Tak je to správně,tak to má být-takže v pátek v 17.00 na značkách a ať nejsi měkký.P.S.Chybička se vloudíí,naštěstí v tom nejsem sám,ale dnes už to tak nežeruZRX 1984 píše:To je pravda, ale kilo se píše s měkkým I....kawasan píše:Smiluj se,po tom co si to Seky přečet měl dneska na váze zase kylo navícMajdinka píše:A ještě vaříme:
Pro Daka: svíčková:
sáček zeleniny do svíčkové (celer, mrkev, petržel)
1 cibule
2 bobková listy
5 kuliček nového koření
5 celých pepřů
Tatra mléko (kdo rád, může zaměnit za šlehačku)
zpěním do zlata cibuli, orestuju do hněda zeleninu s kořením. Osolím, opepřím a opeču maso na pánvi, dám na tu zeleninu a šupnu do trouby upéct do měkka. Vyndat maso, koření, ponorákem rozmixovat zeleninu, ředit horkou vodou na hustotu, co chci, osolím, vyliju do toho 1 celou tatru v krabičce a šlus. Hotovo
A rajská z rumových perníčků- dědictví po babi
zpěním cibuli, přidám 2-3 bobkové listy, 5 nových koření, 5 celých pepřů. Rozdrobím balíček rumových perníčků, zaliju vodou, povařím, vyndám koření, ponorákem rozmixuju, přidám 2 velké protlaky (někdy ještě jeden malý), naleju skoro celou Tatru, osolím a hotovo.
Samčus se může užrat...
BATŮŽČÍ FORUM
Re: Svíčková, rajská
ZX9R ninja - macíček
Aby baťůžek za řidítky pochopil?Han Solo píše:no to je konečně pořádný batůžčí forum a to musel nejdřív batůžek za řidítka aby pochopil jak nám tam vyhládne.Jo já mám taky volno pro batůžka.![]()

A jinak nejen Seky má problém, že jakmile si to přečetl, má kilo navíc.

Majdinka ER-5
život je snění a sny se občas plní
A co tak trochu přerovnat jídelníček aby to vidět nebylóó????Majdinka píše:Aby baťůžek za řidítky pochopil?Han Solo píše:no to je konečně pořádný batůžčí forum a to musel nejdřív batůžek za řidítka aby pochopil jak nám tam vyhládne.Jo já mám taky volno pro batůžka.![]()
Možná mě to konečně trklo, nicméně jž mi není 16 a vím, že jak se chlap pořádně nenají, to je tragédie
![]()
![]()
![]()
A jinak nejen Seky má problém, že jakmile si to přečetl, má kilo navíc.Druhý totiž klidně žerou a na mě je to vidět
![]()

ZX9R ninja - macíček
Já bych to viděl, jako vepřový guláš, moravský vrabec, vepřové výpečky, špekovaná kýta..Pak bychom pokračovali hověžím, španělský ptáček, svíčková a poslední dobou mi přijde dost zajímavá znojemská plec......paráda...pak bych pokračoval Husičkou ala Mišák....... A teďka v sobotu jedu pro kapříka a v neděli bude pěkně s brkaší obalovanej...paráda. JInak tu rajskou od Majdy bych docela zkusil, jednou v mém dětství ji dělal známá právě s těma perníčkama a jako luxus....Sakra takhle po ránu tady do sebe tlačím jogurtík a tečou mi sliny nad masem 

ZZR 1400
ZRX 1200 R Edie Lawson 05
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
Čokolády a dortíčky dvakrát nemusím, ale k jogurtu si dávám tatranku a po obědě často taky. Tatranka for-ever... Jako má Márty nanuka Míšu, tak já čokoládovou tatranku, horalku a jetě tiramisuJana Kawa píše:Seky, zapomněl jsi na čokoládu a dortíčky, sladká tečka musí být![]()

ZZR 1400
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
Re: Svíčková, rajská
Prosím co nejdřív objasnit co je to TATRA - snažím se prosadit tu tvoji rajskou a prej to može byt kondenovaná, a ještě cosi blanka jmenovalaMajdinka píše:A ještě vaříme:
Pro Daka: svíčková:
sáček zeleniny do svíčkové (celer, mrkev, petržel)
1 cibule
2 bobková listy
5 kuliček nového koření
5 celých pepřů
Tatra mléko (kdo rád, může zaměnit za šlehačku)
zpěním do zlata cibuli, orestuju do hněda zeleninu s kořením. Osolím, opepřím a opeču maso na pánvi, dám na tu zeleninu a šupnu do trouby upéct do měkka. Vyndat maso, koření, ponorákem rozmixovat zeleninu, ředit horkou vodou na hustotu, co chci, osolím, vyliju do toho 1 celou tatru v krabičce a šlus. Hotovo
A rajská z rumových perníčků- dědictví po babi
zpěním cibuli, přidám 2-3 bobkové listy, 5 nových koření, 5 celých pepřů. Rozdrobím balíček rumových perníčků, zaliju vodou, povařím, vyndám koření, ponorákem rozmixuju, přidám 2 velké protlaky (někdy ještě jeden malý), naleju skoro celou Tatru, osolím a hotovo.
Samčus se může užrat...

Přeji dobrou chuť ať se dílo podaří. A k té Tatře, já kupuji toto, co je na fotce, ale v krabičce. Je toho tam méně. Doma teď žádnou nemám, abych se mrkla na objem, ale počítám, že na "balíček perníčků" postačí cca 1,5 dcl. A je jedno, zda je to Tatra odtučněná či ne. A myslím, že kdo má rád šlehačku, taky by šla použít. Bude to jen tučnější. Ta Tatra je tam víceméně proto, že obsah tuku má menší. Kdyby něco, pošlu ti Mewe tel. na PM, klidně v průběhu vaření volej.Maverick píše:Dekuji dekuji dekuji. Zítra bude rajská ála Majdinka

Majdinka ER-5