Chcel by som Vas poprosit o radu ako spravne merat hladinu oleja na Ninja ZX6R 2008. Naschval uvadzam o ktory motocykel sa my jedna, pretoze vsetci moji znami ma presviedcaju ze hladina oleja sa vzdy meria ked je motorka vo vodorvnej polohe. Avsak v manualy mam napisane toto...
"With the motorcycle held level, the oil level should come between the upper and lower oil level lines next to the gauge."
co podla mna znamena, ze sa ma olej merat ked moto stoji na bocnom stojane. naviac v manualy pisu ze do motorky sa zmesti 3,2litra oleja ked sa meni aj filter respektive 3,8litra ked je motorka uplne sucha. a to vysoko presahuje hranicu maximalnej rysky ked motorku postavim vodorovne.
moj problem spociva v tom, ze v autorizovanom servise mi dali do moto 4litre oleja a neviem ci to neni prilis a bojim sa aby mi to neposkodilo motor... tak rozmyslam zbehnut do najblizieho servisu a nechat tie 2dc odpustit...nemam doma prislusne naradie, aby som odtiahol filter...preto musim do servisu.
prikladam aj fotku kontrolky oleja...moto stoji na rovnej podlahe na bocnom stojane.