svítí kontrolka mazaní z 750

Odpovědět
ZILVAR

svítí kontrolka mazaní z 750

Příspěvek od ZILVAR » ned říj 25, 2009 19:04:41

zdarec,mate nekdo zkušenosti s pádem mašiny,když pak zustala svítit kontrolka mazaní?dobrždoval sem a zahakla se me noha do stupačky a tak sem to při nulove rychlosti položil na pravou stranu když bežel motor,pak hned zhasl.asi po 15 minutach sem to nastartoval a zustalo to svítit.čidlo sem zkoušel paratkem a kontrolka zhasíná,tal doufam že se nejak neposralo mazání,dík za info

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Z. » ned říj 25, 2009 19:25:51

Mě padl stříbrný stín dvakrát na levou stranu a taky běžel motor. Po nastartování bylo všechno v pořádku.

Takže možná bych zkusil otestovat čerpadlo ... viz obrázek

Obrázek

tlak 147 - 226 kPa při 4000 1/min a teplotě 90 st. C
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

ZILVAR

Příspěvek od ZILVAR » ned říj 25, 2009 19:34:12

jo dík tak zkusím ten tlak,a když ti to spadlo pokažde ti zhasla po nastartování?

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Z. » ned říj 25, 2009 20:07:12

ZILVAR píše:jo dík tak zkusím ten tlak,a když ti to spadlo pokažde ti zhasla po nastartování?
Ano. Normálně jsem nastartoval a kontrolka ihned zhasla.
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

MICHALIS TSIOLAS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MICHALIS TSIOLAS » ned říj 25, 2009 23:54:00

Tenhle problem tu uz nekdo mel.....................a byla tam i jina vysvetleni.........jestli to nema nejakou pamet (jako maji auta diagnostiku) a pak to ukazuje problem. Pohledej po strankach, bylo to asi pred 1,5 az 2 lety.
všechno je jinak! VN1500 DRIFTER '02 o τρελός
CKC#305

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » pon říj 26, 2009 07:26:41

me kdyz kdysi spadla motorka, tak po zvednuti a nastartovani docela dlouho trvalo, nez to cidlo zhaslo...taky jsem zacinal uz mit obavu ale pak to zhaslo a vse ok.
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

ZILVAR

Příspěvek od ZILVAR » pon říj 26, 2009 18:58:37

MICHALIS TSIOLAS píše:Tenhle problem tu uz nekdo mel.....................a byla tam i jina vysvetleni.........jestli to nema nejakou pamet (jako maji auta diagnostiku) a pak to ukazuje problem. Pohledej po strankach, bylo to asi pred 1,5 az 2 lety.
jo dik jdu hledat

Pepa
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Pepa » pon říj 26, 2009 19:03:36

MICHALIS TSIOLAS píše:Tenhle problem tu uz nekdo mel.....................a byla tam i jina vysvetleni.........jestli to nema nejakou pamet (jako maji auta diagnostiku) a pak to ukazuje problem. Pohledej po strankach, bylo to asi pred 1,5 az 2 lety.
Tam šlo o konrolku diagnostiky F1, jestli se nepletu. To by souviselo s pamětí jak popisuješ, ale kontrolka oleje by snad měla zhasnout.
ZX-6R (636) 2005
Zlatý přepáčko
KLX 250S 2009
CKC#1148

ZILVAR

Příspěvek od ZILVAR » pon říj 26, 2009 21:00:41

Pepa píše:
Tam šlo o konrolku diagnostiky F1, jestli se nepletu. To by souviselo s pamětí jak popisuješ, ale kontrolka oleje by snad měla zhasnout.
tam psal borec jak položil myslím zx9 a jel domu s rozsvícenym mazaním a asi to nejak přidřel,možna prej v motoru sací koš nasal vzduch na vrch, jak se olej přelel.tak su zvedavej,bud mam špatne čidlo nebo ta svina nemaže.

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Z. » pon říj 26, 2009 21:04:18

ZILVAR píše:
Pepa píše:
tam psal borec jak položil myslím zx9 a jel domu s rozsvícenym mazaním a asi to nejak přidřel,možna prej v motoru sací koš nasal vzduch na vrch, jak se olej přelel.tak su zvedavej,bud mam špatne čidlo nebo ta svina nemaže.
:evil: motorka není svině :evil: Obzvlášť Kawa ne :evil:
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

Milan X
Easy rider
Easy rider

Re: svítí kontrolka mazaní z 750

Příspěvek od Milan X » stř říj 28, 2009 22:13:27

ZILVAR píše:zdarec,mate nekdo zkušenosti s pádem mašiny,když pak zustala svítit kontrolka mazaní?dobrždoval sem a zahakla se me noha do stupačky a tak sem to při nulove rychlosti položil na pravou stranu když bežel motor,pak hned zhasl.asi po 15 minutach sem to nastartoval a zustalo to svítit.čidlo sem zkoušel paratkem a kontrolka zhasíná,tal doufam že se nejak neposralo mazání,dík za info
Já jsem lehce lehl s VNkem a stejnej problem nastartoval a pořát svítil olej , byl jem z toho na prášky a nevěděl co stím je co jsem vše udělal. Nakonec stačilo vypustit olej a nalít zpátky a bylo to Ok. Prej jak se lehne tak se dostane vzduchová bublina na tlakový spínač oleje a on ukazuje že nemaže tak svítí kontrolka. Snad to budeš mět taky nakonec jednoduché řešení.
VN 800 ( 98 )
GPX 600 R ( 88 )
CKC # 283

ZILVAR

Příspěvek od ZILVAR » čtv říj 29, 2009 20:00:29

Milan X píše:
ZILVAR píše:zdarec,mate nekdo zkušenosti s pádem mašiny,když pak zustala svítit kontrolka mazaní?dobrždoval sem a zahakla se me noha do stupačky a tak sem to při nulove rychlosti položil na pravou stranu když bežel motor,pak hned zhasl.asi po 15 minutach sem to nastartoval a zustalo to svítit.čidlo sem zkoušel paratkem a kontrolka zhasíná,tal doufam že se nejak neposralo mazání,dík za info
Já jsem lehce lehl s VNkem a stejnej problem nastartoval a pořát svítil olej , byl jem z toho na prášky a nevěděl co stím je co jsem vše udělal. Nakonec stačilo vypustit olej a nalít zpátky a bylo to Ok. Prej jak se lehne tak se dostane vzduchová bublina na tlakový spínač oleje a on ukazuje že nemaže tak svítí kontrolka. Snad to budeš mět taky nakonec jednoduché řešení.
dik za tip,už sem to taky vylel a porad to svítí,taky sem o tom slyšel ,když to položíš,zavzdušnení či co,sem to meřil měřakem a nula,proste nic.jen dufam že sem to nejak nepřidřel jak sem jel přes pul dědiny dom.no nic,zima bude dluha tak to snad nejak vyřeším,dik moc panové za rady!!!vážím si toho!!!

ZILVAR

Příspěvek od ZILVAR » úte pro 08, 2009 11:56:02

ZILVAR píše:
Milan X píše:
dik za tip,už sem to taky vylel a porad to svítí,taky sem o tom slyšel ,když to položíš,zavzdušnení či co,sem to meřil měřakem a nula,proste nic.jen dufam že sem to nejak nepřidřel jak sem jel přes pul dědiny dom.no nic,zima bude dluha tak to snad nejak vyřeším,dik moc panové za rady!!!vážím si toho!!!
tak už sem to dal do kupy,bylo to asi nejak zavzdušněné,asi.vyšruboval sem olejový filtr a protočil motor bez fajek na svíčkách,nechal sem vytlačit čerpadlem asi 2 deci oleje a dal všecko zpatky.po nastartovaní kontrolka hned zhasla.třeba to nekomu pomuže když s tim šlahne o zem jak ja a bude mu to svítit.

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Z. » úte pro 08, 2009 16:50:31

Tak jo. Hlavně že nesvíti ...
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

Odpovědět