Kalhoty kůže vs textil

Kombiny, helmy, brašny, plexi atd.
MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Kalhoty kůže vs textil

Příspěvek od MMKS » úte led 20, 2009 18:49:06

Chci tuto sezonu už konečně vyřešit kalhoty. I když předpokládám že koupím nové, zaujal mě jeden inzerát na kožené. Je mě jasné, že kožené budou vždy bezpečnější, ale jak je to s nimi v létě, na cestování atd. Pokud na dovče cestujeme, tak jedeme a řešíme jen zastávky na jídlo atd. hrady a podobné skopičiny se nekonají, spíš se teď řeším pohodlí, přehřívání, větrání atd.
Dík
ZX-12R naked

DoktorZRX
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od DoktorZRX » úte led 20, 2009 19:11:37

Jestli ti jde o pohodlí, tak určitě textil. Já mám s vyndavací podšívkou i s chrániči i větráním a jsem jak ve spacáku. Kůže mě po zmoknutí studila a textilní nic nepropustí. Za mě určitě textilní :)
Buell xb12r
CKC#160

Dargas
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Dargas » úte led 20, 2009 19:13:14

v textilu jsem nikdy nejezdil.
Mam kozeny kalhoty a pod nima termokalhoty.
Nikdy mi nebyl nejakej zvlastni hic.
Jedine pokud je opravdu vedro a stojis na semaforech, to se clovek prehriva rychle, ale jinak ne.
I na jednom srazu jsem v nich chodil a nijak zle jsem se necejtil. Ale je fakt, ze uplna pohoda to neni.
Na cestovani bez dlouhejch zastavek, ale hlavne semaforu je to podle me v pohode.
CKC # 594

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » úte led 20, 2009 19:20:36

tak to máme 1:1 :D
ZX-12R naked

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » úte led 20, 2009 19:22:06

moje zkusenost je takova, ze v textilu jsem zaparenej 2x driv jak v kuzi... nebo-li v textilu po me tecou hned curky, coz se mi v kuzi nikdy jeste nestalo. Hovorim vsak o kozenych kalhotech od kombinezy (presne kolem nohy, podsivka, strece apod.) nevim jestli to plati i u chopprackejch kalhot klasickeho strihu bez podsivky....
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

Ladis
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladis » úte led 20, 2009 19:33:37

DoktorZRX píše:Jestli ti jde o pohodlí, tak určitě textil. Já mám s vyndavací podšívkou i s chrániči i větráním a jsem jak ve spacáku. Kůže mě po zmoknutí studila a textilní nic nepropustí. Za mě určitě textilní :)
PODPIS! ;)

Když bude pařák, tak je vedro ve všem, když bude kosa, tak termovložka do textilu určitě příjde vhod...ale nakonec stejně záleží na rozhodnutí každého soudruha! :)
ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********

matt
Easy slider
Easy slider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matt » úte led 20, 2009 19:37:20

já mám textila když je velký teplo se potím jak...když vytahuju moto z garáže(nastartuju v garáži potom vytlačím přes dvůr otevřu vrata zavřu a jelikož garáž je o jeden a půl metru dole tak se zapotím) a ještě když jede i brácha a rozhodne se jet na zx12ce tak to jsem zpocenej na sto pro! jinak textil je pohodlnejší na to cestování. kůže je pro mě na závodění bezpečnost(kombinézy) ale jen můj názor
matt
ZX6R 1996 - "jedu jak umím"
ZX10R 2004 černá mamba
ZX10R 2008 bílá perla

DoktorZRX
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od DoktorZRX » úte led 20, 2009 19:55:09

Je pravda, že v horku mě kůže ze začátku chladila, ale po chvilce to bylo stejný jako v textilu :) Já hlavně řešil to promoknutí a zimu.
Buell xb12r
CKC#160

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » úte led 20, 2009 20:00:48

no vidim ze ti tu asi nikdo poradne neporadi :roll:

ja toho tedy vyzkousel hodne, textilnich hadru na moto mam plnou skrin ale nejezdim v nich. Vzdycky jsem si myslel ze bude ve vedru lepsei a furt nic, bylo to vzdycky horsi... dokonce jsem si koupil i vyslovene letni textilni hadry s milionem vetracich mist a ..... a na hovno, protoze to funguje jen za jizdy, jenze nez se rozjedes, tak jses mokrej jak alik a az se rozjedes tak te cele´ho mokreho vofoukne... nakonec z toho mas jeste rymu. Leto jsem nakonec vyresil kombi s perforaci, naprosta spokojenost, horsi vsak je kdyz se ochladi treba na 18st. to pak je v ni za jizdy docela zima :idea:

nejlepsi by bylo kdyby si si to mohl sam vyzkouset, abys videl a mohl porovnat...

...jo a zimu + dest resim nepromokem ktery mam trvale v podsedlovem prostoru Rexe :-) Na zimu nepromok zabira uplne uzasne, muzes se preptat dobrodruhu z Londyna. Na Ace Cafe jsme jeli v nepromocich ikdyz neprselo a bylo nam fajn a v hnusne zime. Kuba, Chose, Pavel ... ti to urcite potvrdi :-)
----- (W) -----
young oldtimer

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » úte led 20, 2009 20:06:53

jasný, ale právě proto se ptám tady, protože kupovat dvoje kalhoty abych mohl porovnávat se mě fakt nechce. Zimi se nebojím, doteď jsem jezdil v maskáčích a i když by mě kolena asi dali do rypáku (to zvládají cizí) tak s termo-podvlikačkama dobré, takže zimi se nebojím. Po minulé dovolené povinně vybaven nepromokem a po dalším zážitku místní bouřky naučený nasazovat hned, takže to by mohlo být taky vyřešené. Měl jsem strach právě z toho horka a tam to tak špatně teda nevychází.
Sice budu asi jak sešívaný (bunda textil), ale kůži se teda už nebráním a bude rozhodovat pocit, vzhled cena atd. než jen matroš.
ZX-12R naked

kafkalibor
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od kafkalibor » úte led 20, 2009 20:08:44

Co čovek to názor,na držkopády kůže,na pohodu textil a já nejradši jezdim v kraťasech a v tričku.
VN 1500 nomad
Kawa=Káča

JÍRÁK
Babyrider
Babyrider

Příspěvek od JÍRÁK » úte led 20, 2009 20:12:48

DoktorZRX píše:Je pravda, že v horku mě kůže ze začátku chladila, ale po chvilce to bylo stejný jako v textilu :) Já hlavně řešil to promoknutí a zimu.
Souhlasím s tebou Doktore, když je teplo okolo 32st.C, tak mimo holý kůže ještě tak na koupálku nic lešího není. :lol: Ale na mašinu bych tahle nelez.
Když se zhorší počasí není nad textil. Mám od Havrdy hadry od Halvarssonů a mohl bych projíždět sprchou se studenou vodou :evil: bez problémů.
Navíc maj vložku z Outlastu.
ER-6F ´08/ Black Diablo
Zelená je Boží, ale černá je jen její tmavší odstín!
<<CKC379>>

DoktorZRX
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od DoktorZRX » úte led 20, 2009 20:17:57

Když se jede po dálnici a začne pršet tak se zastaví na nepromok až na nejbližší pumpě a než se pumpa objeví tak se zmokne. Ještě nikdy se mi nestalo, že bych zmokl s nepromokem. Vždycky si ho nasazuju až když pár kapek (někdy i víc) spadne :)
Buell xb12r
CKC#160

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » úte led 20, 2009 20:21:02

DoktorZRX píše:Když se jede po dálnici a začne pršet tak se zastaví na nepromok až na nejbližší pumpě a než se pumpa objeví tak se zmokne. Ještě nikdy se mi nestalo, že bych zmokl s nepromokem. Vždycky si ho nasazuju až když pár kapek (někdy i víc) spadne :)
to uz davno nedelame... jak padne par kapek na nic necekame a nasazujeme... jak to neudelas hned, tak uz to potom nema cenu. Takze i na dalnici ... odstavny pruh a sup do nepromoku. (v ten okamzik samozrejme prestava prset a mame je na sobe zbytecne, pokud je vsak nenasadime zacne lejt jak z konve :wink: ...leta praxe :-D)
----- (W) -----
young oldtimer

DoktorZRX
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od DoktorZRX » úte led 20, 2009 20:23:09

Jo jo, to znám, taky praxe :)
Buell xb12r
CKC#160

Odpovědět