Příspěvek
od MMKS » sob úno 27, 2010 19:02:07
jestli myslíš ty dva na levé straně, tak mě pokaždé udivuje, proč nemohli ty šrouby natočit na druhou stranu. Jinak já to řeším humpolácky tak,že imbus ve tvaru "L" strčím do nějaké trubky a chytnu izolačkou, aby se nemohl protáčet a vypadnut. On se o tu kratší stranu zapře (dělám to s takovým svíčákem, co je jen trubka a na druhém konci má díru pro nějakou páku a do té to strčím).
Jako magor ti ke svíčkám musím říct, že nádrž samozřejmě sundat musíš, není v tom žádný problém, když to zvladáne takový lempl jak já. Sundáš sedlo, povolíš ty dva šrouby co drží nádrž. Sundáš z venitlu obě hadičky (nic nepoteče), uchopíš ze spodu nádrž a mírným tahem do zadu/k sedlu a nahoru ji sudnáš, jde to celkém lehce, než ji uplně sundáš tak nahmatáš ze spodu svazek drátků a rozpojíš ho, opět to jde jednoduše. Dáš bacha, aby se ti někam nezakutáleli ty gumové silentbloky co jsou poblíž krku a máš to hotové.
Jinak ke svíčkách, přístup není tak ideální jak jsem si to u naháče představoval. Hlavně 2. a 3. válec zavazí kostra a taky svazek drátů a dost taky hadice chladiče. Já to vyřešil tak, že jsem vzal takový ten klíčák na kloubu s tím "T" držadlem, naměřil jsem si jak je dlouhá ta šachta ke svíčce a ten držák zohnul. Pak jen svíčku povolím a vytáhnu tak, že mám na tyčce nasazenou gumovou hadičku, stejnou jaká je na palivo a do té přesně padne vršek svíčky a tu drží tak, že povolená jde vyšroubovat a vytánout. Stejně je tam i dávám a stačí pak už jen dotáhnout na 1/4 otáčky.
Ke kolenu, není to pro mě alfa a omega, ale umět bych to chtěl. je mě jasné, že pro provoz to ideální není, ale u některých utažených zatáček, mě připadá bezpečnější vysednout a nemusím ji tak moc naklánět., samozřejmě jen v zatáčce, kterou vidím celou a vidím i daleko za ní a vím, že mě tam nic nepojede.
ZX-12R naked