Zadní tlumič KX 250
- KawaDOG
- Kontaktovat uživatele:
Zadní tlumič KX 250
Ahoj, mám problém se zadním tlumičem na KX 250. Měnil jsem olej a gufero s prachovkou, ale po naplnění a odvzdušnění mi pořád utíká tlak z přetlakové nádobky. Měch vypadá, že je OK. Při prvním tlakování jsem ho měl složený "na sucho" (dosedací plochy zátky, měchu a těla nádobky byly čisté a suché, při druhém pokusu jsem je zlehka potřel vazelínou - docela se to vyřešilo, ale po 1 dni co jsem tlumič nechal "odstát" klesl tlak z 12bar na 10bar - mýdlová voda ukázala malé bublinky. Když jsem ho pak vyfouknul a znovu nafouknul na složeném tlumiči, tak byl únik už při tlaku 4bar. Hledal jsem něco na fórech, ale bez úspěchu...
- KawaDOG
- Kontaktovat uživatele:
3500,- je právě důvod proč si to dělám sám - rozebíral jsem to ze stejného důvodu...tekl. Přetěsnil jsem to nalil jsem nový olej, odvzdušnil, ale utíká mi tlak z kompenzátoru. 12bar píšou v manuálu, jinak plním to normálním vzduchem...po tom co jsem slyšel na téma dusík vs. vzduch (jako, že dusík to chladí, nerozpíná se, udržuje tlak atd. atd.), fyzikální vlastnosti má vzduch prakticky stejné jako dusík - dusík je akorát inertní a nehoří (nejsem žádný hustokruto kudlař, který by to zahřál tak, že mi to střelí pod zadkem), takže v tomhle jsem v klidu. Jen ten únik z kompenzátoru mi pije krev.
- KawaDOG
- Kontaktovat uživatele: