má někdo zkušenosti s kufry, na motorce, mám kawu zx-10 a nechal jsem si namontovat bočni 42 l kufry,, jsou nějaké jiné zásady s jizdou, je jiné těžiště, nebo jiné zatáčeni splnýma kuframa, prosim napište kdo stim jezdi a má zkušenosti,,,,dik
zkušenosti s jizdou s kufry,???
zkušenosti s jizdou s kufry,???
zdravim,
má někdo zkušenosti s kufry, na motorce, mám kawu zx-10 a nechal jsem si namontovat bočni 42 l kufry,, jsou nějaké jiné zásady s jizdou, je jiné těžiště, nebo jiné zatáčeni splnýma kuframa, prosim napište kdo stim jezdi a má zkušenosti,,,,dik
Kufry jsou víc vzadu než spolujezdec, přenáší těžiště hodně dozadu, motorka se chová úplně jinak, když jsou 3 kufry opravdu naložené a ještě spolujezdec tak se rex zvedá na zadní i na trojku, ale vše je na zvyku a po pár km to přestaneš vnímat. Největší problém nemám s bočníma kuframa, ale se zadním. Pravděpodobně působením obtéhání vzduchu se mi při rychlostech nad 220 km/hod rozvlní motorka.

ZRX1200(05) evo S->N->R
ZX6R(07) for circuit only
ZX6R(03) fufík bullet
KZ750(76) cafe
CKC#367
ZX6R(03) fufík bullet
KZ750(76) cafe
CKC#367
- KankX
- Site Admin

- Kontaktovat uživatele:
kdyz to je tezke... kazdej v tech kufrech stehuje celou domacnost a pak se divy ze se mu motorka zveda na zadni, kdyby tam daval to co do tech kufru patri (max. load 5kg) tak to bude vpohode
...ale to zvedani dela stejne hlavne ten zadni, bocni tohle moc neovlivni, za to ten zadni je hrozne vysoko a za zadnim kolem, kdyz ho clovek poradne nalozi... (treba jako ja na dovcu - 15-20 kg), tak to funguje krasne a motorka vlastne ani jinak nez po zadnim nejede 
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
S kuframa mám najeto desetitisíce kilometrů. Už jsem si zvykl. Určitě je jízda náročnější ale dá se v poho. Taky zde ještě neuvedená věc: Já + spolujezdec + naložený kufry + ZRX = 460kg místy rozlítlá na 200km/h je pěknej kalibr. To otočí Favorita na střechu a možná dvakrát. Tak vofafrně ! 

Samčus ZRX
""CKC_481""
""CKC_481""
pro myšaka 39...
koupil jsem kufry 42l a ted si to nechám dělat u zámečniku, již leta schánim origoš držáky na tu kawa, má širokou prdel, ani v německu u luise to už nemaj, objednal jsem to na zzr 1200 a už nemaj,tak nevim, ažý to bude tak to sem vyfotim,, jední se o puvodni desitku, myslim 91...

koupil jsem kufry 42l a ted si to nechám dělat u zámečniku, již leta schánim origoš držáky na tu kawa, má širokou prdel, ani v německu u luise to už nemaj, objednal jsem to na zzr 1200 a už nemaj,tak nevim, ažý to bude tak to sem vyfotim,, jední se o puvodni desitku, myslim 91...

zx-10, už taky skoro vetetran. ale čiperná
- milda
- Ghostrider

- Kontaktovat uživatele:
[quote="marek"]Kufry jsou víc vzadu než spolujezdec, přenáší těžiště hodně dozadu, motorka se chová úplně jinak, když jsou 3 kufry opravdu naložené a ještě spolujezdec tak se rex zvedá na zadní i na trojku, ale vše je na zvyku a po pár km to přestaneš vnímat. Největší problém nemám s bočníma kuframa, ale se zadním. Pravděpodobně působením obtéhání vzduchu se mi při rychlostech nad 220 km/hod rozvlní motorka.
Asi jsem divnej nebo je to těmi kufry....
Nic se mi nevlní a že by se to zvedalo víc na zadní jsem si taky nevšim...
Asi tvořím dobrý protizávaží.....
Akorát si tak někdy pomyslím na ten tlak vzduchu co na kufry působí a že na nich píšou max.120km/hod,což splňuju někdy dvojnásobně....
Zatím neulítly...
A se zadním kufrem jezdím stále.
Asi tvořím dobrý protizávaží.....
Akorát si tak někdy pomyslím na ten tlak vzduchu co na kufry působí a že na nich píšou max.120km/hod,což splňuju někdy dvojnásobně....
Zatím neulítly...
ZRX 1200 hybrid S/R-DAEG
CKC # 576
CKC # 576
Těžko říct, možná u S ka je obtékání jiné než u naháče, ale 2x se mi to se zadním kufrem asi tak ve 220 km rozvlnilo (vždy jsem jel sám) a od té doby si dávám bacha abych s kufrem jezdil pianko do 200.milda píše:marek píše:
Asi tvořím dobrý protizávaží.....![]()
Akorát si tak někdy pomyslím na ten tlak vzduchu co na kufry působí a že na nich píšou max.120km/hod,což splňuju někdy dvojnásobně....![]()
Zatím neulítly...![]()
A to zvedání-musím přiznat že kufry kapku přetěžuju. Fotky nahože jsou z Korziky, tipuju že kufry měly přes 50 kg, a i když Pítrs je prcek a lehká váha tak rozložení hmotnost způsobovalo tendence jezdit po zádech při každém jen trochu razantnějším přidání plynu.
ZRX1200(05) evo S->N->R
ZX6R(03) fufík bullet
KZ750(76) cafe
CKC#367
ZX6R(03) fufík bullet
KZ750(76) cafe
CKC#367
-
kafkalibor
- Ghostrider