Tak už platí nová vyhláška - jaké jsou rozdíly??
- čoud
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
JJ, souhlas, ale s tema chodcema, ted jsem zrovna par dni za sebou jezdil dost po Hradci a musim rict, ze nebyla minuta abych neslysel kvileni brzdicich gum. A proc? Protoze clovek jede a na posledni chvili vidi duchodce jak se plizi k prechodu, aniz by jeste vedel, jestli bude prechazet nebo ne, ale proste ze strachu za body to radci zahamtne, coz vede k jedinemu, kdyz pominu to, ze dotycny ridic se lekne a cely zbytek cesty je vynervovany, tak kazde 3.zamaznuti v hustem provozu znamena bouracku! A proc? Protoze za to, ze nepusti clovek chodce, je tusim asi 2, nebo 3 body do zapisniku. Ono sice taky v zakone stoji, ze chodec musi projevit naznak toho ze prejde, ale diky inteligentnimu bodovemu systemu a tomu, jak to referuji televize a jina media si lidi myslej, ze clovek kterej prechazi po prechodu je ten, kterej se k nemu blizi. A to neni spravne! Vcera zrovna Marlborka sla po Hradci, stala u prechodu a projelo auto a hned za nim policajti, myslite ze nekdo zastavil??? NE! Ani policajti neznaji to, za co radi vybiraji pokuty, ale je vlastne fakt, ze podle Bambase "ONI" prece zakony dodrzovat nemusi, ze????
Dalsi priklad jak skvele funguje bodovy system:
Pred HK smerem z Nechanic, kde bydlim je jeden malej kruhac, za ty 2 roky co pres nej minimalne 2x denne jezdim sem tam nevidel jedinou nehodu, po 1.7. uz 3! Proc? Protoze je ZAKAZANO pri vjizdeni na kruhac a pri pohybu na nem blikat! Ten kruhac je postaven na dvouproudovce ktera se krizi s jakoby prijezdovou cestou, pomer aut ktera projedou po dvouproudovce a tech ktera projedou po prijezdovce je tak 100:1, takze je docela nesmysl, ze tam je kruhac, ale budiz. Vcera tam staly v kruhaci rozsekana Felicie a uplne novy Infiniti G35, neboli luxusnejsi verze Nissanu 350Z, takze cena cca 1,5-2Mil Kč. S timto "lepsim" autem jel po dvouproudovce a odbocoval na kruhaci vlevo, ten s Fildou jel z druhe strany a chtel projet kruhac "rovne". Vetsina lidi aspon pri odbocovani vlevo na kruhaci davala blinkr, a lidi na to byli zvykli. Ted je to zakazane. A jak to dopadlo? Nastesti bez zraneni, ale skoda na Filde cca 30-50tkc, ale na Infiniti cca 400-600tkc, jelikoz mel naprosto zrusenej motorovej prostor...
A proc? Protoze soudruh Simonovsky zase neco chytre vymyslel...Je mi z toho nabliti...
Dalsi priklad jak skvele funguje bodovy system:
Pred HK smerem z Nechanic, kde bydlim je jeden malej kruhac, za ty 2 roky co pres nej minimalne 2x denne jezdim sem tam nevidel jedinou nehodu, po 1.7. uz 3! Proc? Protoze je ZAKAZANO pri vjizdeni na kruhac a pri pohybu na nem blikat! Ten kruhac je postaven na dvouproudovce ktera se krizi s jakoby prijezdovou cestou, pomer aut ktera projedou po dvouproudovce a tech ktera projedou po prijezdovce je tak 100:1, takze je docela nesmysl, ze tam je kruhac, ale budiz. Vcera tam staly v kruhaci rozsekana Felicie a uplne novy Infiniti G35, neboli luxusnejsi verze Nissanu 350Z, takze cena cca 1,5-2Mil Kč. S timto "lepsim" autem jel po dvouproudovce a odbocoval na kruhaci vlevo, ten s Fildou jel z druhe strany a chtel projet kruhac "rovne". Vetsina lidi aspon pri odbocovani vlevo na kruhaci davala blinkr, a lidi na to byli zvykli. Ted je to zakazane. A jak to dopadlo? Nastesti bez zraneni, ale skoda na Filde cca 30-50tkc, ale na Infiniti cca 400-600tkc, jelikoz mel naprosto zrusenej motorovej prostor...
A proc? Protoze soudruh Simonovsky zase neco chytre vymyslel...Je mi z toho nabliti...
Ninja 1000SX AKA Saxana
ex: ZX-10R 2016, KLX230 2020, ZX-6R 2005, Z900 2019
ex: ZX-10R 2016, KLX230 2020, ZX-6R 2005, Z900 2019
no jednoznačně souhlasím s tím, že chodec musí projevit přání že chce přejít přes silnici - protože jinak (a to už se mi taky stalo) zkrátka vynervovaně zastavíš a chodec na tebe chvíli kouká jako vyoraná myš a potom mávne ať teda jako jedeš.. oblíbený trik důchodců.. já bych nejradši vylezl a kopnul ho do p.... a přes ten přechod ho překopal, ať už to má v té palici napořád.. mělo by se ujmout pravidlo že chodec třeba dá rukou znamení, že chce přejít jako to je obvyklé ve swiss. Potom by měl mít jednoznačně právo přednosti.
Další kapitola - kola a cyklisti. I na kole jezdím rád a často (teď když je pařák tak i mnohem víc než na motorce) ale jsou tu taky pravidla. Když objíždím autem cyklisty jedoucí vedle sebe (jednoznačně na kopnutí do pr...) a nebo když mi v Pardubicích (tam je infrastruktura pro kola vážně dobrá) kříží cestu cyklista a má pocit že i když na kole JEDE tak má na přechodu pro chodce a nebo pro cyklisty přednost.. to už jsem jednou v autě tak tak dobrzdil a ten blb si ještě poklepal na čelo.. (taky jsem mu málem poklepal, ale ujel
). jo je to o nervy.. Šimonovský na hrad... (upálit na nádvoří...)
Další kapitola - kola a cyklisti. I na kole jezdím rád a často (teď když je pařák tak i mnohem víc než na motorce) ale jsou tu taky pravidla. Když objíždím autem cyklisty jedoucí vedle sebe (jednoznačně na kopnutí do pr...) a nebo když mi v Pardubicích (tam je infrastruktura pro kola vážně dobrá) kříží cestu cyklista a má pocit že i když na kole JEDE tak má na přechodu pro chodce a nebo pro cyklisty přednost.. to už jsem jednou v autě tak tak dobrzdil a ten blb si ještě poklepal na čelo.. (taky jsem mu málem poklepal, ale ujel

ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa!
CKC # 209
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa!

CKC # 209
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele: