Han Solo "forum" ;-) (Kecy... přesun odevšud..)
Kvalitní tepelné čerpadlo vytopí celej barák i v minus 15°C. Musí to být kombinace, země voda, nejlépe jeden hloubkový vrt. dokud není extra dlouhá zima, tak na pohodu. Je to o tom, že ochlazuješ zem pod sebou, ale jí to nevadí, ještě lepší je to poslat tak do 150 metrů do nějakého podzemního jezera, řádně to ucpat, abys neměl fontánu na zahradě a pak už nemusíš mít vůbec strach o přísun tepla. Samozřejmě podlahový topení je na to ideál, pošleš do podlahy tak 35°C což ti tento systém udělá úplně hravě. když spočteč náklady na topení za rok a pak tohle bude tam návratnost do 10 let, což je při životnosti tep.čerpadla 20 let dobrá investice, ale kde vzít čtvrt mega
Jiank kdyby ten stát tady přemejšlel a přestal ničit krajinu rubáním uhlí a ty lidi co kopou uhlé, tak je nechal montovat TČ, možná by ta Ostrava nemusela bejt tak zamořená, ale to jen má úvaha

ZZR 1400
ZRX 1200 R Edie Lawson 05
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
Co máš za výrobce, resp. mont. firmu?*Pat* píše:Krucaj - nemaluj čerta na zeď !! za 14 dnů mi budou montovta tep.čerp.volkswagen píše:Hoši obě dvě věci - solární ohřev a tepelné čerpadlo mají dva dobří známí a ani jeden s tím není spokojený. Tepelné čerpadlo pořádně netopí, v zimě je to naprosto nedostatečné. Solární ohřev vody má soused.... dělal to kvůli úspoře plynu.... a platí asi o 500 méně než stejná domácnost bez toho ohřevu. Prostě u nás to pořádně nefunguje
Solárku jsem si jednou cvičně počítal... jako kšeft by to vyšlo fajn, ale mít to reálně je na hovno. Obrovská investice, nekonečná návratnost.. prostě na píču. Ještě takhle tím honit třeba klimošku. ALE - příkon klimy na 20 metrový pokoj je tak 1000 vatů. Na to si koupíš 2 KWp elektrárnu za 200 litrů. Nevychází
ZZR 1400
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
pecek ve sklepe...ukradene drevo...tajna navazka uhli cerneho...a mas to zadarmo...nejlepsi reseni
no a pro kazdeho doma kožuch z berana...a je to ideal for live
v mem pripadeš mam podlahovou plochu 248 metru a plyn plus teplo plus tepla voda za 6 let prumer 18700...max bylo 22700 za rok...neresim zatim nic...ani zatepleni...
dokud je to takhle malo neni potreba vkladat 100 az 200 tis...bo driv umru nez se to vrati...
a jak se rapidne zvedne cena za energie tak mit v zaloze na zatepleni...

no a pro kazdeho doma kožuch z berana...a je to ideal for live

v mem pripadeš mam podlahovou plochu 248 metru a plyn plus teplo plus tepla voda za 6 let prumer 18700...max bylo 22700 za rok...neresim zatim nic...ani zatepleni...
dokud je to takhle malo neni potreba vkladat 100 az 200 tis...bo driv umru nez se to vrati...
a jak se rapidne zvedne cena za energie tak mit v zaloze na zatepleni...

ZZR 1400 RR Hujda lenošná
Věř tomu kdo tě nezklamal a nezklam toho kdo ti věří !!!
záleží na výrobci, Třeba PZP má ohřívanej výparník a vydrží tak týden v -15°C mrazech topit vodu na tak 28°C což nevím jaké máš tepelné ztráty baráku a bude-li Ti to stačit, každopádně máš-li to jako jedinej zdroj tepla, nakup radši svetry....*Pat* píše:budou mi dávat - vzduch - voda a komplet podlahovka v celým baráku - tak doufám , že to vytopí !! ( cena 250 tis. ) - mínus dotace
jinak všeobecně vzduch voda slušná účinnost do 0°C pak to jde tak rapidně dolů, že se to nevyoplatí s tím topit

ZZR 1400
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak ted jsem s kamosem mluvil.... Fungovalo to blbe, protoze nemeli zapojene veknovni cidlo. Ted uz to pry vytopi v pohode (maji asi 130 metru vrt) ale problem je v tom, ze protopi za o malo vetsi dum, nez mame my o 10 tisic vic za elektriku nez ja za elektriku+plyn dohromady. Takze pridana hodnota nula.
Ja bych sel asi spis cestou pasivniho domu. Prijde mi, ze mezni naklady na lepsi zatepleni nejsou tak vysoke a naklady na vytapeni jsou pak opravdu zanedbatelne.
Ja bych sel asi spis cestou pasivniho domu. Prijde mi, ze mezni naklady na lepsi zatepleni nejsou tak vysoke a naklady na vytapeni jsou pak opravdu zanedbatelne.
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
tak tohle uz ma velkou vahu faktickouvolkswagen píše:Tak ted jsem s kamosem mluvil.... Fungovalo to blbe, protoze nemeli zapojene veknovni cidlo. Ted uz to pry vytopi v pohode (maji asi 130 metru vrt) ale problem je v tom, ze protopi za o malo vetsi dum, nez mame my o 10 tisic vic za elektriku nez ja za elektriku+plyn dohromady. Takze pridana hodnota nula.
ZZR 1400 RR Hujda lenošná
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no vidis toZdrahy píše:Já to napsal pokud si pamatuju někdy v zimě a v době kdy tohle všechno v pokecu ještě nebylo![]()

Naposledy upravil(a) KankX dne pon zář 27, 2010 17:29:54, celkem upraveno 1 x.
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira