for marek- ne, musím přiznat, že jsem koupil na přezutí ojeté gumy, protože prostě na nové nebylo. (poučka, kdo na to nemá ať nejezdí je sice pěkná (obzvlášť pokud na to máš) ale to bych se načekal, protože se vždy najde něco důležitějšího a praktičtějšího než motorka).
Zvrhlo se to tady na to co jsem nechtěl. Všichni tady utvrzují v tom, co myslím logicky většina lidí (včetně mě ) ví a to že nové gumy jsou na 100% lepší než ojeté a že jízda na ojetých gumách (myšleno nekoupených nových) je prostě rizikovější. S tímto se s nikým nehádám a překvapuje mě, že se z toho vyvinuly 3 stránky.
Já se chtěl prostě zeptat, jestli se vám stany i na nových, že vám to na novém hladkém asfaltu občas zklouzne (čekal jsme že bude mít pár lidí zkušenost s porovnáním, co jim dělala stará vs. nová guma na stejném úseku, ale asi všichni jezdí jen nové). Právě kvůli výše uvednému, jsem si rizika vědom a o to víc to sleduju a každé "pochybení" gumy víc řeším i když vzorek je ještě dobrý a doteď byly bez problémů.
btw. Než jsem do toho šel, dal jsem anketu na motorkáře (přece jen větší vzorek lidí) a výsledek byl skoro 50:50. Tedy půlka lidí jezdí ojeté. Nechci tady rozebírat, jestli se tam schází puberťáci a jeslti je to dobře. Dávám to prostě jako fakt.
Nové gumy chci pořídit co nejdřív. Nečekám, že bych někoho z vás ohrozil. Bohužel vyjížďka s váma nevychází a i kdyby, museli by jste mě někde dojet o kolo, abych se dostal před vás.