Pomoc s pc

Opravdu o všem - od špendlíku po lokomotivu
Dak
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Pomoc s pc

Příspěvek od Dak » pát črc 31, 2009 08:56:40

Zdravím všecky

Bylo mě sděleno, adminem SFN (slovácko free net, poskytovatel internetového připojení) toto:

na zaklade Vasi stiznosti jsme vec proverovali. Prosim timto
Vas upozornujeme, ze Vas pocitac, pripojeny do site SFN pod
ip adresou 10.xxxxx, se pripojuje na velke mnozstvi postovnich
serveru v internetu. Mame podezreni, ze je nakazen virem, ktery
z nej rozesila velke mnozstvi nevyzadane posty. Dale rozesila
velke mnozstvi DNS dotazu. Viz dale.

Tak se projel komplet pc nodem32. Našlo to dva viry. Ty sem odstranil a nainstaloval eště FortKnox Personal Firewall. Zlepšilo se to. Internet jede dobře, žádný problém s připojením néni, pakety sa nestrácajů. Enemže dneska mě přišel druhý e-mail:

vidim, ze za vcerejsi den z Vaseho pocitace odesli stovky spamu (uz to
nejsou tisice). Zrejme tam jeste stale neco mate.

Nevím teď už jak a co kde najit, bo Nod32 nic nehlásí. Kdyb nekdo věděl jak to opravit tak řekněte. Dík
Dak
CKC -015-

Jirka_Z
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka_Z » pát črc 31, 2009 09:25:09

Kaamo to tak to teda nevim, zkus jim napsat co vsechno jsi udelal at Ti zkusi poradit..., ze uz vazne nevis...
JAWA 350 Style OilMaster
ZZR 1.4 - 010 - Metallic spark black
CKC#824
...pursuit is futile...

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » pát črc 31, 2009 10:24:28

jedu pryc..pomohl bych ale plati zasada a ta se vyplaci...
z instalacniho cd origo win co pouzivas zformat komplet disk....eventualne vcetne MBR pameti apod...
odpojit od site...
nainstalovat novy system vcetne balicku
nainstalovat ORIGO ANTIVIR...na koupi ma kazdej...upgrade uz je za pusu...doporucuji eset smart securitry ver4... mas v nem, uz vse...
pripojit k siti...
aktualizovat win a eset

a pak uz jen nedelat picoviny...
dalsi úpodpurne programy advanced system care,ccleaner,spyboot a destroy,spy emergency apod uz jdou doinstalovat a udrzovat system dodatecne...
jinej postup ja neznam......
neni...
neexistuje...
jen tady mas opravdovou jistotu...
kdo nema kvalitni zabezpeceni jako by dnes nebyl...
osobne doporucuji coz mam sam kaspersky internet security a eset smart security...

veskere ostatni reseni je jen hokus pokus...a pokud mas zasranej kompl skudci on demant enbo zalezene v MBR...pameti...nemas sanci... :wink: :wink:
ZZR 1400 RR Hujda lenošná
Věř tomu kdo tě nezklamal a nezklam toho kdo ti věří !!!

farmář
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od farmář » pát črc 31, 2009 11:48:24

Marty má bohužel recht.Skorem 40GB fotek, upravenejch, jsem musel poslat tímto způsobem do...věčných lovišť. Natvrdo zformátovat, ovšem z bootu z instalačního cd/dvd a začít na novo :evil:
Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic
CKC #1060

Lech
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lech » pát črc 31, 2009 12:07:27

farmář píše:Marty má bohužel recht.Skorem 40GB fotek, upravenejch, jsem musel poslat tímto způsobem do...věčných lovišť. Natvrdo zformátovat, ovšem z bootu z instalačního cd/dvd a začít na novo :evil:
A ajké je z toho ponaučení?
Učit se,učit se,učit se! Řekl Lenin. :idea:
:roll:
Vlastně takto:
Zálohovat,zálohovat,zálohovat. :idea: řekl Bill Gates
:roll: :wink:
mobil:732 654 530
ZX-12 R (02)
ZZR 1100 (93)
ZX-9 R (99)
CKC # 078

farmář
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od farmář » pát črc 31, 2009 12:23:40

nj, teď padly externí velké disky, ale loni to za pár ještě nebylo :cry: je pravdou že třeba stativ v porovnání s tím je mi na kočku....jenže já zálohoval, na DVD.Hlásí se jako prázdná. Navíc chytneš vira a přeneseš ho i tam. Já měl cca 10 smazatelných, 2 max. do karanteny a 2 se kterými nešlo dělat nic. Přílohy "veselého" charakteru neotvírám vůbec, ale net je zabordelenej všade. :twisted:
Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic
CKC #1060

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » pát črc 31, 2009 12:26:21

farmář píše:nj, teď padly externí velké disky, ale loni to za pár ještě nebylo :cry: je pravdou že třeba stativ v porovnání s tím je mi na kočku....jenže já zálohoval, na DVD.Hlásí se jako prázdná. Navíc chytneš vira a přeneseš ho i tam. Já měl cca 10 smazatelných, 2 max. do karanteny a 2 se kterými nešlo dělat nic. Přílohy "veselého" charakteru neotvírám vůbec, ale net je zabordelenej všade. :twisted:
neznackova DVD v kombinaci s nekvalitni vypalovackou... jasna smrt DVD driv nez se nadejes :(
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » pát črc 31, 2009 14:03:21

neco archivovat jde...zadny problem...cistej kompl s kvalitni ochranou to odhali a nikdy neni napadeno vse...konkretne filmy a fotky jsou celkem ok....

volkswagen
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od volkswagen » pát črc 31, 2009 14:30:06

externí disk v raidu II a pravidelná záloha.... další možnost při dnešních připojeních je zaplatit si prostor někde na serverovém poli a uploadovat...
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » pát črc 31, 2009 14:32:11

presne tak...za ty ceny dnes mam externi data na ruznych discich celkem 2,5 TB....VSECHNY NAJEDNOU NESHORI :D :D

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » pát črc 31, 2009 15:17:30

zkus se zeptat na www.viry.cz . Jsou tam na stažení prográmky, které si stáhneš (pár kilo) projedou pc a vytvoří tzv. log, tzn výpis všech procesů co ti na pc běží. (viz třeba http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=82743 ) Ten pak umístíš na server a oni ti podle toho přesně poradí jak a co odstranit.
Musím server pochválit, žádné stupidní pubertální hlášky, po celou dobu jsem mě věnoval jeden člověk, který mě tahal za ručičku a pomohl.
Můj problém byl, že jsem něco chytil co se snažilo ode mě dostat na internet (dle výpisu firewallu). Avast, Nod 32 , SaD, Adware atd. nic nenašlo. Možná je to i tvůj případ.
ZX-12R naked

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » pát črc 31, 2009 15:48:24

dulezite neni jak to resit,ale jak to udelat aby se ke me nic nedostalo...je fakt ze kdyz se moc lamari ani nejskvelejsi ochrana nezabrani lamahlave k tomu aby vse posral...
ja tohle nikdy neresil...nikdy me nekleklo pc...nikdy to se mnou nedelalo co chtelo..nikdo me nic neukradl....a vo to go... :wink:
dle spustenych procesu nikdy nemuzes spolehat na to ze jsi vse vyresil...
uz musim jet ale daku zkus hijacthis...a aspon tam konkretne uvidis co bezi kde a proc...
jak rikam neres to ...kup eset..cista instalace,zaplaty a nemas problem za dve hodky...a pak uz nikdy... :wink:

Pepa
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Pepa » pát črc 31, 2009 17:09:24

Jedině přeinstalovat systém a zapnout firewal, nejlepší když máš legální, protože ho můžeš opravovat přímo z netu. Dobrý antivir je avast, ten mají pro home uživatele jen za registraci každý rok.
ZX-6R (636) 2005
Zlatý přepáčko
KLX 250S 2009
CKC#1148

Dak
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dak » pát črc 31, 2009 18:30:17

Tak už je to snáď o.k. Nod32 mám (eset smart securitry teď ver. 4293) taky sem nainstaloval spybooth - search-destroy, adaware a spyware terminator. Vyčistilo to komplet pc a zatím vše drží a ide enem tak jak má. A hlavně sem doma šeckým sdělil, že pokud do pc zas nekdo stahne nejaků hov.... a budu tam mět vir, tak jim ruky urazím :lol: Takže už je to v pohodě. Nic dík za rady, idu to na grilovačku zapit. :lol: Toš tak
Dak
CKC -015-

Pavlinka
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavlinka » stř srp 05, 2009 14:43:35

Ahoj Daku,
cetla jsem ze uz to mas vycisteni, jen jeste par rad, nikdy bys na pocitaci nemel mit vic nez jeden antivir a jeden firewall, takze jestli mas od ESETu smart security (vcetne firewallu) tak tam neinstaluj zadnej jinej firewall ani antivir, co se tyka spywaru a malwaru, tam je to jedno, tech muzes mit kolik chces.

Jen jestli muzu doporucit, stahni si program Malwarebytes (staci do googlu zadat nazev a hned prvni odkaz je oficialni stranka - je to free) - tenhle programek pouzivame v praci na opravdu hodne zavirovany pocitace, najde fakt spoustu veci co treba nod vubec nenajde, ale pozor, kdyz jsou napadeny systemovy soubory a ty to das odstranit, tak uz ti to nenabehne, takze si rozhodne nejdriv zazalohuj co potrebujes....

Hodne stesti pri odbreberkovavani :wink:
ZX- Jelinek GT
:reindeer:
hahaha, uz daaavno ne... momentalne zelena italska devka...

Odpovědět