Stránka 54 z 63
Re: Svíčková, rajská
Napsal: stř říj 28, 2009 20:04:47
od kawasan
ZRX 1984 píše:kawasan píše:Majdinka píše:A ještě vaříme:
Pro Daka: svíčková:
sáček zeleniny do svíčkové (celer, mrkev, petržel)
1 cibule
2 bobková listy
5 kuliček nového koření
5 celých pepřů
Tatra mléko (kdo rád, může zaměnit za šlehačku)
zpěním do zlata cibuli, orestuju do hněda zeleninu s kořením. Osolím, opepřím a opeču maso na pánvi, dám na tu zeleninu a šupnu do trouby upéct do měkka. Vyndat maso, koření, ponorákem rozmixovat zeleninu, ředit horkou vodou na hustotu, co chci, osolím, vyliju do toho 1 celou tatru v krabičce a šlus. Hotovo
A rajská z rumových perníčků- dědictví po babi
zpěním cibuli, přidám 2-3 bobkové listy, 5 nových koření, 5 celých pepřů. Rozdrobím balíček rumových perníčků, zaliju vodou, povařím, vyndám koření, ponorákem rozmixuju, přidám 2 velké protlaky (někdy ještě jeden malý), naleju skoro celou Tatru, osolím a hotovo.
Samčus se může užrat...
Smiluj se,po tom co si to Seky přečet měl dneska na váze zase kylo navíc
To je pravda, ale kilo se píše s měkkým I....
Tak je to správně,tak to má být-takže v pátek v 17.00 na značkách a ať nejsi měkký.P.S.Chybička se vloudíí,naštěstí v tom nejsem sám,ale dnes už to tak nežeru
Napsal: čtv říj 29, 2009 09:38:23
od Majdinka
Napsal: čtv říj 29, 2009 09:43:31
od Samčus
Napsal: čtv říj 29, 2009 09:44:31
od Majdinka
Napsal: čtv říj 29, 2009 20:36:30
od Han Solo
na mě by bylo určite už jen ta vůně z toho plastu přede mnou a sliny tečou a tečou a tečou no už se nebudu opakovat,ale T E Č E O UUUUUU

Napsal: čtv říj 29, 2009 20:56:03
od kawasan
A co tak trochu přerovnat jídelníček aby to vidět nebylóó????

Napsal: čtv říj 29, 2009 23:16:54
od Han Solo
Napsal: pát říj 30, 2009 08:31:21
od ZRX 1984
Já bych to viděl, jako vepřový guláš, moravský vrabec, vepřové výpečky, špekovaná kýta..Pak bychom pokračovali hověžím, španělský ptáček, svíčková a poslední dobou mi přijde dost zajímavá znojemská plec......paráda...pak bych pokračoval Husičkou ala Mišák....... A teďka v sobotu jedu pro kapříka a v neděli bude pěkně s brkaší obalovanej...paráda. JInak tu rajskou od Majdy bych docela zkusil, jednou v mém dětství ji dělal známá právě s těma perníčkama a jako luxus....Sakra takhle po ránu tady do sebe tlačím jogurtík a tečou mi sliny nad masem

Napsal: pát říj 30, 2009 08:38:13
od Jana Kawa
Seky, zapomněl jsi na čokoládu a dortíčky, sladká tečka musí být

Napsal: pát říj 30, 2009 08:42:09
od ZRX 1984
Jana Kawa píše:Seky, zapomněl jsi na čokoládu a dortíčky, sladká tečka musí být

Čokolády a dortíčky dvakrát nemusím, ale k jogurtu si dávám tatranku a po obědě často taky. Tatranka for-ever... Jako má Márty nanuka Míšu, tak já čokoládovou tatranku, horalku a jetě tiramisu

Napsal: sob říj 31, 2009 13:42:16
od Majdinka
Přerovnat jídelníček se snažím celý život. Jenže jak říká můj táta: my nejsme líní se nažrat
Jo, ta rajská, to je recept po nebožce babičce a Petr když jí jedl poprvé, tak řekl, že to není rajská, to je božská
Ony ty babičky věděly...

Re: Svíčková, rajská
Napsal: sob říj 31, 2009 15:18:50
od Maverick
Majdinka píše:A ještě vaříme:
Pro Daka: svíčková:
sáček zeleniny do svíčkové (celer, mrkev, petržel)
1 cibule
2 bobková listy
5 kuliček nového koření
5 celých pepřů
Tatra mléko (kdo rád, může zaměnit za šlehačku)
zpěním do zlata cibuli, orestuju do hněda zeleninu s kořením. Osolím, opepřím a opeču maso na pánvi, dám na tu zeleninu a šupnu do trouby upéct do měkka. Vyndat maso, koření, ponorákem rozmixovat zeleninu, ředit horkou vodou na hustotu, co chci, osolím, vyliju do toho 1 celou tatru v krabičce a šlus. Hotovo
A rajská z rumových perníčků- dědictví po babi
zpěním cibuli, přidám 2-3 bobkové listy, 5 nových koření, 5 celých pepřů. Rozdrobím balíček rumových perníčků, zaliju vodou, povařím, vyndám koření, ponorákem rozmixuju, přidám 2 velké protlaky (někdy ještě jeden malý), naleju skoro celou Tatru, osolím a hotovo.
Samčus se může užrat...
Prosím co nejdřív objasnit co je to TATRA - snažím se prosadit tu tvoji rajskou a prej to može byt kondenovaná, a ještě cosi blanka jmenovala

Napsal: sob říj 31, 2009 15:46:55
od Dak
To je prosím toto.

Napsal: sob říj 31, 2009 15:55:33
od Maverick
Dekuji dekuji dekuji. Zítra bude rajská ála Majdinka

Napsal: sob říj 31, 2009 16:37:42
od Majdinka
Maverick píše:Dekuji dekuji dekuji. Zítra bude rajská ála Majdinka

Přeji dobrou chuť ať se dílo podaří. A k té Tatře, já kupuji toto, co je na fotce, ale v krabičce. Je toho tam méně. Doma teď žádnou nemám, abych se mrkla na objem, ale počítám, že na "balíček perníčků" postačí cca 1,5 dcl. A je jedno, zda je to Tatra odtučněná či ne. A myslím, že kdo má rád šlehačku, taky by šla použít. Bude to jen tučnější. Ta Tatra je tam víceméně proto, že obsah tuku má menší. Kdyby něco, pošlu ti Mewe tel. na PM, klidně v průběhu vaření volej.
