Příspěvek
od MMKS » úte črc 20, 2010 22:09:36
tak šťastně zpět.
Před okruhem jsme měli dost času, tak jsme plánovali vyjížďku a trošku se připravit. Jenže kamošovo Tuono se ukázalo opět jako italská mrdka, a přes noc mu umřela baterka. Takže nakonec lítal po okrese aby nějakou sehnal.
Na okruhu jsem dostal takové šimrání v žaludku něco ve smyslu "Co já tada dělám?!" Jeli tam nějaké německá agentura a zdále se mě, jak ti maníci lítají a když jsem to jednomu naoko změřil tak měl čas kolem 2:40 (což je dost bída, že).
Teorii vedl hlavně Sršeň, bylo to takové fajn kecání. Mimochodem se tam řešilo, že řazení bez spojky nahoru nevadí a na okruhu šetří sekudny.Pak následovalo rozdělení do 3 skupin podle toho jak se kdo cítil. Chtěli jsme jít do nejslabší, ale ten nápad tam mělo většina lidí, tak jsem se hodili do střední skupiny a dobře udělali. Pak se jelo asi tak 7 kol stylem, že se jelo kolem 80-100km, kdy se mělo jet ve vláčku za instruktorem, bez přidávání, řazení a brždění. To dost dobře nešlo, obzvlášť vzadu, kde se to natahovalo a stahovalo na rovinkách. Už toto byl celkem adrenalin, protože takový náklon jsem snad v provozu nikdy neměl a to se jelo plynule bez brzd.
Druhá jízda byla v protisměru okruhu a to jsem si posral, protože jsem připravoval kameru a naráz se startovalo. Než jsem naházel helmu a rukavice, tak mi moje skupina odjela a musel jsem jet s tou slabší. (není problém to kdykoliv změnit , takže pokud se přeceníte, nebo naopak nudíte, tak se o přestávce hodíte do jiné skupiny). Jelo se skoro furt 80, hodil jsem tam 5 a ani neměl snahu vysedávat. Fakt mě to mrzelo, byl to krok zpět.
Třetí jízda byl zase normální a rychlejší, na mě už celkem adrenalin i tak. Obzlášť když jsem zase drhul stupačkou a pak v každé zatáčce mít strach, abych na ni nešel znovu.... (I když švára obrousil na FZ1 hlásiče celé, přemýšlel že ani na volné nepůjde).
Volné jízdy jsem posral úplně, první kola jsem se snažil jet rychle a zapomněl co nás učiil, takže neplynulé, lítal jsme od strany ke straně,prostě jak blb. Pak mě předjelo jedno CBR a šlo vidět, že na mě má jen na rovince. Tak jsem mu to chtěl vrátit. Každou zatáčku jsem se se přibližoval až došlo dvojité pravé před nájezdem na C. Najel jsem myslím dobře, ale pak jsem se nějak moc soustředil abych byl rychlý až jsem zjistil, že jsem rychlý moc a že jsem dlouhý. Tak jsem to narovnal, hamtl na brzdy a vlítl do kačírku. Naštěstí jsem si vzpomněl co nám říkali, tak jsem pustil brzdy a uvolnil řídítka a i když to ze začátku nevypadalo dobře, tak jsem to ustál bez ztráty kytičky. Traťák povolil návrat na trať , tak jsem si jel zase užívat. Předjel jsem si obě XJR co tam byly (tím bylo rozhodnuto o tom, který naháč je nej na světě) a nějaké další malomocné. Ale nic moc nebylo co, protože tím výletem mě všichni ujeli, takže jsem viděl jen ten plebs, nebo ty co se kolem mě jen mihly.
Pak to jeden takový zapichl do kačírku asi podstatně větší rychlostí, takže mašina nakašu, on do sanitky. Tím škola skončila.
Nakonec se to ukázalo jako výhra opět pro kamoše s ital-mrdkou, protože mu to žere snad 12 litrů a nevyjel pořádně ani z areálu a došel mu benzín. Tak jsem mu odpustil z nádrže a pak jen rychlý průlet domů.
Shrnuto- peněz nelituju, životní zkušenost skvělá. Minimálně vím, že to co na okruhu, to na normální silnici prostě dát nejde. Prostě o každé zatáčce co jsem projel tam, bych po takovém průjezdu v normálním provozu básnil a byl na sebe kure*sky hrdý. Jinak i moje silniční gumy byly po pár takových poklidných kolech úplně žmolkovaté a nalepené cucky (ke kraji zbývají asi 2 mm).
Videa pošlu později ale co kamoš říkal, tak moje na helmě stojí zaprd a bere jen budíky, jeho z nádrže je prý dobré, ale tam jde zase vidět jak jsem kazil ten začátek.
ZX-12R naked