Příspěvek
od MMKS » pon kvě 24, 2010 21:05:17
omlouvám se že lezu do cizího, ale nechci tady zakládat nové.
Kolik prosím vychází +- sádrokartonářská práce na m2?
Předělávám střechu, doteď +- jen tak jeden infarkt na den, což je na většiny firem prima skore. Dali ale špatně a špatnou plachtu než byla natažená folie, tak samozřejmě zateklo. Pak mi ještě prošlápli sádroš na stropu. Naštěstí jsou pojištění proti vzniklé škodě. Celou dobu jsem myslel, že se rozumně domluvíme jak rozdělit pojistku, aby oni nebyli škodní pokud nějaké práce neprovedou a já když nebudu měnit všechen matroš.
Dneska jsem se ale strašně nasral a veškerá vstřícnost jde stranou. Chtěl jsem vědět na kolik to pojišťovna vyčíslila, ale přes dohodu mi bylo nakonec sděleno, že to je jejich věc, když si tu pojistku platí sami. A když chci malovat sám a ne od nich (není to ani možné, ještě je to všechno mokré a nechci čekat až to vyschne, že mě zase řeknou, že teď mají hodně zakázet) mám si říct, kolik si za to malování tak počítám a když se trefím do částky co mě napočítala pojišťovna tak že mi tu částku strhnou z faktury. Takže pojišťovna mi napočítá malování 20t, já si řeknu o 15 a 5 jde na firmu. To už bylo na mě moc.
Takže jsem naštěstí po dlouhém pátrání sehnal toho likvidátora a domluvil se, že to budu řešit asi tak, že mě pošlou peníze podle jejich výpočtu a co a komu dám opravit je jen na mě.
Když jsem to volal majiteli firmy, tak se rozčiloval, co o toho vůbec strkám nos, že to je věc jeho a pojišťovny, že on platí strašnou pojistku a takto se mohl aspoň zahojit! To mi fakt řekl a straně se divil, že s mě se to nelíbí, furt tvrdil, že oni by mi to dali do původního stavu atd. Tzn. mimo jiné to, že třeba pojišťovna počítá s výměnou všech sádrošů, což se mě už jen k rozsahu nechce , veškeré izolace atd. Ze strany firmy je samozřejmě představa, že vymění jen to nejnutnější ale faktura bude na vše. Že je to pojišťovací podvod jak višňa mu taky trochu nedochází.
Má mě ale opravovat ten sádroš a je mě jasné, že se bude chtít nějak zahojit, jaká je tady běžná taxa, pokud někdo ví s materiálem ještě líp. Pro představu je to výměna asi 3 desek ve stropě na profilech a zapravení tmelu mezi stěnou a stropem, který vzal vodou za své.
PS: Omlouvám se za rozsah, jsem z toho nasraný celý den, tak tady plácám játra.
ZX-12R naked