Máš v tom trošku bordel. MMA nebo thaibox jsou přece dost odlišné styly, valetudo moc neznám, ale myslím, že je tam taky hodně technik na zemi. Jak už napsali kluci, dohromady to nejde . Samozřejmě je fajn, když máš metrák a měříš skoro 2 metry, protože tím vyřešíš spoustu problémů bez fyzického kontaktu, ale pokud se bavíme o sportu tak je ti to k prdu. Musíš tahat velkou váhu, seš pomalý, taháš to silou a rychle se unavíš.
Je pravda že v technikách na zemi ho můžeš uválet, ale svého času jsem byl na jednom cvičení u Macháčka (dá se říct zakladatel thaiboxu a ultimatu u nás) a i když je to malý zmetek, tak si se mnou na zemi dělal co chtěl.
To samé teď, začal jsem chodit na něco jako thaibox a je v podstatě jedno jestli tě trefí 80kg nebo 100kg. Pravidelně mě tluče klučina, kterého bych normálně vzal zahodil, má snad 70 kilo a tak 170cm max a dostávám rachot že si ani neškrtnu.
Cvičení na BU je taky úplně jiné než běžné cvičení v posce a už vůbec to nemá nic společného s nabíráním hmoty. Já vím, že takový Le Banner vypadá skvěle a bouchá ještě líp a nevím, jak ten člověk k té postavě při té dřině co musí nabouchat došel, ale běžný smrtelník nemá nárok.
Takže si nejdřív rozmysli co vlastně chceš. V podstatě tě chápu, chtěl bych taky mít doboru postavu, v posilovně zvedat váhy jak prase a přitom být rychlý a mít fyzičku že dám 3x3 minuty v kole s prstem v nose, ale popravdě když si to spočítáš, tak i když bys tomu věnoval veškerý volný čas tak obojí prostě nestihneš.
Jestli se tomu fakt chceš trošku věnovat tak si najdi někoho kdo to aspoň trošku dělal ať se navzájem nenaučíte špatné základy. Taky jsme si s kamošama chodili na střední do tělocvičny dávat do tlamy jen s chráničema na rukách, ale popravdě ten progres je tam minimální.
Jinak dobré téma