No a kde jste dnes jezdili, napiš něco.joef píše:Děkuji za dnešní super vyjížďku. Fakt jsem se dobře projel...a bylo ta paráda taková plejáda ReXíků..![]()
PS: zku*vil jsem si průměrnou spotřebu![]()
ZRX...
- 666S999
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
celá sada
se dává tak po 2-3 řetězech... a řetěz vydrží podle stylu jízdy, někomu 5, a druhému do 10 tisíc kiláků. Řetěz ozkoušíš tak, že při správném napnutí se nedá moc přizvednout uprostřed zadní rozety. Zuby musí být symetrické, jak se začínaj ohýbat jak žralokovi ploutev, je konec. To co vidíš na zadní, je tuplovaně na předním kolečku... a mění se i zvuk, zkrátka je to znát, když řetěz umírá...Radši dřív, než aby se Ti hryzl...
Mazadla na řetězy jsou více druhů, jak psali kluci cca 300Kč, jsou na mazání rychlých a silných motek ( O a X řetězů ) Na krosky jsou zas jiné. (nejlepší je namazat den předem, aby zaschly. Já po příjezdu domů zkontroluji a promažu, a druhý den je řetěz ready. JÓ a nejen mazat, ale i čistit, aby všechen bordel, co nachytáš (prach) zkrátka šmirgl šel občas dolů...
Mazadla na řetězy jsou více druhů, jak psali kluci cca 300Kč, jsou na mazání rychlých a silných motek ( O a X řetězů ) Na krosky jsou zas jiné. (nejlepší je namazat den předem, aby zaschly. Já po příjezdu domů zkontroluji a promažu, a druhý den je řetěz ready. JÓ a nejen mazat, ale i čistit, aby všechen bordel, co nachytáš (prach) zkrátka šmirgl šel občas dolů...
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
dík akorát jsem našel článek jak správně mazat na motoretezy.cz. Omlouvám se jestli se to probíralo, ale díval jsem se a cenové rozpětí je tam celkem hodně velké od 2.500 Kč po skoro 5000 Kč. Jaký je v tom rozdíl, je nějaká vyloženě špatná sada nebo značka.
Stejně tak u gum, četl jsem že REX jena ně dost náchylný a chce dodoržovat předepsané výrobcem. Jaké tady vy používáte? Na moje ježdění mi bude stačit nějaká hodně turistická co vydrží (a moc nestojí).
Omlouvám se za ty časté dotazy, doufám, že do toho taky časem proniknu a budu se moct taky bavit o zážitkách z cest.
Stejně tak u gum, četl jsem že REX jena ně dost náchylný a chce dodoržovat předepsané výrobcem. Jaké tady vy používáte? Na moje ježdění mi bude stačit nějaká hodně turistická co vydrží (a moc nestojí).
Omlouvám se za ty časté dotazy, doufám, že do toho taky časem proniknu a budu se moct taky bavit o zážitkách z cest.
- DoktorZRX
- Ghostrider
Omlouvat se nemusíš a k těm gumám značku tam můžeš dát jakou chceš, ale důležitý je tam mít vzadu 170ku (ZRX 11).Já tam mám Brigestone za 2.500 a minule mi vydržela 11tis. a ty řetězy se liší cenou jestli mají X nebo O kroužky.Na ZRX ten za 2.500 v pohodě stačíMMKS píše:dík akorát jsem našel článek jak správně mazat na motoretezy.cz. Omlouvám se jestli se to probíralo, ale díval jsem se a cenové rozpětí je tam celkem hodně velké od 2.500 Kč po skoro 5000 Kč. Jaký je v tom rozdíl, je nějaká vyloženě špatná sada nebo značka.

Buell xb12r
CKC#160
CKC#160
- 666S999
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Gumy
turistické jsem měl Metzelery, najedeš na nich dost...ale teď se dělaj gumy s 2ma druhy, prostředek je tvrdší a boky lepivější. Je to Bridgestone BT-21 a BT-57...nesjedeš při cestovních jízdách placku (gumu rovinářku) protože je to v zatáčkách dost znát... Občas se gumy řeší i na www.motorkari.cz. S Rexem Ti doporučuju si ho osahat a nejančit... je silný a jezdí podle plynu, tak NIKDY prudce neubírej a silnice si zkoušej. Tam kde to neznáš, nedrsit, protože s ním moc nenaděláš, když zatáčku najedeš blbě...
Vyhýbat se bílému dopravnímu značení, kanálům, (kloužou i za sucha) muldám vyjetým na silnici taky, rozhodí Tě víc než auto. Při akceleraci v náklonu s Rexem taky opatrně, aby sis nedal vlastňáka...Není to Jawa 350!!!
Každý den se píše nový list, co si zajel včera, nemusí být na našich cestách pravda druhý den... Stačí že pršelo a vše je jinak. Naši cestáři jsou tak "rychlí" nejen v zimě, ale celý rok, údržba se píše horkou tužkou a skutek utek.
Vyhýbat se bílému dopravnímu značení, kanálům, (kloužou i za sucha) muldám vyjetým na silnici taky, rozhodí Tě víc než auto. Při akceleraci v náklonu s Rexem taky opatrně, aby sis nedal vlastňáka...Není to Jawa 350!!!
Každý den se píše nový list, co si zajel včera, nemusí být na našich cestách pravda druhý den... Stačí že pršelo a vše je jinak. Naši cestáři jsou tak "rychlí" nejen v zimě, ale celý rok, údržba se píše horkou tužkou a skutek utek.
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
- 666S999
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
To je nutnost, co je psané pro ráfek, to tam dávej, a taky bacha na huštění, moto není auto, půl atmosféry je na gumách nebe a dudy...Přední guma 2,5 a zadek 2,9 atm, zastudena, do měření nemáš najet víc než kilák, aby se nezkreslovaly tlaky, bacha na TO.MMKS píše:a jsem zase chytřejší, myslel jem že tam má být 180 podle manuálu na ZRX 1200. Tak nejen motor má větší. Dík
Zeptej se kluků na manuál na Rexe, kluci ho maj...Máš tam všechny základní instrukce údržby a provozu. Gumy každopádně dodržuj, na svém Rexíku 1100 jsem měl v techničáku 4 výrobce gum, schválené... Až přijedu dom tak se poptám kluka, co ho koupil ode mne, jaký tam jsou napsaný... Ale jak řekl Doktor, drž se typů co máš... jinak recenze gum má na netu každý výrobce, tak tam občas mrkni, co se peče na Rexe.
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
- Kuba
- Ghostrider
podle toho sněhu, někde v Alpách.....z Brna směr Boskovice do Sebranic za Kingem a pak za doktorem do ŽďáruPavel Kys píše:No a kde jste dnes jezdili, napiš něco.joef píše:Děkuji za dnešní super vyjížďku. Fakt jsem se dobře projel...a bylo ta paráda taková plejáda ReXíků..![]()
PS: zku*vil jsem si průměrnou spotřebu![]()
nejrychlejší je můj anděl strážný
CKC#387
Z1000SX
ZX6R
CKC#387
Z1000SX
ZX6R
- Kuba
- Ghostrider
rozhodně dodržuj velikost pneu podle ráfku, jinak si tu gumu rozmrdáš, na řetaz používat to co popisuje Čoud, jinak WD ti ten řetaz rozežere a zasere celou motorku, protože jeho konzistence je hodně tekutá, Pokud bych koupil jetou motorku, určutě bych udělal prohlídku jako u velké garančky, řetězovka vydrží podle jizdy, pokud o ni bylo staráno, je ok, pokud ne, tak primární kolečko stojí origo okolo tácku, neorigo okolo 300,-Kč, ceny rozet a řetězů máš v předchozích tématech.MMKS píše:a jsem zase chytřejší, myslel jem že tam má být 180 podle manuálu na ZRX 1200. Tak nejen motor má větší. Dík
Rozhodně seřízení ventilů, podložky u ventilů, olej, filtry, olej do tlumičů a podle stáří asi i pneu, podle toho jak má starou gumu, bude možná i steřelá a tudíž na prd. Dále pak brzdové destičky, ale to poznáš okem, brzdová kapalina, spojková kapalina. Je nás tady hromada a každý z nás ti nějak pomůže,
CKC#387
Z1000SX
ZX6R
CKC#387
Z1000SX
ZX6R
- DoktorZRX
- Ghostrider
Koukám, že ten rex má na SPZ J, takže je někde z VysočinyMMKS píše:dík. Počítám s tím, že Kuba ZRX bude vědět jak to má vypadat. Maník bude muset jít s cenou dolů, protože všechno to měnit a kontrolovat by vylšo tak na 15000Kč a to už se projeví.

Buell xb12r
CKC#160
CKC#160
- Kuba
- Ghostrider
to je dobře, víc hlav víc poradíDoktorZRX píše:Koukám, že ten rex má na SPZ J, takže je někde z VysočinyMMKS píše:dík. Počítám s tím, že Kuba ZRX bude vědět jak to má vypadat. Maník bude muset jít s cenou dolů, protože všechno to měnit a kontrolovat by vylšo tak na 15000Kč a to už se projeví.Taky bych se jel na něj kouknout
CKC#387
Z1000SX
ZX6R
CKC#387
Z1000SX
ZX6R
- Kamil Pitt
- Easy slider