Zápis změn do TP
jediný schůdný řešení jak to legalizovat je koupit Zephýří papíry a tuhle motku na ně postavit. K typu, co máš k němu papíry teď, těžko někdo legálně změní šířku ráfků...trápení, výdaje, lítání, čas, a ve výsledku budeš na ceně, za kterou koupíš legála.... Nehledě k tomu, že teď, když si dá někdo jen malou práci, zjistí z WIN že se jedná o jinou motorku než jsou papíry... Podle mě je to motorka pro policajta, nejlíp dopraváka, kterej s ní nebude jezdit mimo svůj okres...
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*
*CKC 102*
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No tak se na to pořádně koukám. Papíry od motorky nezmizí jenom tak. Dá se tedy předpokládat, že na papíry jedné motorky jezdí jiná, kradená a papíry, na kterých jezdí tato motorka mají někde svou motorku rozebranou na díly...
Šel bych od toho opravdu pryč, tohle smrdí moc a moc....
Samozřejmě je taky možné, že to celé je legální jako přestavba.
Šel bych od toho opravdu pryč, tohle smrdí moc a moc....
Samozřejmě je taky možné, že to celé je legální jako přestavba.
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To zní pravděpodobně, dřív se dalo vozidlo přihlásit pouze do určitého stáří a při splnění určitých emisních limitů. Ale pokud k tomu jsou origo papíry tak to můžeš přihlásit jako dovoz kdykoliv, tím pádem bys nepoužil papíry které k tomu jsou z jiné moto, ale šel bys normálně na technickou a nachal si vystavit nové doklady. Jenomže na tom asi zase bude přeražené číslo na rámu a nebude to tím pádem sedět s tím švajctechničákemfrancimor píše:Nová informace: Cvalik k tomu prej má i původní origo švýcarský TP, nevim proč je to teda GPZťáckejch papírech, prej to kdysi dávno nešlo ofiko přihlásit. Už fakt nevim co si o tom mám myslet. Ale čorka to teda asi nebude, tak aspon že tak..

ZRX1200(05) evo S->N->R
ZX6R(07) for circuit only
ZX6R(03) fufík bullet
KZ750(76) cafe
CKC#367
ZX6R(07) for circuit only
ZX6R(03) fufík bullet
KZ750(76) cafe
CKC#367
jo, má to logiku, před pár lety nešlo přihlásit motku starší 5-ti let, tak se to takhle dělalo, imaginárně se "omladila" . Pak se mezitím několikrát změnily předpisy pro dovoz, takže dnes by to šlo normálně na původní papíry. Ale dost pochybuju o tom, že se to podaří legalizovat zpátky na zephýří údaje.
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*
*CKC 102*
- farmář
- Ghostrider
jo to byl problém aj s auty.....nějak matně si pamatuji. Švýcarsko bo není v Unii mělo jiná pravidla dovozu a bylo tam myslím na motorku 9let?? ale nad tohle stáří byly mašiny ve švajcu levný. Hafo lidí dovezlo a zabulelo. Bylo jich na netu hafo....XJ, FJ, Zephyr atd. Lidi to řešili všelijak,ale přerážení se většinou pozná, typy se poznaj, je to o průserech. Dřív udělali za dobré slovo přestavbu kde čeho, pokud přepsali origo VIN tak to šlo, pokud ne, průser. Dneska jsou všichni jak zkažení, takže pokud je to něco z doby divokého západu....jakž takž může být,ale Rakušák nebo Němec si bude myslet, že si z něj děláš toaleťák a nevysvětlíš jim to. To si myslím já.
Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic
CKC #1060
CKC #1060
- farmář
- Ghostrider
nádherná mašina. Na papírech GPZ??? ee. Hele pokud má původní doklady, zkusil bych to dohlásit na ně. Se zbytkem bych se vůbec nesral. Nejdřív bych si zjistil jestli by to šlo, pokud by se jim čísla dublovala v evidenci, zrušil bych ty GPZťácký a pak přihlásil.Ale ať si nenaběhneš jako já 2x u nás, vždy jsem se zeptal předem a pak ...mne odtud vyrazili že to nejde.
Ale pokud chápu dobře.....v papírech stejného obsahu je upraven výkon a změněn VIN podle Zephyra??? změněn rozměr kol atd...čili legálně uzpůsobeno? pak bych to moc neřešil. Akorát bych požádal že když byla někdy kdysi udělána přestavba, aby tam nebylo GPZ...když je to teď Zephyre.
Ale pokud chápu dobře.....v papírech stejného obsahu je upraven výkon a změněn VIN podle Zephyra??? změněn rozměr kol atd...čili legálně uzpůsobeno? pak bych to moc neřešil. Akorát bych požádal že když byla někdy kdysi udělána přestavba, aby tam nebylo GPZ...když je to teď Zephyre.
CKC #1060
CKC #1060
No právě, jestli jsem to dobře pochopil, tak jediný co je překopanýho, tak jsou čísla motoru a rámu. Zbytek údajů zůstává GPZetě.. Prej ho nikdy nikdo nikde s rozměrama kol netrápil, za to u nás na stk po tom jdou jak psi.. Proto jsem do něj začal šťourat. Ještě ale nevím, zda jsou ty čísla přebouchaný fyzicky, nebo přepsaný v papírech..To by potom měl pravdu "volkswagen", že by na jednu motku byly dvoje papíry, a to se mi nechce zdát.. Taky někdo výše psal, že se to takhle "omlazovalo" jinejma papírama, ale tohle ja na papírech '85, čili "zestárnuto" o 7 jáhrů.. Takže se to kdysi hodilo na český papíry GPZty, která tu už předtím byla normo přihlášená.. Celkem logish.. Dostává to malinko jasnější obraz, že..farmář píše:nádherná mašina. Na papírech GPZ??? ee. Hele pokud má původní doklady, zkusil bych to dohlásit na ně. Se zbytkem bych se vůbec nesral. Nejdřív bych si zjistil jestli by to šlo, pokud by se jim čísla dublovala v evidenci, zrušil bych ty GPZťácký a pak přihlásil.Ale ať si nenaběhneš jako já 2x u nás, vždy jsem se zeptal předem a pak ...mne odtud vyrazili že to nejde.

- farmář
- Ghostrider
protože si někdo dovezl mašinu a pak zjistil,že to posral.Protože pro švajc byl jinej počet let na stáří na dovoz. Tak vzal noty jiný Kawy co byla už někde rochlá a za flašku a pár bankocetlí někde nechal změnit čísla, dělalo se to tak....čísla origo sedí, papíry taky vo co go. Tak se to bralo.
Nevímjak to je, ale do nějaký doby po dovozu musíš myslím motku dohlásit...jinak smolík. Musel bys tu motku ve švajcu zase dohlásit jestli to jde a znova odhlásit ale na legoš dovoz je už je myslím stará. Jediná šance by byla někde pod rukou vyvolat malé řízení pro zmatky v TP vinou úředníků jako kdysi dáávno aby ti z moci úřední opravili údaje. Bez tlačenky bych měl hodně bobky. Protože někdo se naprdne a z moci úřední motorku jednoduše pro podvod zruší. Jo a bylo by dobré vědět, jestli se o to už někdo nepokusil!!!!! jeden chlapík koupil auto, na rámu(off) byl nečitelnej VIN a dovozce co mu to dovezl ho přesvědčil že je zbytečný VIN hledat, vyrazil ho....z STK ho vyhnali pro podvod a i když našel na rámu VIN vyraženej origo, už s ním nikdo nebavil a má z toho akorát auto na díly, protože to dali někam do registru. Průůůser.
Zkus to jestli máš kde.
tedy za předpokladu, že není přeražená a vyměněný štítek!!!
Nevímjak to je, ale do nějaký doby po dovozu musíš myslím motku dohlásit...jinak smolík. Musel bys tu motku ve švajcu zase dohlásit jestli to jde a znova odhlásit ale na legoš dovoz je už je myslím stará. Jediná šance by byla někde pod rukou vyvolat malé řízení pro zmatky v TP vinou úředníků jako kdysi dáávno aby ti z moci úřední opravili údaje. Bez tlačenky bych měl hodně bobky. Protože někdo se naprdne a z moci úřední motorku jednoduše pro podvod zruší. Jo a bylo by dobré vědět, jestli se o to už někdo nepokusil!!!!! jeden chlapík koupil auto, na rámu(off) byl nečitelnej VIN a dovozce co mu to dovezl ho přesvědčil že je zbytečný VIN hledat, vyrazil ho....z STK ho vyhnali pro podvod a i když našel na rámu VIN vyraženej origo, už s ním nikdo nebavil a má z toho akorát auto na díly, protože to dali někam do registru. Průůůser.
Zkus to jestli máš kde.
tedy za předpokladu, že není přeražená a vyměněný štítek!!!
CKC #1060
CKC #1060
Pokud máš origo papíry a všechno je v pořádku, tak můžeš motorku jako dovoz přihlásit kdykoliv, není to omezeno. Tak mě to říkali na úřadě. To znamená potřebuješ technickou pro vystavení čistopisu, kde se opíše vše z cizího techničáku, a že je to homologováno pro evropu a je to funkční.Potom Ti na úřadě za 1500 udělqjí dovoz a 500 za přihlášení do registru. Pokud není v evidenci, tak pro náš stát neexistuje a můžeš ju mít třeba schovanou v boudě a nic se neděje.
ZX-6R (636) 2005
Zlatý přepáčko
KLX 250S 2009
CKC#1148
Zlatý přepáčko
KLX 250S 2009
CKC#1148
Onehdá jsem tam před pár lety oslavil s domorodci 1200let trvání Švýcarska. Jsou tak nějak hrdí na to že se jejich prapředci vydrželi šukat navzájem v těch kopcích tak dlouho, že už na tom nechtějí nic měnit, V Unii nebyli, nejsou a nebudou - takže ty pravidla o dovozu z unie na ně nejspíš neplatí (pokud nemají vyjímku).
ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa!
CKC # 209
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa!

CKC # 209