su tam asi vybracie co tam nemaju byt
- na povodnej seriovej skrutke som nabehal cca 10tisic km a bez problemu a ta je kalena
- pri prvej vymene toho padaka to dotahovali momentovym klucom - bol som u toho
- kamos co robi servisaka moto v honde, tak my povedal ze tam musi ist jednoznacne kalena skrutka a nie to "blato" co som tam mal.
Ninja ZX6R 2007/8
- 666S999
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Pevnostní šrouby (ne bláto, pozn pro Jirku...) např www.fabory.cz např v Brně na Slatině, no problemo, občas koupím co vyklepuJirka_Z píše:![]()
woe, tak ted uz to chapu i ja
![]()

____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______