čištění karburátorů ultrazvukem
čištění karburátorů ultrazvukem
Ahoj!
Jaký roztok, kapalinu používáte při čištění karburátorů ultrazvukem???
Jaký roztok, kapalinu používáte při čištění karburátorů ultrazvukem???
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
...chlapci a neco k veci byste obcas nemeli? Neni toho OT uz zbytecne moc? Me by treba take zajimalo jaky roztok na to cisteni pouzit... a treba i nekoho jineho a pak prolezat 10 stran balastu abych nasel pripadne odpoved na jasnou a konkretni otazku mi prijde fakt dost hloupe 

----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
- 666S999
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Povšechně lze doporučit destilovanou vodu efekt se umocní ještě teplotou...(stačí do 70st C), jinak se použít dá jakýkoli detergent, obyčejný prášek na praní... (iontové tenzidy
) na závěr něco co nedráždí (perchloretylen...) benzínu a lihu je škoda...
Existují i specielní přípravky, (to bych proptal, z hlavy to nedám), ale bohužel jsou jen ve velkoobchodním balení a škodí zdraví...
Nemám "klíče od ultrazvukovny", jen jsme montovali několik čistících linek pro nitridování ... a technologická předúprava je důkladné očištění v ultraschallu... tak mi nenadávejte, že se sem vtírám do diskuse...
(čistící linka má přepad a samozřejmě cirkulaci vody, která odplavuje nečistoty přepadem...doma více cyklů...Louhovat dlouho nemá cenu, asi jako se koupat "zaprasenej" ve vaně ve vlastní šťávě...)
Postup:
1) destilka s trochou pracího prášku, horká
2) oplach destilka
3) usušení
4) dočištění perchlor

Existují i specielní přípravky, (to bych proptal, z hlavy to nedám), ale bohužel jsou jen ve velkoobchodním balení a škodí zdraví...
Nemám "klíče od ultrazvukovny", jen jsme montovali několik čistících linek pro nitridování ... a technologická předúprava je důkladné očištění v ultraschallu... tak mi nenadávejte, že se sem vtírám do diskuse...

(čistící linka má přepad a samozřejmě cirkulaci vody, která odplavuje nečistoty přepadem...doma více cyklů...Louhovat dlouho nemá cenu, asi jako se koupat "zaprasenej" ve vaně ve vlastní šťávě...)
Postup:
1) destilka s trochou pracího prášku, horká
2) oplach destilka
3) usušení
4) dočištění perchlor
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
No já měl problém zkrátka takový: viewtopic.php?t=6454
A tedkom zjišťuju, co tam nalejt, abych si tu novou sadu nep...rvil...
Nejsem žádnej chemickej vědátor, ale zatím byl velkej problém s hydroxidem sodným, kiselinou citronovou a tyto věci bejvaj obsažený i v běžných čističích motorů (nejak tak popsany v té diskuzi)
Nejsem žádnej chemickej vědátor, ale zatím byl velkej problém s hydroxidem sodným, kiselinou citronovou a tyto věci bejvaj obsažený i v běžných čističích motorů (nejak tak popsany v té diskuzi)
-
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
99% motorkářu používá ultrazvukovou lázeň k čistění karburátoruKankX píše:...chlapci a neco k veci byste obcas nemeli? Neni toho OT uz zbytecne moc? Me by treba take zajimalo jaky roztok na to cisteni pouzit... a treba i nekoho jineho a pak prolezat 10 stran balastu abych nasel pripadne odpoved na jasnou a konkretni otazku mi prijde fakt dost hloupe

ZRX 1200 R
- 666S999
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Zdarrec, eKSperimentářííííí!!! Hlavně si na karbce nedej Bože Nedej hydroxid!!! (hliník žere jak zběsilej!!!) Zkus si to na hliníkové lžíci, abys Bohumile věděl, do čeho jdešmateszr7 píše:No já měl problém zkrátka takový: viewtopic.php?t=6454

Ano, hydroxid se používá na moření hliníku, ale:
1) ne na kalibrované věci, jako jsou karbece... (pouze na pasivace atd - mezioperace ve výrobě - ne na hotových součástech a v závislosti na slitině!)
Karburátorová hliníkozinková slitina je na hony vzdálená almgsi z tažených profilů atd...
Kyselina citrónová v koncentraci "jako čaj s citrónem", to by šlo.

____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
- 666S999
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
a 98% motorkářů tahá čerta za ocasPavel ZRX píše:99% motorkářu používá ultrazvukovou lázeň k čistění karburátoruKankX píše:...chlapci a neco k veci byste obcas nemeli? Neni toho OT uz zbytecne moc? Me by treba take zajimalo jaky roztok na to cisteni pouzit... a treba i nekoho jineho a pak prolezat 10 stran balastu abych nasel pripadne odpoved na jasnou a konkretni otazku mi prijde fakt dost hloupe

____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
- farmář
- Ghostrider
Kanxi, hele a co k tomu napsat? každá UZ pračka má v návodu napsané lázně,ne? Mimochodem,je to sakra neotřelá metoda, vzbuzující veselí nad novátorstvím
kolik je kde přístupných zařízení na to,aby tam šly šoupnout celé karbece? Já je meju jarem a horkou vodou, mezi námi ! Detergent mi přijde na mastnotu tak akorát, umocněno teplotou
možná to dělám blbě, to nevylučuju. Nejsem Albert.
Takže be green be fresh ti nepřipadlo na tomhle fóru dost dobrý jo? jen počkej, zajíci
( už aby bylo jaro! )

Takže be green be fresh ti nepřipadlo na tomhle fóru dost dobrý jo? jen počkej, zajíci

Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic
CKC #1060
CKC #1060