ZRX II
kdyz prazdnou nadrz uklidim nekam do tepla tak se tam snad nema jaka voda srazet a vytvaret korozi, ne?
je uplne rozumny startovat to pres zimu? svicky se za tu chvilku nedostanou na samocistici teplotu a tema nekolikama startama se spis zanesou, ne? (nemam overeno vlastni zkusenosti)
Ja vypustim nadrz a uklidim ji do tepla, vypustim karbce, zacpu vejfuk (spis pro dobrej pocit)
a cas od casu sundam deklik a rucne kousek pootocim klikou. Na jare nandam nadrz, napustim karbce pomoci PRI a s cerstve nabitou baterkou to ani moc dlouho netrva a uz vrcim. necham na sitici, pomalu to projedu a pohoda.
je uplne rozumny startovat to pres zimu? svicky se za tu chvilku nedostanou na samocistici teplotu a tema nekolikama startama se spis zanesou, ne? (nemam overeno vlastni zkusenosti)
Ja vypustim nadrz a uklidim ji do tepla, vypustim karbce, zacpu vejfuk (spis pro dobrej pocit)
a cas od casu sundam deklik a rucne kousek pootocim klikou. Na jare nandam nadrz, napustim karbce pomoci PRI a s cerstve nabitou baterkou to ani moc dlouho netrva a uz vrcim. necham na sitici, pomalu to projedu a pohoda.
CKC # 594
No já vim vim, jestli motorku přes zimu jednou na měsíc natočím, nechám ohřát a zase vypnu, tak se nic nestane. Tři nebo čtyři startování motoru nic neudělají a nemám žádné problémy se startováním na jaře
Vzhledem k tomu, že to dělám stejně jako spousta mých známých na spoustě motorek už docela spoustu let, tak si nemyslím, že by to bylo úplně špatný
Něco jinýho je natočit studený motor a za chvilku ho vypnout a nechat motorku v zimě. Vysráží se tam voda a začne co? no korodovat vy tupci!!

Vzhledem k tomu, že to dělám stejně jako spousta mých známých na spoustě motorek už docela spoustu let, tak si nemyslím, že by to bylo úplně špatný

Něco jinýho je natočit studený motor a za chvilku ho vypnout a nechat motorku v zimě. Vysráží se tam voda a začne co? no korodovat vy tupci!!

ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa!
CKC # 209
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa!

CKC # 209
Tak to jsem rád. Jinak taky startuju tak, že na rexovi sedím. Budu startovat častěji. Já to nechávám běžet třeba 15 minut. jednou mi sepnul i větrákZdrahyZX9R píše:No já vim vim, jestli motorku přes zimu jednou na měsíc natočím, nechám ohřát a zase vypnu, tak se nic nestane. Tři nebo čtyři startování motoru nic neudělají a nemám žádné problémy se startováním na jaře![]()
Vzhledem k tomu, že to dělám stejně jako spousta mých známých na spoustě motorek už docela spoustu let, tak si nemyslím, že by to bylo úplně špatný![]()

ZZR 1400
ZRX 1200 R Edie Lawson 05
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
ZRX 1200 R Edie Lawson 05
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
No já na ní nesedím , když startuju
bo ji mám na stojanech
jinak startuju cca 1 za 14 dnů a nechám zahřát dycky tak aby sepnul ventilátor , aby se všechno pořádně prohřálo a promazalo - dávám i 1čku na volnoběch , aby se i převodovka protočila. Dělám to tak už 3tí zimu adycky v pohodě. Jinak sračka v benzínu proti srážení je samozřejmostí.
Dokonce i dneska sem na ní dělal - sem měnil brzdiče vod Elvise

Dokonce i dneska sem na ní dělal - sem měnil brzdiče vod Elvise

- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
chlapci, vy jste mi ale vedatori... je dobre ze si kazdej delate tim startovanim radost a ze vas to bavi
...ja osobne na podzim zaparkuju a na jare nastartuju a vyjedu, nic neresim, nic nedelam, nic neprikryvam, netankuju plnou... delam to tak se ZRX 6 let a ze by to na nem zanechavalo nejake neblahe nasledky, jsem si nevsiml. A kdyz jsem joooo linej, tak na jare ani nenapustim vyschle karburatory a se stisklym tlacitkem starteru jen cekam az se benzin dostane kam ma... Ja vim, jsem parchant a chudak motorka, no jo no, co stim nadelam 

----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
Ono je úplně jedno jestli je nádrž úplně plná nebo úplně prázdná. Důležité je slovíčko "úplně" a pak je efekt stejný: nesráží se tam voda, v 1. připadě nemá kde a v 2. případě nemá z čeho.
Jinak taky přes zimu občas startuju a nechám do ventilátoru, ale ani ne tak z přehnané péče, jako spíš že si zvukem motoru mírním abstinenční příznaky
.
Jinak taky přes zimu občas startuju a nechám do ventilátoru, ale ani ne tak z přehnané péče, jako spíš že si zvukem motoru mírním abstinenční příznaky

ZRX1200(05) evo S->N->R
ZX6R(07) for circuit only
ZX6R(03) fufík bullet
KZ750(76) cafe
CKC#367
ZX6R(07) for circuit only
ZX6R(03) fufík bullet
KZ750(76) cafe
CKC#367
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
...tak to jsi presne uhodl, taky si myslim ze je to tim, vlastne posledni dobou nemam naladu snad vubec na nicZdrahyZX9R píše:Jestli jsi na tom jako já, tak za to zkrátka může nedostatek času - jsem pořád v práci a tak nemám na myšlenky o ježdění ani moc čas...

----- (W) -----
young oldtimer
young oldtimer