ZR-7 chybně ukazující palivoměr

Odpovědět
FILODENDRON

ZR-7 chybně ukazující palivoměr

Příspěvek od FILODENDRON » úte úno 10, 2009 19:23:40

Asi se to tady řešilo už několikrát, že u ZR-7 špatně ukazuje (nebo spíše neukazuje) palivoměr. Na Motorkářích.cz jsem se dočetl, že na webu existuje nějaký návod, jak to opravit. Mohl by mně někdo říci, kde se to dá najít ? Díky moc předem. :)

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » úte úno 10, 2009 19:45:24

ono kazdy palivomer, nejen u ZR7 ukazuje "spatne" (proste jinak). Doporucuji ti se naucit odecitat udaje z tohoto palivomeru tak jak je. Ten navod na upravu palivomeru je k nicemu, kdysi jsem ho podle zminovaneho navodu palivomer upravil, ale neprineslo nejake znatelne zlepseni. Jediny rozdil byl ten ze trvalo o chvili dele, nez rucka spadla do cerveneho. Fakt to nema cenu. Navic ZR7 nema vyrazne vykyvy v prumerne spotrebe, takze se da uplne pohodlne ridit podle ujetych KM od posledniho tankovani, navic ma kouhout na rezervu, takze bych nejaky palivomer vubec neresil.

P.S. Jo jinak tu upravu palivomeru najdes na strankach ZR7 http://www.zr-7.com/maintenance.htm . Ale jak ti tady pisu, nema to cenu...
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

FILODENDRON

Příspěvek od FILODENDRON » úte úno 10, 2009 20:20:25

KankX píše:ono kazdy palivomer, nejen u ZR7 ukazuje "spatne" (proste jinak). Doporucuji ti se naucit odecitat udaje z tohoto palivomeru tak jak je. Ten navod na upravu palivomeru je k nicemu, kdysi jsem ho podle zminovaneho navodu palivomer upravil, ale neprineslo nejake znatelne zlepseni. Jediny rozdil byl ten ze trvalo o chvili dele, nez rucka spadla do cerveneho. Fakt to nema cenu. Navic ZR7 nema vyrazne vykyvy v prumerne spotrebe, takze se da uplne pohodlne ridit podle ujetych KM od posledniho tankovani, navic ma kouhout na rezervu, takze bych nejaky palivomer vubec neresil.

P.S. Jo jinak tu upravu palivomeru najdes na strankach ZR7 http://www.zr-7.com/maintenance.htm . Ale jak ti tady pisu, nema to cenu...
Díky za odpověď.
Mám ještě jeden dotaz. Je možné, aby palivoměr ukazoval plnou nádrž i po odpojení baterky ? Když jsem ji koupil, tak ukazoval téměř prázdnou nádrž. Po natankování ručička stloupla na plnou, ale od té doby je pořád na stejném místě (po vypnutí klíčku i po odpojení akumulátoru). Zdá se mi to divné :?

milda
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milda » úte úno 10, 2009 20:33:33

Mám sundanou nádrž a ukazuje to ten stav paliva,kterej tam byl,než jsem ji sundalll

Jinak já jsem ladil plovák a asi na 3-4 pokus se mi podařilo tak nějak ,že zhruba rafička odpovídá stavu v nádrži.Rozčilovala mě,jak lhala!! :?
ZRX 1200 hybrid S/R-DAEG
CKC # 576

666S999
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 666S999 » úte úno 10, 2009 21:16:34

FILODENDRON píše:
KankX píše:ono kazdy palivomer, nejen u ZR7 ukazuje "spatne" (proste jinak). Doporucuji ti se naucit odecitat udaje z tohoto palivomeru tak jak je. Ten navod na upravu palivomeru je k nicemu, kdysi jsem ho podle zminovaneho navodu palivomer upravil, ale neprineslo nejake znatelne zlepseni. Jediny rozdil byl ten ze trvalo o chvili dele, nez rucka spadla do cerveneho. Fakt to nema cenu. Navic ZR7 nema vyrazne vykyvy v prumerne spotrebe, takze se da uplne pohodlne ridit podle ujetych KM od posledniho tankovani, navic ma kouhout na rezervu, takze bych nejaky palivomer vubec neresil.

Díky za odpověď.
Mám ještě jeden dotaz. Je možné, aby palivoměr ukazoval plnou nádrž i po odpojení baterky ? Když jsem ji koupil, tak ukazoval téměř prázdnou nádrž. Po natankování ručička stloupla na plnou, ale od té doby je pořád na stejném místě (po vypnutí klíčku i po odpojení akumulátoru). Zdá se mi to divné :?
ne neboj, je to divné, ale je to tak! Ručka ukazuje po vypnutí klíčku...je to totiž jiný druh měřícího přístroje :wink:
při plné nádrži odpor vysílače palivoměru 4 - 10 Ohmů, při prázdné nádrži 90 - 100 Ohmů

zapojení palivoměru:

Obrázek
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______

Ladis
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladis » stř úno 11, 2009 08:54:31

O "ukecaným" palivoměru jsem toho už četl hodně a s každým dalším článkem jsem o to víc rád, jak světlou vyjímkou se stávám! :twisted:
Měřil jsem to několikrát a opravdu jde ručička od plné po prázdnou naprosto plynule, dle ubývajícího paliva! ;)
Jinak ano, palivoměr nemá vliv na zapnutý nebo vypnutý klíček - ukazuje pořád!
ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********

Odpovědět