ZRX III.

Modely, testy, zkušenosti
Zamčeno
sek
Easy rider
Easy rider

Příspěvek od sek » stř kvě 13, 2009 02:53:31

Mě se stalo to samé. Bohužel jsem parní stroj a neumím zkopírovat to téma. Snad ti pomůže přečíst si na Ostatní technické,příspěvky na téma Unikající benál, je tam celkem přesně popsáno kudy ti to teče do motoru. Je to na straně 3.
Když nejde o život, jde o hovno pánové.

Marťyn
Easy rider
Easy rider

Příspěvek od Marťyn » stř kvě 13, 2009 07:48:19

Ono to totiž vzniklo tak, byl jsem se před pár dny projet, nakonec jsem dotankoval, dojel dom, postavil motorku a tři dny jsem na ní nejel. Když jsem k ní po těch třech dnech přijel tak ať jsem dělal, co jsem dělal motor šel jen na tři válce (třetí svíčka mokrá). Tak jsem vyhodil karburátory, zkontroloval plovákové komory, jestli tam není binec, vyfoukal složil a jelo to na čtyři, ale kolísaly otáčky, odstavil jsem to , zavolal kamarádovi s manometrama a několik dní to stálo. Když jsem vyjel k tomu kamarádovi, tak už zase tři válce. No a dál už je to napsané v prvním příspěvku.
Jediná možná příčina je netěsnost jehlového ventilu pod plovákem - plovák se sice nadzvedne, ale ventil netěsní a tudíž palivo proudí (není se čemu divit mám najeto 76200km a kdo ví jestli ty ventilky někdo někdy měnil). V normálním provozu na to nepříjdeš, protože ti zavírá podtlak na nádrži.
Vzhledem k tomu, že se mi ulíval třetí válec, bude příčina tam - vyměním ventilky. Sám si to neudělám, protože motorkzůstala u toho kamaráda a navíc tento týden mám noční dvanáctky a přes den spím.
Proč to nevyteklo airboxem? Protože karburátor je průchozí na obě strany, tzn., že něco šlo do motoru (dokonce i přes airbox, protože je tam oddech z klikové skříně), něco do airboxu a zbytek na zem, bylo tam něco mezi třičtvrtě a plnou, takže hodně.
Díky všem za slova útěchy. Nepovažuju to za zásadní problém, je to jen drobný zádrhel na cestě k dosažení nirvány :D
ŽIVOT - TO JE EXPERIMENT !!
CKC 555

Samčus
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Samčus » stř kvě 13, 2009 10:24:25

Tak to si Martine teda užíváš. Tak ti přeji brzkého zpojíznění.
Samčus ZRX
""CKC_481""

Dargas
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Dargas » čtv kvě 14, 2009 09:34:40

sry, nejedna se o ZRX, ale kdyz tu resite tu nadrz a spol....
Vcera se mi (uz zase) stalo, ze jsem natankoval velmi plnou nadrz a benzin tekl ven.
nejdriv jsem nevedel kudy, ale pak koukam....z airboxu!!! (pri vypnutym motoru)
Jakto? Podtlakovej kokout je v poradku, to jsem kontroloval a na PRI nebyl, to jsem kontroloval 2x.
Ale stane se mi to jedine pri plny nadrzi, kdyz neni uplne plna, tak je to v pohode.
Projel jsem se, abych spalin nejakej benzin. Pak uz to (podle ocekavani) neteklo.
Nechal jsem to odstat,vyndal jsem filtr a sahnul do airboxu.....sucho! (krom par kapek oleje, coz je v poradku, je tam odvetrani skrine.
Benzin mi vytekal z airboxu v jeho nejnizsim miste (spatne utazenej sroubek) kdyz byla motorka naklonena na bocnim stojanku. kdyz jsem ji narovnal, tak to neteklo. (mozna jo tou hadici - odpadem z airboxu, ale to me nejak nenapadlo zkontrolovat, takze nevim)
Nechapu. pokud je kohout v poradku, tak do karbcu muze natect jen to, co je mezi kokoutem a karbcema.
A pokud by to bylo neco v karbcich, tak to dela furt, protoze na to nadrz nema vliv, jelikoz pres kohout do karbcu nic tect nemuze.
ale stejne mi nejde do hlavy, proc to jindy nedela, jen pri plny nadrzi.....
Jasnovidci sem! :wink:
jo abych nezapomnel, do motoru nenateklo nic, oleje je tam porad stejne a nastartovat jde v pohode.
CKC # 594

Ladis
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladis » čtv kvě 14, 2009 10:55:26

Napadá mě jedině přepad z nádrže...umístění konce hadičky, ta víš, kde končí :?:
ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » čtv kvě 14, 2009 10:57:25

každá nádrž má odvzdušnění hadicí (různě vyvedenou) aby v hicu nevybuchla a taky aby šel benzin jak natankovat, tak i spálit, takže to teklo tím odvzdušněním. Stačí při tankování nenarvat do 20-ti litrový nádrže 25 litříků a je po problému :wink: :D :D
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*

Rumlos
Kontaktovat uživatele:

Zvýšení zadku

Příspěvek od Rumlos » čtv kvě 14, 2009 11:00:41

Chlapi chtěl bych na svího rexe sehnat zvýšení zadku takový ty mezikusy pod zadní tlumiče nevíte někdo kde se to dá koupit, vyděl jsem to na jedněch stránkách v Německu, ale nejde mě to objednat.

Dargas
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Dargas » čtv kvě 14, 2009 11:02:19

Prepad z nadrze vim kde je a tim to neteklo.
videl jsem primo to misto, kde to tece z airboxu, jelikoz tam nebyl dost utazenej sroubek.
jo a taky trosku vyteklo jednim z prepadu od karburatoru. kupodivu z toho, kterej je vejs, kdyz je motorka nasikmo na stojanku....
CKC # 594

Dargas
Easy slider
Easy slider

Re: Zvýšení zadku

Příspěvek od Dargas » čtv kvě 14, 2009 11:09:02

Rumlos píše:Chlapi chtěl bych na svího rexe sehnat zvýšení zadku takový ty mezikusy pod zadní tlumiče nevíte někdo kde se to dá koupit, vyděl jsem to na jedněch stránkách v Německu, ale nejde mě to objednat.
koukal jsem na xbikes.cz ale na zrx to nemaj. a pritom treba na xjr to maj, presne to co myslis....
a na metisse.de jsem to taky nenasel....
CKC # 594

ZRX 1984
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od ZRX 1984 » čtv kvě 14, 2009 11:54:30

Rumlos píše:Chlapi chtěl bych na svího rexe sehnat zvýšení zadku takový ty mezikusy pod zadní tlumiče nevíte někdo kde se to dá koupit, vyděl jsem to na jedněch stránkách v Německu, ale nejde mě to objednat.
Je to teda tajný, ale já top prásknu, Samčus to řešil s Mildou na Skalce :-) Zkus se jich poptat, je to jejich know how, třeba Ti ho poraděj :-)
ZZR 1400
ZRX 1200 R Edie Lawson 05
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909

DoktorZRX
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od DoktorZRX » čtv kvě 14, 2009 13:56:47

ZRX 1984 píše:
Je to teda tajný, ale já top prásknu, Samčus to řešil s Mildou na Skalce :-) Zkus se jich poptat, je to jejich know how, třeba Ti ho poraděj :-)
Já jsem na to taky zvědavej :)
Buell xb12r
CKC#160

Marťyn
Easy rider
Easy rider

Příspěvek od Marťyn » čtv kvě 14, 2009 17:04:03

No, já jsem zkoušel otočit excentry na zadním kole a rozdíl je docela znatelný.
ŽIVOT - TO JE EXPERIMENT !!
CKC 555

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » čtv kvě 14, 2009 17:24:57

a k čemu je to dobré?
ZX-12R naked

Zdrahy
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od Zdrahy » čtv kvě 14, 2009 17:39:48

K ničemu.. je to takovej ten německej tunning :lol: posadí to váhu motorky víc na přední kolo a docela hezky to vypadá, o jízdních vlastnostech bych nerad spekuloval (nemám potuchy).... Apropo, když jen pootočíš excentry tak musí jinak fungovat tlumiče, ne?? V podstatě je trochu natáhneš :idea:
ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa! :wink:
CKC # 209

Dargas
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Dargas » čtv kvě 14, 2009 18:40:25

nebo trochu posoupnout brejle dolu.
vlastni zkusenost.....trosku nervoznejsi, ale zataci to jako svina!
CKC # 594

Zamčeno