Primární řetízek - Zephyr 750
Primární řetízek - Zephyr 750
Ahoj. Prosím poraďte.
Asi před rokem jsem koupil Zephyra 750 s hlučnějším motorem z CH po prvním majiteli. Celkem zachovalý stav. Minulý týden se na motoru udělaly nové rozvody, celkové seřízení,vyčištění a seřízení včetně karburátorů, při čemž jsme zjistili, že starý pán dost šetřil na servisu. Momentálně téměř šepot květin, až na primární řetízek, který mne svým cvakáním dohání k šílenství. Jsem jeden z těch co musí mít vše o.k. Nějaké klepání a cvakání - to nikdy. Dochází natažením řetízku k poškozování ostatních součástí motoru? Může dojít k jeho přetržení? Co nastane po přetržení, pouze totální neutrál nebo pád jako bonus? Pořád zvažuji jeho výměnu, což je celkem fin. ranec v poměru pořizovací ceny Zephyra. Dík za radu.

Re: Primární řetízek - Zephyr 750
Ještě nech zkontrolovat napínák toho primáru...měl sem taky Zephyra 750, primár mlátil jak vzteklej, tak jsem ho nechal za 8 tis vyměnit a nic se nezměnilo....pak sem motorku prodal a kupující měl za 14 dnů volal, že něco udělal s napínákem a pomohlo to....
pacheco píše:Ahoj. Prosím poraďte.Asi před rokem jsem koupil Zephyra 750 s hlučnějším motorem z CH po prvním majiteli. Celkem zachovalý stav. Minulý týden se na motoru udělaly nové rozvody, celkové seřízení,vyčištění a seřízení včetně karburátorů, při čemž jsme zjistili, že starý pán dost šetřil na servisu. Momentálně téměř šepot květin, až na primární řetízek, který mne svým cvakáním dohání k šílenství. Jsem jeden z těch co musí mít vše o.k. Nějaké klepání a cvakání - to nikdy. Dochází natažením řetízku k poškozování ostatních součástí motoru? Může dojít k jeho přetržení? Co nastane po přetržení, pouze totální neutrál nebo pád jako bonus? Pořád zvažuji jeho výměnu, což je celkem fin. ranec v poměru pořizovací ceny Zephyra. Dík za radu.
ZRX 1100 Eddie Lawson - 01 - můj současný bike
ZRX 1100 Eddie Lawson - 99
Zephyr 750 - 91
ZRX 1100 Eddie Lawson - 99
Zephyr 750 - 91