Příspěvek
od Ctenar » pát čer 28, 2013 17:49:01
Jádro jsem rekonstruoval před cca čtyřmi lety. Najmul jsem malou firmičku (dva zedníci) plus na instalatérskou a elektrikářskou práci po jednom řemeslníkovi.
Věci, na který je třeba si dát pozor (vyjma kontroly kvality práce)
1) nezazdívat stoupačku tak, aby se do ní již nedalo rozumě dostat, tj. udělat si např. co možná největší dvířka ze strany kuchyňské linky vespod. Z počátku se řemeslníci smáli, že to potřebovat nebudu. Smích je přešel je dvou týdnech, kdy se objevila netěsnost na odpadu (jak se to hodilo). To samé platí i pro přístupnost plynoměru a HU vody včetně měřáků.
2) dobře si rozmyslet, kudy vést elektriku tak, aby ani v budoucnu "nezavazela". To z důvodu např. výměny kuch. linky (můj případ)
3) Pozor na umístění odvodu na odsavač boční umístění s ohledem na nové typy odsavačů a výškové umístění (nad plynem 75 cm spodek odsavače).
4) do koupelny jsem si naistaloval vyhřívání podlahy před vanou a je to perfektní věc
5) přes jádro jsem si natáhl rezervní "husí krk" pro ostatní instalace, přes které teď vedu bytem např anténu a NET.
Víc mi to teď nenapadlo. hlavně si dělat dokumentaci skutečného provedení, tj. fotit a měřit, kde co vede. Za několik let se už špatně vzpomíná.