ZR-7 chybně ukazující palivoměr
- FILODENDRON
ZR-7 chybně ukazující palivoměr
Asi se to tady řešilo už několikrát, že u ZR-7 špatně ukazuje (nebo spíše neukazuje) palivoměr. Na Motorkářích.cz jsem se dočetl, že na webu existuje nějaký návod, jak to opravit. Mohl by mně někdo říci, kde se to dá najít ? Díky moc předem. 

- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ono kazdy palivomer, nejen u ZR7 ukazuje "spatne" (proste jinak). Doporucuji ti se naucit odecitat udaje z tohoto palivomeru tak jak je. Ten navod na upravu palivomeru je k nicemu, kdysi jsem ho podle zminovaneho navodu palivomer upravil, ale neprineslo nejake znatelne zlepseni. Jediny rozdil byl ten ze trvalo o chvili dele, nez rucka spadla do cerveneho. Fakt to nema cenu. Navic ZR7 nema vyrazne vykyvy v prumerne spotrebe, takze se da uplne pohodlne ridit podle ujetych KM od posledniho tankovani, navic ma kouhout na rezervu, takze bych nejaky palivomer vubec neresil.
P.S. Jo jinak tu upravu palivomeru najdes na strankach ZR7 http://www.zr-7.com/maintenance.htm . Ale jak ti tady pisu, nema to cenu...
P.S. Jo jinak tu upravu palivomeru najdes na strankach ZR7 http://www.zr-7.com/maintenance.htm . Ale jak ti tady pisu, nema to cenu...
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
- FILODENDRON
Díky za odpověď.KankX píše:ono kazdy palivomer, nejen u ZR7 ukazuje "spatne" (proste jinak). Doporucuji ti se naucit odecitat udaje z tohoto palivomeru tak jak je. Ten navod na upravu palivomeru je k nicemu, kdysi jsem ho podle zminovaneho navodu palivomer upravil, ale neprineslo nejake znatelne zlepseni. Jediny rozdil byl ten ze trvalo o chvili dele, nez rucka spadla do cerveneho. Fakt to nema cenu. Navic ZR7 nema vyrazne vykyvy v prumerne spotrebe, takze se da uplne pohodlne ridit podle ujetych KM od posledniho tankovani, navic ma kouhout na rezervu, takze bych nejaky palivomer vubec neresil.
Mám ještě jeden dotaz. Je možné, aby palivoměr ukazoval plnou nádrž i po odpojení baterky ? Když jsem ji koupil, tak ukazoval téměř prázdnou nádrž. Po natankování ručička stloupla na plnou, ale od té doby je pořád na stejném místě (po vypnutí klíčku i po odpojení akumulátoru). Zdá se mi to divné

- 666S999
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
ne neboj, je to divné, ale je to tak! Ručka ukazuje po vypnutí klíčku...je to totiž jiný druh měřícího přístrojeFILODENDRON píše:Díky za odpověď.KankX píše:ono kazdy palivomer, nejen u ZR7 ukazuje "spatne" (proste jinak). Doporucuji ti se naucit odecitat udaje z tohoto palivomeru tak jak je. Ten navod na upravu palivomeru je k nicemu, kdysi jsem ho podle zminovaneho navodu palivomer upravil, ale neprineslo nejake znatelne zlepseni. Jediny rozdil byl ten ze trvalo o chvili dele, nez rucka spadla do cerveneho. Fakt to nema cenu. Navic ZR7 nema vyrazne vykyvy v prumerne spotrebe, takze se da uplne pohodlne ridit podle ujetych KM od posledniho tankovani, navic ma kouhout na rezervu, takze bych nejaky palivomer vubec neresil.
Mám ještě jeden dotaz. Je možné, aby palivoměr ukazoval plnou nádrž i po odpojení baterky ? Když jsem ji koupil, tak ukazoval téměř prázdnou nádrž. Po natankování ručička stloupla na plnou, ale od té doby je pořád na stejném místě (po vypnutí klíčku i po odpojení akumulátoru). Zdá se mi to divné

při plné nádrži odpor vysílače palivoměru 4 - 10 Ohmů, při prázdné nádrži 90 - 100 Ohmů
zapojení palivoměru:

____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
- Ladis
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
O "ukecaným" palivoměru jsem toho už četl hodně a s každým dalším článkem jsem o to víc rád, jak světlou vyjímkou se stávám!
Měřil jsem to několikrát a opravdu jde ručička od plné po prázdnou naprosto plynule, dle ubývajícího paliva!
Jinak ano, palivoměr nemá vliv na zapnutý nebo vypnutý klíček - ukazuje pořád!

Měřil jsem to několikrát a opravdu jde ručička od plné po prázdnou naprosto plynule, dle ubývajícího paliva!

Jinak ano, palivoměr nemá vliv na zapnutý nebo vypnutý klíček - ukazuje pořád!
ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********
*********CKC # 686*********